Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Jedlo

Žihľava: Jedzte jej viac kvôli jej účinkom!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 18.06.2015 00:00 žihľava

Žihľava, snáď najznámejša žijúca rastlinka a bylinka vo voľnej prírode. Je pravdou, že neupútava na seba tak, ako iné voľne žijúce a voňajúce rastliny, či bylinky. Snáď aj preto, že pri dotyku s ňou každý z nás prežije nepríjemné pŕhlenie. No aj napriek tomu je dobré vedieť o tejto rastlinke viac ako doposiaľ, predovšetkým o jej užitočných vplyvoch na ľudský organizmus. Je možné ju využiť v rozličných sférach zdravia. Dajte jej teda aj vy druhú šancu a obohaťte svoje vedomosti a tiež aj vaše telo o účinky žihľavy dvojdomej.  

Žihľava - trávenie s ňou bez problémov

     Začnime trávením. Pokiaľ mávate ťažkosti s trávením, predovšetkým sa sťažujete na pomalé trávenie stravy, nadúvanie, plynatosť, či iné obdobné problémy, skúste siahnuť po žihľave dvojdomej. Poskytuje podporu a pomoc pri vylučovaní tráviacich štiav v organizme. Vďaka tomu sa vám už čoskoro upraví aj celkové trávenie.

Výborný detox

     V dnešnej dobe počuť o detoxikácii organizmu skutočne veľmi veľa. Aj v nastávajúcom letnom období očista svojho tela padne vhod. Možností ako na to v tomto smere existuje skutočne veľmi veľa. Človek už naozaj niekedy nevie, čo skúsiť. Tak čo tak vyskúšať ozdraviť a očistiť svoje telo práve žihľavou dvojdomou?

     Istotne nič nepokazíte ani so žihľavou, pretože tá sa už dlhé roky využíva aj na odľahčenie organizmu a tiež na prečistenie krvi v tele. Je to možné vďaka tomu, že žihľava obsahuje dostatočné zásoby vitamínu C, železa, flavonoidov, betakaroténu, chlorofylu a ďalších zdraviu prospešných látok.

    Ak sa rozhodnete pre očistu tela práve žihľavou, tak jednoduchšie telo zbavíte škodlivých nepotrebných látok. Takto docielite jednak zdravšie vlasy, čistejšiu a zdravšiu pokožku, ako aj silnejšie a nelámavé nechty.

Dovidenia málokrvnosť

     Nedostatkom červených krviniek a krvného farbiva trpí pomerne veľa ľudí aj v dnešnej dobe. Výborným liekom na tento problém je zrovna žihľava. Ako sme už uviedli aj vyššie, žihľava dvojdomá obsahuje veľa zásob železa a vitamínu C, čiže látok rozhodujúcich pri nedostatku červených krviniek, respektíve krvného farbiva - čiže pri anémii. Vitamín C úzko súvisí so vstrebávaním železa, respektíve práve vitamín C umožňuje dokonalé vstrebanie železa do krvi. Pokiaľ trpíte aj vy zrovna týmto problémom, respektíve trpíte takýmto druhom ochorenia, je dobré sa spoľahnúť na prírodnú moc žihľavy dvojdomej.

Prostata v dobrej kondícii

     Nie je nič horšie ako „štrajkujúca“ prostata. Veľa pánov by isto vedelo rozprávať o problémoch s prostatou. No nielen pre nich máme dobrú správu. Bol potvrdený priaznivý vplyv žihľavy aj na zdravie prostaty. V rámci prevencie sa odporúča urobiť si odvar z koreňa žihľavy, čím sa eliminujú problémy prostaty - predovšetkým jej zväčšovanie zapríčinené s pribúdajúcim vekom bude zastavené.

Zdravšia močová sústava

     Okrem toho žihľava je považovaná za močopudnú rastlinku, čiže počas liečby s ňou budete musieť chodiť na toaletu častejšie, ako doposiaľ. Má to však obrovský význam, pretože častejšou návštevou toalety budete môcť rýchlejšie vyplavovať škodlivé látky z tela. Žihľava je výbornou voľbou aj pri problémoch a ochoreniach močových ciest, obličiek, rovnako i pri ďalších obdobných ťažkostiach.

Žihľava aj na psychický stav

     A predsa ešte jeden priaznivý účinok. Žihľava dokáže ovplyvniť aj psychický stav a celkové rozpoloženie. Považuje sa za jedno významné prírodné antidepresívum. Privoláva stavy šťastia a dobrej nálady, respektíve psychického stavu. Okrem toho dokáže zahnať veľmi účinne aj vyčerpanosť, ospalosť, nesústredenosť a slabosť. Výborný tip na produkt proti stavom depresie a stresu v akomkoľvek ročnom období.

   Ako najlepšie ukončiť náš výklad o tejto prírodnej rastlinke a bylinke? Nesnažte sa za každú cenu nájsť túto rastlinku vo svojej záhradke, či blízkom lese. Nestrácajte čas hľadaním tohto prírodného zázraku. Ak netúžite iba po odvare zo žihľavy, skúste jej výťažok v podobe prírodných výživových produktov napríklad v podobe tabliet.

FOTO: profimedia.sk



detox prostata trávenie málokrvnosť psychika
Magazín arrow
Magazín arrow