Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Zvládnete to aj doma. Ľahký recept na čaj na čistenie pečene

Autor článku: redakcia Zerex.sk 19.12.2016 00:00 Ľahký recept na čaj na čistenie pečene

Už nehľadajte viac účinný spôsob, ako si dokonale očistiť (prečistiť) svoju pečeň. Pečeň si zaslúži skutočne viac, ako len bežnú starostlivosť. Keďže je to orgán, ktorý najviac čistí našu krv od škodlivých látok, je potrebné jej venovať dostatočnú starostlivosť. Oddnes budete poznať účinný spôsob, ako to zvládnuť pokojne aj v domácom prostredí. Stačí uvariť ten správny čaj na prečistenie pečene. Ako na to, sa dočítate v ďalších riadkoch článku ...

Prečo očista / čistenie pečene?

Pečeň má v našom tele veľmi veľa funkcií. Napríklad pomáha regulovať samotnú očistu (detoxikáciu) tela. Ale rovnako je dôležité čistiť nielen svoje tele, ale aj samotnú pečeň. Aj tento orgán môže byť presýtený práve škodlivými látkami, ktorých naše telu účinne zbavuje. Preto pečeni musíme pomôcť, aby zvládala tento neľahký boj so škodlivými látkami. Naše zdravie je závislé od správnej funkcii a kondície práve pečene, ktorá je jedným z najväčších vnútorných orgánov v tele.

Možnosti a spôsoby "najlepšej" očisty pečene ...

O očiste pečene sme už písali aj v našom magazíne. Okrem kapustovitej zeleniny (najmä kapusty, brokolice, kelu, reďkovky), pomáha jej očiste tiež cesnak a petržlenová vňať. Pečeň a jej funkcie oživíte aj pravidelnou konzumáciou vlašských orechov a avokáda. V rámci účinnej očisty pečene je vhodné si pripraviť aj čaj. Jednoducho, rýchlo a kvalitne je možné si ho pripraviť pokojne aj doma. Ale ešte nevieme, aký druh čaju pomáha očiste pečeni najviac.

Čaj na prečistenie a očistu pečene ...

Aký druh čaju pomôže najlepšie očistiť pečeň? V tomto smere je výbornou voľbou práve ďumbierový čaj. Ďumbier (zázvor) je super potravina, ktorej účinky už veľmi dobre poznáme aj z nášho magazína. Ako už dobre vieme, ďumbier posilňuje nielen našu obranyschopnosť, znižuje zápaly a skvalitňuje trávenie, dokáže však toho ešte oveľa viac. Pôsobí tiež očisťujúco na často krát "zle fungujúcu" pečeň.

Ďumbier obsahuje také látky (konkrétne oleje), ktoré v našom tele pôsobia ako ochranné látky pred plesňami, baktériami, vírusmi a parazitmi. A tieto funkcie ocení aj naša namáhaná pečeň.

Pozitíva ďumbiera (nielen) na pečeň ...

Ďumbier, to je nesmierne množstvo prospešných antioxidantov, ktoré pomáhajú pri prevencii voči chrípke, migréne (bolesti hlavy) alebo aj svalov. Vďaka tejto potravine vieme postupne a hlavne prirodzene potlačiť aj celkovú bolesť v tele. Ďumbier je vlastne protizápalovou a protiinfekčnou potravinou.

V súvislosti s našou témou, pitím čaju práve z ďumbiera pomôžeme lepšie ochrániť aj svoju pečeň (najmä pred množstvom škodlivých látok, ktoré ju môžu aj natrvalo poškodiť). Konzumáciou ďumbiera predchádzame aj vzniku nebezpečnej mŕtvice (ďumbier rozkladá tukové ložiská v tepnách a tie preto zostávajú priechodné na dlhý čas). Prichádza čas si predstaviť, ako pripraviť spomínaný ďumbierový čaj na očistu pečene.

Postup prípravy ďumbierového čaju ...

Čo budeme potrebovať?

  • Jednu šálku horúcej vody,
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého ďumbiera,
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej kurkumi,
  • kokosové mlieko
  • pravý surový med na lepšiu chuť.

Ako na to?

  1. Ako prvé si dáme zovrieť vodu.
  2. Ak voda dosiahne bod varu, pridáme do nej ďumbier s kurkumou.
  3. Následne zmenšíme teplotu a necháme vrieť približne 8 až 10 minút.
  4. Potom za stáleho miešania pridáme do roztoku kokosové mlieko.
  5. Takto pripravený hotový čaj precedíme do pripravenej šálky.
  6. Na zlepšenie chute čaju pridáme do neho pripravený med.

Teraz už len zaželáme "Na zdravie a zdravšiu pečeň!".

Zelený čaj tiež pomáha očiste pečeni ...

Okrem ďumbierového čaju je rovnako účinným v rámci očisty pečene aj zelený čaj. Azda aj preto, že zelený čaj je účinný antioxidant a sám o sebe pomáha chrániť telo pred škodlivými látkami. Vďaka katechínom (prírodným rastlinným antioxidantom) je nesmierne prospešný aj pre namáhanú pečeň. Práve tieto látky odstraňujú z pečene nadbytočné množstvo tuku. Jedná sa o veľmi prospešný bylinný nápoj s pozitívnymi účinkami nielen na pečeň (aj vďaka tomu, že eliminuje množstvo škodlivých látok v pečeni).

Pomáha jednak studený, ale aj teplý čaj. S jeho prípravou nebudete mať žiadne problémy. Kupujte výlučne sypaný čaj a najlepšie v kvalitných predajniach, kde dostanete kvalitný produkt s čo najlepšími účinkami. Prípravu zvládnete aj doma, veď je to ako klasický čaj s tým rozdielom, že ho dlhšie lúhujete, musíte precediť a navyše aj viac pomôžete svojej pečeni.

Máte pozitívne skúsenosti s prípravou iného čaju na čistenie pečene? V diskusii pod článkom môžete prezradiť vaše overené a účinné recepty na očistu pečene.



antioxidant detoxikácia očista tela
Magazín arrow
Magazín arrow