Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Zlepšite fungovanie svojej pečene

Autor článku: redakcia Zerex.sk 24.07.2014 00:00 fungovanie pečene

Pečeň je jedným z najdôležitejších orgánov v ľudskom tele. Predstavuje základný a rozhodujúci orgán, ktorým sa vaše telo oslobodzuje od škodlivých toxínov. Pečeň telo ozdravuje a to ustavičnou filtráciou krvi v tele. Krv je postupne zbavovaná všetkých jedov, ktoré sa do nej dostali zažívacím traktom, alebo pľúcami, či prostredníctvom kože. Ak prežívate stresové napätie, pečeň je oslabovaná a môžete byť ohrození a to doslova aj vaše celkové zdravie.

Aj fungovanie pečene môžete zlepšiť...

Odporúčame vám pravidelne zásobovať vaše telo potravinami, ktoré vašu pečeň podporia a udržia ju sviežu a zdravú, hlavne odolnú a schopnú adekvátne fungovať.

Zelený čaj

Ako prvé začnime účinným prírodným liečivom zeleným čajom. Je výborným antioxidantom, pretože má v sebe katechíny, prírodné rastlinné antioxidanty. Tieto látky sa podieľajú na zbavovaní tuku z vašej pečene. Navyše sa podieľajú na podporovaní vhodnej a primeranej funkcii pečene. Zelený čaj je veľmi silnými bylinným nápojom, ktorý dokáže zabraňovať pravidelnej akumulácii, sústredeniu škodlivých toxických látok v pečeni a tým aj vo vašom tele. Zelený čaj si môžete dopriať ako teplý, či studený nápoj, ktorý si pripravíte do pohára ako klasický čaj. Ak ho chcete prijímať do svojho tela vo forme tabliet, získajte ich tu. Okrem toho zelený čaj má priaznivý dopad aj na váš mozog, či srdce. Podporuje aj psychickú, či fyzickú činnosť. Pokiaľ sa cítite vyčerpaní, dodá vám silu a energiu do ďalších dní. Navyše je liekom voči vírusovým chorobám a tiež nákazám.

Cesnak

Druhou prospešnou potravinou pre vašu pečeň je cesnak. Cesnak je bohatý na zlúčeniny síry na základe ktorých sa dosahuje vylučovanie toxínov z tela. Zároveň je to zelenina, ktorá je bohatá aj na selén a alicín – podstatné látky, ktoré sú rozhodujúce v ochrane vašej pečene pred jej zničením toxínmi a rovnako napomáhajú pri samotnej detoxikácii tela.

Grapefruit

Citrusové ovocie grapefruit je treťou potravinou, ktorú by ste si mali pravidelne dopriať, aby ste udržali vašu pečeň zdravú a odolnú pred toxínmi. Toto ovocie je bohaté na vitamín C a rovnako aj na antioxidanty. Všetky tieto látky podporujú čistenie vašej pečene. Okrem toho grapefruit je bohatý aj na takzvaný flavonoid (naringenín). Tento dodáva pečeni takú funkciu, že tuky sa spaľujú a neukladajú sa v tele.

Avokádo

Doprajte si aj avokádo, ktoré obsahuje zlúčeniny vytvárajúce glutatión chrániaci pečeň. Z výskumov sme zistili, že 2 avokáda týždenne počas jedného mesiaca sú schopné napraviť celkové poškodenie pečene.

Vlašské orechy

Ak vám nechutí avokádo, skúste účinné vlašské orechy. Orechy samé o seba obsahujú veľké množstvo l-arginínu, tiež aminokyselín a omega3 mastné kyseliny napomáhajúce čistiacej funkcii pečene. Orechy sú navyše výborné aj na kvalitnejšie okysličovanie krvi.

Listová zelenina

Zabúdať by ste nemali ani na listovú zeleninu. Z nej predovšetkým špenát, horčica, čakanka alebo aj rukola obsahujú obrovský počet čistiacich zložiek, ktoré neutralizujú ťažké kovy, ktoré môžu veľmi ľahko zničiť pečeň. Uvedená listová zelenina sa okrem iného podieľa aj na tvorbe žlče, tiež nevyhnutnej pre správne fungovanie pečene a tiež všetkých funkcií vo vašom tele. Verte či nie, nielen všetky uvedené potraviny ale aj ostatné antioxidanty, či prípravky sú účinné a dostupné aj v internetových obchodoch, aj v tom našom eshope zerex.sk. Tak prečo by ste si ich nemali dopriať, keď sú k vám tak blízko a navyše pomáhajú vašej pečeni?



pečeň zelený čaj antioxidant
Magazín arrow
Magazín arrow