Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Zatočte so stresom už dnes zdravými produktmi medicíny

Autor článku: redakcia Zerex.sk 14.08.2014 00:00 stres

Stres, napätie a vyčerpanosť nás obklopuje a trápia na každom kroku deň čo deň. Bohužiaľ súčasná moderná doba je nám prináša veľa takýchto situácií, keď musíme reagovať rýchlo, promptne a mnohokrát podráždene a v napätí. Vyčerpanosť je stavom zvýšenej duševnej, sociálnej a fyzickej únavy. Tento stav je privádzaný trvalým stresom a záťažou. Záťaž je frustrujúca situácia, ktorá nás núti vydávať viac energie zo seba a to aj napriek tomu, že také množstvo nedokážeme naspäť získať. Preto sa cítime vyčerpaní a nevládzeme častokrát ďalej.

Spoznajte to, čím môžete poraziť nebezpečný stres...

Preto by sme mali vedieť, ako zvládať takéto stavy a ako so stresom, či zvýšenou záťažou bojovať, i keď v našom živote je istá dávka stresu potrebná. Stres pomáha k lepšej sústredenosti, zlepšuje sa pamäť a máte schopnosť hľadať isté riešenie. Možno aj vy patríte k tým, čo stres vyhľadávajú, pretože ho považujú za potešenie, či za možnosť, ktorú môžu prekonať. Avšak viac z vás má problémy sa so stresom vyrovnať. Viac trpíte, ako si ho užívate. Uvedomte si, že dnes svoj stres môžete liečiť prírodnými prípravkami zdravej medicíny. Spoľahnúť sa počas svojej depresie môžete na Ľubovník bodkovaný tiež na Rhodiolu Rosea.

Ľubovník bodkovaný

Ľubovník bodkovaný je liečivou bylinkou. O jeho účinkoch sa presvedčili už staroveké Gréci. Dnešná medicína sa rovnako spolieha na túto rastlinu a využíva ho vo svojich produktoch a výrobkoch. Prečo je tomu tak? Táto rastlina obsahuje účinnú látku s názvom hypericin, ktorá sa podieľa na podpore dýchania buniek. Takto sa zabezpečuje lepšia látková premena v tele a navyše sú podporované ostatné ľudské orgány. Výbornou voľbou na vašu depresiu, úzkosť, či stres je čaj s prímesou ľubovníka. Okrem toho môžete siahnuť po tabletách, ktoré obsahujú výťažky tejto rastliny. Tieto tablety rovnako môžu pomôcť pri vašej liečbe záťaže, depresie, stresu, únavy, nepokoja, či ďalšom psychickom napätí. Ak trpíte niektorým z týchto príznakov, verte, že najlepšie urobíte, ak siahnete po takomto zdravom a prírodnom doplnku stravy.

Rhodiola Rosea

Ak chcete niečo iné, skúste Rhodiolu Rosea. Jedná sa o trvalú a nepoddajnú rastlinu, ktorej sa darí predovšetkým na skalách, piesku, v chlade a suchu na Ďalekom východe, či v pohoriach strednej, západnej a južnej Európy, ako aj v Malej Ázii. Táto rastlina je veľmi účinná v boji proti drogovej a alkoholovej závislosti. Umožňujú jej to látky, ktoré obsahuje a ktoré napomáhajú potláčať tieto nepriaznivé javy. Ide o napríklad glykozidy škoricového alkoholu, glykozid rhodiolosid, ako aj flavoidy, monoterpén, triterpény a kyseliny fenolové. Všetky uvedené látky podnecujú rast hladiny dopamínuserotonínu v našich telách a preto sú tak účinné v boji proti všetkým drogám našej spoločnosti. Tablety s výťažkami rhodioly sú účinné aj v boji proti depresii, napätiu, zátaži a stresu. Okrem toho liečia problémy so žalúdkom, či daktoré ochorenia týkajúce sa žien po pôrode. Účinné prípravky s touto rastlinou bojujú proti horúčkam a nízkemu tlaku (podporuje sa zvyšovanie krvného tlaku). Nemôžete zabudnúť na to, že sa využíva i pri vysokej fyzickej námahe, ako aj na lepšiu obranyschopnosť vlastného organizmu. Pamätajte si: Nadmerná existencia stresu, záťaže a depresií prináša nepriaznivý dopad na vaše telo, vašu psychiku a na samotný výkon. Skúste sa naučiť žiť s istou dávkou stresu, pretože sa mu nevyhnete v súčasnej dobe. Ale pokiaľ budete mať problémy tento stav uniesť, spoľahnúť sa môžete aj na vyššie popísané produkty zdravej a prírodnej medicíny, ktoré vám pomôžu túto situáciu zmierniť a v konečnom dôsledku aj zlepšiť.



depresia stres čaj
Magazín arrow
Magazín arrow