Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Ako funguje znecitlivenie penisu?

31.01.2020 00:00 znecitlivenie-penisu-ako-funguje

Predčasná ejakulácia je záležitosťou, ktorá je náročným sústom pre vás a rovnako aj pre vašu partnerku. Zvíťazíte nad ňou pomocou znecitlivenia penisu?

Jednorazová alebo pretrvávajúca záležitosť? Predčasnú ejakuláciu nepodceňujte!

Stres, životný štýl, zdravotné ťažkosti, a množstvo ďalších okolností môžu zapríčiniť, že sa muž počas svojho sexuálneho života stretne s príliš rýchlym vrcholom. Ak sa prihodí z času na čas, nie je dôvod na paniku. Keď sa však stane pravidlom, je nutné začať ho skutočne riešiť. Mužom totiž môžu hroziť okrem straty libida aj ďalšie následky, ako problémy vo vzťahu, strata sebavedomia, či ďalšie sexuálne problémy.  

Čo obsahujú prostriedky na znecitlivenie penisu?

💡 Či už sa jedná o gély, krémy, či spreje, tieto prípravky obsahujú lokálne anestetiká, ktoré znecitlivejú len “potrebnú časť tela”. Je pravdepodobné, že s lokálnym anestetikom ste sa už stretli, napríklad u zubára. 

Zmena citlivosti penisu funguje jednoduchým a účinným spôsobom. Ale…

Znecitlivujúci gél skutočne môže mužom poskytnúť príjemný a dlhotrvajúci sexuálny zážitok. Nanesením znecitlivejúceho prostriedku (gél, krém, sprej) nastane reakcia, po ktorej bude citlivosť penisu o niečo nižšia ako obvykle

💡 Štúdie ukazujú, že krémy na báze anestetík lidokaín-prilokaín fungujú na zastavenie predčasnej ejakulácie. V štúdii z roku 2002 vedci zistili, že 5 %-ný lidokain-prilokaínový krém zvýšil priemernú dobu pred ejakuláciou až o 8,7 minút (+/- 1,7 minúty).

Zvážte aj mínusy

Nevýhoda č. 1: “Čakacia doba”. Znecitlivujúci prostriedok musí byť na penis nanesený v predstihu, a to z dôvodu, aby sa nepreniesol na partnerku. Ženy pri strate citlivosti totiž v tom momente skončili. Viete, že ženám trvá niekoľkonásobne dlhšie dosiahnuť orgazmus? V priemere 14 minút. Chcete tento čas naozaj ešte predlžovať? 

✅ Tento problém je možné teoreticky eliminovať s použitím kondómov. Môže umožniť zabráneniu prenosu anestetika na partnerku a samotný kondóm môže jemne tlmiť príchod predčasnej ejakulácie. 

Ďalšou nevýhodou môže byť možnosť alergickej reakcie alebo precitlivenosti na znecitlivujúce prostriedky.

Prírodná alternatíva

✅ Voľne dostupná alternatíva, ktorá má priaznivý vplyv na dĺžku pohlavného styku, je Zerex® Extralong. Je určený pre mužov s rýchlym vyvrcholením. Tieto tabletky na prírodnej báze predstavujú vysoko koncentrované zloženie extraktov z tradičných bylín a dôležitých aminokyselín. 

✅ Zložky obsiahnuté v produkte majú priaznivý vplyv na dĺžku pohlavného styku, kvalitu sexuálneho života, pevnú erekciu a výkon muža v posteli. Stačí užiť len jednu tabletku. Produkt má rýchly nástup účinku. Zerex® je laboratórne testovaný a certifikovaný doplnok výživy schválený ÚVZ SR.

Čo obsahuje?

  1. všehoj ázijský - pomáha udržiavať optimálnu výdrž a vitalitu,
  2. kotvičník zemný - podporuje sexuálnu túžbu a celkový výkon, priaznivo vplýva na udržanie optimálnej hladiny mužského pohlavného hormónu,
  3. maca peruánska - pomáha udržiavať sexuálnu aktivitu, 
  4. L-arginín - pozitívne vplýva na zásobovanie organizmu krvou, pohlavných orgánov nevynímajúc, čím prispieva k pevnej erekcii.

Sexuológ radí

Otázkou predčasnej ejakulácie sa, prirodzene, zaoberajú aj odborníci v oblasti sexuológie. 


👨‍⚕ MUDr. Václav Urbánek, CSc. odporúča, aby sa v záujme odstránenia alebo zabránenia vzniku predčasnej ejakulácie zabezpečila pravidelnosť a dostatočná častosť stykov, a to niekoľkokrát týždenne. Prečo? “Pokiaľ totiž vznikne medzi jednotlivými ejakulačnými vybitiami týždňový alebo dlhší časový výpadok, tak pri následnom pohlavnom styku potom u každého muža nastúpi k urýchleniu ejakulácie. To prosím nie je žiadna porucha, ale fyziologická zákonitosť.”

Týka sa predčasná ejakulácia iba dospelých mužov? Nie! Ďalšie mýty o rýchlom vyvrcholení nájdete v článku:



citlivosť penisu znecitlivenie penisu
Magazín arrow
Magazín arrow