Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Máte strach zo zákernej rakoviny? S chlorofylom sa jej nemusíte báť

Autor článku: redakcia Zerex.sk 09.10.2014 00:00 rakovina

V súčasnosti azda najzákernejšia choroba, o ktorej je skutočne počuť z každej strany. Je to azda najrozšírenejšia choroba, ktorá ohrozuje a zabíja dennodenne veľmi veľa jedincov. A nielen rakovina, ale aj cukrovka a srdcovo-cievne choroby. Pochopiteľne nás zdravých ľudí takéto správy znepokojujú a spôsobujú nám nemalé stresy. No takéto situácie vôbec nenapomáhajú nášmu celkovému zdravotnému stavu. Ale máme pre vás dobré správy. Môžete aj vy proti takémuto trendu urobiť veľa. Pýtate sa, čo je potrebné robiť?

Na začiatok bude postačovať zmena životného štýlu...

Skúste teda prejsť na niečo nové. Zmeňte už dnes, či od zajtra svoj starý zaužívaný stereotypný životný štýl. Usilujte sa jesť viac čerstvého ovocia a zeleniny. Rovnako dbajte na pravidelný a primeraný pohyb. Nezabudnite pravidelne relaxovať. S takýmto prístupom vás všetky choroby, vrátane rakoviny, cukrovky, či choroby srdca vás zaručene budú obchádzať veľkým oblúkom!

Rakovina hrubého čreva je neustálym strašiakom nás všetkých...

Istotne aj vám sa „zježia“ chlpy po celom tele, ak začujete slovko „rakovina“. Veď bodaj by aj nie, ide o veľmi zákernú chorobu, ktorá sa veľmi rýchlo šíri do všetkých orgánov v tele a dokáže pomerne rýchlo zabíjať. Ale môžete s ňou účinne zatočiť. Nemáte sa čoho báť, ak obmedzíte príjem mäsa a ďalších živočíšnych produktov. Uprednostňujte radšej rastlinnú takzvanú „zelenú“ zdravšiu stravu. Pokiaľ máte radi mäso a nechcete si ho odopierať vo svojom jedálničku, prejdite radšej na „biele“ mäso. No v tomto smere musíte dávať pozor na samotný spôsob prípravy aj tohto druhu mäsa. Ak budete viac uprednostňovať vysmážanie, prudké grilovanie alebo pečenie, budete si privodzovať čoraz viacej riziko vzniku rakoviny aj pri tomto type hydinového mäsa. Preto dávame na vedomie, že v tomto smere bude lepšie siahnuť po rybom mäse. Platí, že jedna porcia rybieho mäsa (100 gramov) denne sa podieľa na znížení vzniku rakoviny až o 50 percent!

Chlorofylom proti rakovine...

Naproti tomu, červené mäso, ktoré ešte stále konzumuje čoraz viacej nás všetkých, nie je príliš ľahké na trávenie pre naše telo. Navyše podporuje v tele a v črevách hnilobné procesy, respektíve vznik toxických škodlivých látok pre naše zdravie. Proti tomuto trendu môžete účinne zasiahnuť len zdravou zelenou stravou, predovšetkým špenátom, či brokolicou. Tieto rastliny obsahujú veľmi účinnú látku menom chlorofyl. Práve látka menom chlorofyl by mala byť prítomná v jedálničku každého jedného z nás, ktorí uprednostňujú a konzumujú deň čo deň veľa mäsa. S chlorofylom sa rakoviny skutočne nemusíte báť!

Ešte jedna rada na záver...

Favoritom v tomto smere majú byť rastliny. Rakovina nemá byť akousi príšerou v živote. Skôr ju môžeme brať akýmsi mementom, že je potrebné uskutočniť akúsi zmenu vo svojom živote. Vždy je čas na zmenu vedúcu k lepšiemu. Čím skôr začnete, tým lepšie pre vás, vaše telo a celkové zdravie. Žite zdravšie a hodnotnejšie. Potom vás budú všetky choroby sveta obchádzať veľkým oblúkom, to zaručene. Je dokázané, že približne po štvrť roku aktívnejšieho života v podobe minimálneho pol hodinového tréningu, podávania rastlinnej stravy sa u pacientov trpiacich rakovinou zlepšil zdravotný stav a nielen to. Prišlo k zmenám v génoch k lepšiemu a odbúrali sa gény podporujúce práve vznik a šírenie rakoviny v ľudskom tele. Takto znie recept pre vaše celkové zdravie. Držíme palce v tomto neľahkom boji, či už s rakovinou alebo s celkovým prechodom na iný spôsob života. Ale predstaviť si, čo vás môže čakať, ak sa na svoje zdravie doslova „vykašlete“ snáď nemusíme pripomínať. Istotne to stojí za to oželieť pár mesiacov nezdravšie formy jedál a pohodlnejšieho spôsobu života. Tak čo vy na to, týka sa to aj vás?



zdravý životný štýl trávenie strava
Magazín arrow
Magazín arrow