Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Zelený jačmeň: Čistý prírodný produkt! Zdravší a fit vďaka nemu!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 01.05.2015 00:00 zelený jačmeň

Počuli ste už o tom, že sa dá konzumovať aj mladý zelený jačmeň? Je to tak, zelený jačmeň je výbornou potravinou a navyše aj zdraviu prospešnou. Pomáha v prípade viacerých ťažkostí, napríklad pri obezite, alergiách, s problémami súvisiacimi so zažívaním, ako aj pri napätí a strese. Vonkoncom to však nie je všetko. Dokáže byť účinným pomocníkom aj pri ďalších zdravotných problémoch. Ak ste ho doposiaľ nepoznali alebo by ste sa radi len dozvedeli viac o tejto čarovnej látke, ste na správnom mieste.

   

Čistý prírodný produkt...

     Ak hovoríme o zelenom jačmeni, hovoríme o čistom prírodnom produkte. Zoženiete ho jednak v predajniach, obchodoch so zdravou výživou a rovnako aj v lekárňach. Je možné ho zakúpiť v podobe tabliet, či v prášku, kedy sú zelené lístky jačmeňa vysušené a následne zomleté. Zaručene v nich nenájdete žiadne prídavné látky. Ide čisto o 100% prírodný produkt.

Veľa vitamínov, minerálov, stopových prvkov a enzýmov...

     Obrovská sila zeleného jačmeňa je už v niekoľkých lyžičkách denne. Telu takto doprajete vysoké  dávky minerálnych látok, vitamínov, stopových prvkov a enzýmov. Z tohto množstva prospešných látok môžeme vyzdvihnúť predovšetkým betakarotén, vitamíny skupiny B, rastlinné proteíny, železo, vápnik, zinok, draslík a horčík.

Pre správne slúženie telu...  

     Nebojte sa užívať zelený jačmeň hoci aj každý deň. Je výborným potravinovým doplnkom stravy. Predovšetkým vďaka svojej obrovskej koncentrácii živín. Pomáha predchádzať zápche a tým podporuje trávenie. Rovnako obsahuje prospešnú látku chlorofyl, ktorá sa podieľa na tvorbe červených krviniek v krvi. Okrem iného mužom pomáha udržiavať svoje spermie stále zdravé, respektíve dostatočne pohyblivé.

Pre pleť, i žalúdok...

    V prípade, ak mávate časté problémy so žalúdkom, predovšetkým s jeho prekysľovaním, začnite užívať zelený jačmeň. Mal by vám pomôcť, pretože bude na seba viazať prebytočnú kyselinu v žalúdku kvôli alkalizujúcim látkam vo vašom tele. Práve takto si dožičíte žiadanú úľavu od žalúdka.

    Rovnako aj v prípade únavy a vyčerpanosti vám vie zelený jačmeň výborne pomôcť. Doslova vás nabije novou energiou. V prípade problémov s pleťou vám pomôže ju rozžiariť a omladiť vďaka pravidelným priaznivým účinkom látok, ktoré sa nachádzajú práve v jačmeni.

Tip na záver...  

    V prípade užívania zeleného jačmeňa dbajte iba na dostatočný príjem zdravých tekutín v rámci pitného režimu a tiež na dodržanie minimálnej trvanlivosti. Tá sa pohybuje zhruba dva mesiace po otvorení. Uskladnite si ho na tmavom a suchom mieste, aby nestrácal svoju účinnosť. Pokiaľ sa obávate iných nežiaducich účinkov zo samotnej konzumácie tejto látky, už viac nemusíte. Aj keď na prvý pocit nevonia nejako príjemne, zaručene stojí ho zaradiť do svojho jedálnička. A navyše si môžete jednoducho upraviť jeho chuť aj napríklad našimi nasledovnými tipmi: Rozpustite si ho napríklad vo vašej obľúbenej ovocnej šťave, ktorú často popíjate. Ani nezbadáte, že ho tam máte. Alebo si zelený jačmeň nasypte do taniera s ovsenými vločkami.

Teraz vám už nezostáva nič iné, len byť zdravší a fit práve vďaka mladej zelenej rastlinke už od zajtrajšieho dňa!

 



imunita zdravie trávenie stres obezita
Magazín arrow
Magazín arrow