Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Máte problémy s potenciou? Na vine môže byť aj prostata

Autor článku: redakcia Zerex.sk 30.11.2017 00:00 potencia a prostata

Ak vo vás slovné spojenie „vyšetrenie prostaty“ vyvoláva veľmi nepríjemné predstavy a pocity, nie ste v tom sami. Takáto prevencia však dokáže zachrániť váš sexuálny život – potencia a prostata spolu súvisia oveľa viac, než ste si možno mysleli.

Potencia a prostata – čo majú spoločné?

Prostata je žľaza, veľká asi ako gaštan. Nachádza sa pod močovým mechúrom a jej funkciou je, odvádzať tekutiny z močového mechúra a tiež tvoriť tekutinu pre ejakulát a odvádzať ejakulát (spermie) zo semenovodu. Bez správnej funkcie prostaty by teda muž nemohol dosiahnuť vyvrcholenie, spojené s ejakuláciou. Problémy s erekciou a ejakuláciou, ale aj ťažkosti s močením môžu byť príznakom poruchy prostaty.

Aké sú najčastejšie ochorenia prostaty?

Prostatitída

Ide o akútny alebo chronický zápal prostaty, ktorý sa môže prejaviť častým nutkaním na močenie, bolesťou pri močení či ejakulácii, výtokom alebo erektilnou dysfunkciou.

Rakovina prostaty

Medzi príznaky môžu patriť bolesti krížov, ťažkosti s močením (bolestivé močenie, pocit pálenia, slabý prúd moču, únik moču a pod.), krv v semene alebo v moči, nedostatočná erekcia alebo bolesť pri ejakulácii.

Benígna (nezhubná) hyperplázia prostaty

Zväčšená prostata je problémom predovšetkým u seniorov a prejavuje sa najmä častým nutkaním na močenie. Muži, ktorých trápi toto ochorenie, majú tiež väčší nábeh na infekcie močového traktu. Nezhubné zväčšenie prostaty nie je život ohrozujúce a zvykne sa liečiť farmaceutickými prostriedkami alebo operáciou.

Ako môžeme prírodnou cestou podporiť správnu činnosť prostaty?

Ak je pre vás vaša prostata a potencia dôležitá, nezanedbávajte preventívne prehliadky u urológa, na ktoré máte nárok každé 3 roky (po dovŕšení 40-tky) – a to najmä v prípade, že sa u vás často vyskytujú problémy s močením. Prečítajte si viac o tom, ako vyzerá vyšetrenie u urológa.

Prostata - vyšetrenie u urológa

Pri problémoch s erekciou nemusí byť nevyhnutne dôvodom prostata – za erektilnú dysfunkciu často môže stres či hormonálna nerovnováha. Na podporu primeranej hladiny mužského pohlavného hormónu vám odporúčame pravidelne užívať voľne dostupné doplnky stravy s obsahom bylinky Kotvičník zemný. Kotvičník prirodzeným spôsobom podporuje tvorbu mužského pohlavného hormónu a zároveň prispieva k zdraviu prostaty a lepšej fyzickej aj psychickej kondícii muža, bez ohľadu na vek.

Zerex Ultragold  



kotvičník zemný prostata prostata vs potencia
Magazín arrow
Magazín arrow