Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Dĺžka penisu: je rozhodujúca v uspokojení žien?

15.10.2018 00:00 dĺžka penisu

Muži sa často domnievajú, že čím väčším penisom disponujú, tým lepšie. Spôsobené je to aj tým, že samotná veľkosť je spájaná s mužnosťou a silou. Časopisy, filmy, pornografia - všade sú bohato obdarení muži, čo môže vytvoriť predstavu, že na dĺžke penisu najviac záleží. Je to však naozaj tak?

Pravdou je, že veľkosť penisu ovplyvňuje atraktívnosť približne rovnako ako výška, telesný znak s dobre zdokumentovaným vplyvom na mužský reprodukčný úspech. Telesné proporcie však nie sú zárukou, že žena bude sexuálne uspokojená. Čo teda môže uspokojenie zaručiť?

Niečo o tom vedel aj Cassanova

Tento známy Benátčan sa v osemnástom storočí nepreslávil ani tak svojou literárnou tvorbou, ako sexuálnymi dobrodružstvami s veľkým počtom žien. Menej známy je už fakt, že neoplýval práve krásou Adonisa a dĺžka jeho penisu nedosahovala ani priemer. Čo z toho teda vyplýva? Azda najslávnejší milovník žien zanechal jasný odkaz - dôležitejšia ako dĺžka penisu je chuť experimentovať, kreativita a výdrž .

Ak má žena orgazmus, veľkosť nie je podstatná

Najdôležitejším kritériom, ktoré rozhodne, je schopnosť muža ženu uspokojiť. K tomu nepotrebuje anakondu v spodnom prádle, ale výdrž a správnu techniku. Výdržou rozumieme, že dĺžka styku sa neobmedzí len na vlastné uspokojenie. Práve naopak. Technikou chápeme spôsob, akým je uspokojená žena a to bez ohľadu na spôsob.

Je možné ovplyvniť dĺžku styku?

V priebehu života sa môže prihodiť, že muž má problém s predčasným vyvrcholením. Hoci sa táto “vlastnosť” pripisuje neskúseným mladíkom na začiatku ich sexuálneho života, s týmto problémom sa stretávajú muži rôzneho veku.

Odborníci sa zhodujú na tom, že na odstránenie tohto problému pomáha zaistenie pravidelnosti v sexuálnom režime, o čom v Poradni sexuológa na stránke Zerex píše aj odborník v oblasti sexológie MUDr. Václav Urbánek, CSc. Dôležité je, aby sa pár venoval sexu niekoľkokrát týždenne. Ak totiž medzi ejakulačnými vybitiami vznikne dlhší časový úsek, môže neskôr pri styku dôjsť k nástupu urýchlenia ejakulácie.

Jednou z možností, ako skvalitniť posteľový život, môžu byť aj tabletky pre mužov s predčasným vyvrcholením Zerex Extralong . Predstavujú vysoko koncentrované zloženie extraktov z tradičných bylín a dôležitých aminokyselín na prírodnej báze. Zložky obsiahnuté v produkte majú priaznivý vplyv na dĺžku pohlavného styku, kvalitu sexuálneho života, pevnú erekciu a výkon muža v posteli. Zerex® je laboratórne testovaný doplnok výživy schválený Ústavom verejného zdravotníctva SR.

Predĺženie pohlavného styku - tabletky

Technika: polohy pre malý alebo veľký penis

Páni s malým penisom by sa mali zamerať na polohy, kedy je umožnený čo najhlbší prienik do partnerkinej vagíny. Ideálne sú preto polohy v stoji zozadu alebo v štýle misionára so zdvihnutou panvou partnerky a nohami okolo krku partnera. Obdoby týchto polôh umožnia presne to, čo obaja potrebujete.

Opačným prípadom sú páni s nadrozmerným vybavením. Aby vedeli odhadnúť, kedy je partnerke sex príjemný a ich veľkosť nie je prekážkou, potrebujú jednu vec - očný kontakt. Mali by sa preto zamerať na polohy, kedy ho s partnerkou dokážu udržiavať. Či už to budú pozície v ľahu, sede alebo v stoji, dôležité je vidieť, že si partnerka skutočne užíva.

Nezabudnite na predohru

Aj keď je sexuálna poloha partnerov dôležitá, existuje niečo dôležitejšie: predohra. Podľa štatistík potrebuje väčšina žien 12 - 14 minút, aby boli “pripravené” na styk. U mužov stačí niekedy aj pár sekúnd, štatisticky však 1 - 3 minúty. Tento rozdiel neradno podceňovať, pretože spokojnosť v sexe môže vo veľkej miere ovplyvniť.

Či už sa teda budete venovať nežnostiam, hľadaniu bodu G, orálnej stimulácii, nezabúdajte, aký to má význam. Verte, že dĺžka penisu bude pri dokonalom uspokojení partnerky skutočne nepodstatná.

84 % žien je s veľkosťou spokojných

Presvedčivá je aj štúdia Californskej štátnej univerzity v Los Angeles, kde až 84 % žien uviedlo, že sú spokojné s výbavou svojho partnera. Otázka bola položená 52 031 ženám vo veku 18 - 65 rokov. Uvádza sa v nej aj fakt, ako sa muži často obávajú, že veľkosť ich penisu bude pre ich partnerky neuspokojivá. Až 45 % mužov by si prialo, aby ho mali väčší.

Ďalším presvedčivým dôkazom je aj prieskum Univerzity Pan-american v Texase s názvom Veľkosť penisu: Prieskum ženského vnímania sexuálnej spokojnosti. Vedci dospeli k záveru, že veľkosť mužského penisu nemôže mať skutočný fyziologický účinok na sexuálnu spokojnosť žien. Tento záver opierajú o svoje fyziologické štúdie, ktoré ukazujú, že vagína sa prispôsobí veľkosti penisu.



dĺžka penisu
Magazín arrow
Magazín arrow