Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Nezaradené

Zisťovali sme: Na akom princípe funguje kofeínový šampón?

08.11.2019 00:00 zistovali-sme-na-akom-principe-funguje-kofeinovy-sampon

Kofeín bežne konzumujeme vo forme kávy, kakaa, čaju či energetických nápojov. Jeho účinky majú však oveľa väčší záber - sú využívané v šampónoch. Prečo?

Kľúčová zložka novej generácie šampónov, ktoré majú za cieľ stimulovať rast vlasov a pomôcť udržať si vlasy na hlave. Áno, hovoríme o kofeíne. Na akom princípe funguje kofeínový šampón?

Čo je hlavným dôvodom, že kofeínový šampón funguje?

DHT je hlavný hormón, ktorý sa podieľa na vypadávaní vlasov alebo plešatení. Spôsobuje totiž oslabenie a zmenšovanie vlasových folikulov v pokožke hlavy. Kofeín môže pomôcť zmariť jeho pôsobenie a zvrátiť tak nepriaznivý stav. Dôkazom môžu byť aj presvedčivé výsledky výskumu nemeckých vedcov:

💡 Laboratórna štúdia vykonaná na Katedre dermatológie a alergológie, Univerzity Friedricha Schillera preukázala, že kofeín stimuloval rast vlasových folikulov. Tieto výsledky boli hnacím motorom pre ďalší výskum a vývoj kofeínových šampónov. Aktivácia vlasových korienkov je možná, pokiaľ vlasové folikuly nie sú poškodené. Vtedy už môže byť neskoro. Opatrenia je preto potrebné zahájiť čo najskôr. 

Pomôže aj spolupráca účinných zložiek

Ďalšími dôležitými súčasťami kofeínového šampónu (okrem kofeínu) by mali byť:

  • panthenol (provitamín B5), ktorý pomáha upokojiť podráždenie, hydratovať pokožku a poskytovať vlasom lepšiu elasticitu;
  • arginín - ten pôsobí proti starnutiu buniek a má na vlasy antistresové účinky;
  • pred poškodením buniek chráni aj keratín, ktorý sa vo vlasoch prirodzene nachádza.

Presne tieto zložky spolu s kofeínom nájdete v novom Zerex kofeínovom šampóne. Ten je na mieru vyvinutý pre vlasy so sklonom k vypadávaniu a preto vám poskytne takpovediac povolený doping pre vaše vlasy.

Aj aplikácia sa počíta

Viete prečo popíjanie kávy nezvráti vypadávanie vlasov? Kofeín pomáha vlasom a vlasovej pokožke, iba keď ho aplikujeme na potrebné miesta. Kofeínový šampón sa preto nanáša ku korienkom formou jemnej masáže, ktorá pomôže prekrveniu a bude tak pozitívne vplývať na vlasové cibuľky.

Ako vlasy ovplyvňuje jedlo, ktoré jeme?

Nedostatky v stravovaní sú častou príčinou stenčovania a straty vlasov. Krvné testy dokážu odhaliť, či nemáte dostatok výživných látok, akými sú:

  • železo,
  • vitamín D,
  • zinok.

V prípade ich nedostatku ich dokážete jednoducho doplniť vo forme potravín, prípadne prírodných doplnkov výživy.

Stres a strata vlasov idú ruka v ruke

Súčasná uponáhľaná doba tiež nepraje hustej a závideniahodnej hrive. Stres totiž dokáže zamávať so zdravím, aj so stavom vlasovej pokožky a stavom vlasov všeobecne. Zvládanie stresu by ste mali považovať za dôležitú súčasť plánu liečby vypadávania vlasov. Oddych od pracovných povinností, vyriešenie medziľudských konfliktov, meditácia, pomoc v podobe výživových doplnkov či cvičenie - to všetko vám môže pomôcť zvládať stres lepšie.

 

Zozbierali sme 5 dôvodov, prečo by mal každý (nielen) muž vyskúšať výhody kofeínového šampónu:



kofeínový šampón šampón proti vypadávaniu vlasov
Magazín arrow
Magazín arrow