Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Zväčšenie penisu: pravda alebo lož?

10.12.2018 00:00 Zväčšenie penisu: pravda alebo lož?

Veľkosť penisu sa vždy spájala s mužnosťou. Všeobecná predstava “čím väčší, tým lepší” však často hraničí s možným stavom. Stojí za to uvažovať nad zväčšením? K dispozícii máte hneď viac metód na zväčšenie penisu, jednak pomocou operačných zákrokov, injekcií, tabletiek alebo prístrojov. Mnohí muži sa zaoberajú v určitej etape svojho života otázkou spokojnosti s veľkosťou svojho prirodzenia. Ak je veľkosť aj vašou aktuálnou témou a túžite po zväčšení penisu, pozrite sa na to, aké metódy existujú a aké riziká sú s nimi spojené.

Operačné zväčšenie penisu

Operačné zväčšenie penisu sa vykonáva implantovním medicínskeho silikónu pod kožu penisu, prípadne aj ďalšími operačnými postupmi.

Operácia sa vykonáva v celkovej anestéze a trvá približne 45 minút. Akejkoľvek sexuálnej aktivity sa pacient musí zbaviť na 6 týždňov. Zaujímavé sú aj údaje vo výskume Žurnálu sexuálnej medicíny. Ten uverejnil hodnotenie štúdie 400 mužov, ktorí podstúpili tento typ operácie. Cena takej operácie sa však pohybuje na úrovni 13 000 - 15 000 USD v závislosti od množstva implantátov.

Pravdou je, že vysoké percento mužov je spokojných s výsledkami. Ak však niekto tvrdí, že operácia nebude mať žiadne vedľajšie účinky, vyvedieme vás z omylu. Štúdie dostupných chirurgických techník na predĺženie penisu ukázali zmiešané výsledky v bezpečnosti, účinnosti a spokojnosti pacienta. (Zdroj: Mayo Clinic)

Vedľajšie účinky chirurgického zväčšenia penisu sú početné a zahŕňajú infekcie, poškodenie nervov, zníženú citlivosť a ťažkosti s erekciou .

Injekčné zväčšenie penisu

Možno si spomínate na film Deuce Bigalow, kde si jeden z protagonistov vysvetľoval neveru manželky tým, že má tenký penis. Trápenie sa malým priemerom pohlavia zvyknú odborníci riešiť injekčne. Do penisu sa vstrekuje tuk z iných častí tela. Hlavným rizikom je, že tuk sa môže uložiť na odlišných miestach, ako sa očakáva. Ďalšími rizikami sú infekcie, modriny, vizuálny nesúlad očakávanie - realita.

Bezpečnosťou tohto zákroku sa zaoberá aj štúdia Účinnosť a bezpečnosť zvýšenia obvodu penisu pomocou autológneho vstreknutia tuku u pacientov s tenkými penismi. Len v necelých 2 % boli zaznamenané komplikácie. Je však potrebné vytvoriť viac štúdií, vďaka ktorým by bolo možné adekvátne zákrok vyhodnotiť. Dôležité je podotknúť, že tenkým penisom sa rozumel penis s obvodom 7,4 cm a menej.

Ďalšou látkou, ktorá nahrádza odsatý tuk a aplikuje sa injekčne, je kyselina hyaluronová, jedna zo základných stavebných prvkov ľudskej kože. Cena sa pohybuje v závislosti od množstva aplikovanej látky od 1 000 - 10 000 €.

Pravdou je, že aplikáciou tuku alebo kyseliny hyalurónovej sa objem penisu skutočne zväčší. Klamstvom by však bolo tvrdenie, že takéto zväčšenie bude trvalé. Štúdie totiž dokázali 15 % úbytok obvodovej dĺžky po 5 rokoch od zákroku.

Zaujímavosť z histórie

Niektoré z prvých postupov na zväčšenie obvodu penisu okolo začiatku 20. storočia zahŕňali injekciu kvapalného / roztaveného parafínu alebo iných minerálnych olejov. Avšak tieto injekcie často viedli ku katastrofickým vedľajším účinkom. (Zdroj: Žurnál estetickej chirurgie, Oxford University Press)

Tabletky na zväčšenie penisu

Pri správnom zložení podporujú celkové sexuálne zdravie u mužov a stimulujú aj erekciu. Na trhu je veľké množstvo doplnkov výživy, určite sa však presvedčte, že tie vami vybrané majú vlastnú certifikáciu, sú pod prísnym dohľadom a sú overované a testované. Pravdivé je, že môžu predstavovať bezpečnú metódu vďaka účinkom bylín a látok, ktoré obsahujú.

Tabletky Zerex Klasik môžu pomôcť nabudiť libido a chuť na sex, prispievajú k pevnej erekcii a ich účinok potvrdzuje množstvo spokojných mužov.

Klamstvom by bolo tvrdiť, že každé tabletky a doplnky výživy sú účinné. Na internete sa nachádza množstvo ponúk na prípravky sľubujúce potrebný efekt. Mnohé však neprešli žiadnymi laboratórnymi testami ani certifikáciou - ich cena je paradoxne astronomická.

Zerex Klasik prírodné zloženie, certifikovaný výrobok

Závažia, pumpy, krúžky, pásky

Prístroje na zväčšenie penisu tvoria tretiu kategóriu. Môže sa jednať o takzvané závažia na penis, známejšie vákuové pumpy, krúžky alebo aj pásky na penis. Sú pomerne dostupné, ale ich efekt je iba dočasnou záležitosťou (najčastejšie len v tom čase, kedy je zariadenie používané).

Závažia na penis

Pri metóde zväčšenia penisu pomocou závaží je potrebné rátať s tým, že naťahovaním penisu týmto spôsobom môže dôjsť k jeho mechanickým poškodeniam:

  • roztrhnutie tkanív,
  • roztrhnutie krvných ciev,
  • ďalšie mechanické poškodenia.

Je preto dobré vopred zvážiť, či riziko zranenia stojí za to. Penis nie je sval, nie je teda určený na to, aby “dvíhal závažia”.

Vákuová pumpa

Použitie vákuovej pumpy môže spôsobiť, že penis bude dočasne väčší. Ale príliš časté alebo príliš dlhé použitie môže poškodiť pružné tkanivo v penise, čo vedie k menej pevnej erekcii. (Zdroj: Mayo Clinic)

Pár zaujímavostí na záver

Vedeli ste, že až 84 % žien je spokojných s dĺžkou penisu svojho partnera? Prišli na to výskumníci z Kalifornskej univerzity v Los Angeles v roku 2015. Uvádza to magazín Psychology Today.

Lekári tiež uvádzajú, že väčšina mužov, ktorá zvažuje zväčšenie penisu, má priemernú veľkosť. Štúdie naznačujú, že veľa mužov má prehnanú predstavu o tom, čo predstavuje "normálnu" veľkosť penisu.

Viac o priaznivých účinkoch Zerexu



zväčšenie penisu o mužoch penis
Magazín arrow
Magazín arrow