Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Z akého dôvodu sa muži odvracajú, keď sa ženy priblížia

Autor článku: redakcia Zerex.sk 15.06.2014 00:00

Muž sa odvracia práve vtedy, keď je to pre ženu najmenej vhodné...

Platí, že viaceré ženy majú skúsenosti s tým, že ich muž sa začína odvracať práve v tom okamihu, keď partnerka prahne po dôvernej osobnej blízkosti a rozhovore. Prečo je tomu tak?

Dve vysvetlenia prečo muž ignoruje ženu

Existujú dve vysvetlenia prečo muž ignoruje ženu a má to takýto priebeh:

1) Žena nevedomky vycíti, kedy sa muž začne odvracať. Usiluje sa práve v tomto momente oživiť intímnosť a vyjadrí sa: „Poďme sa porozprávať.“ Partner aj naďalej pokračuje v odvracaní sa a partnerka z tohto celého vydedukuje nevhodný záver – muž nemá záujem sa s ňou zhovárať. Ignoruje ju a neprejavuje o ňu mimoriadny záujem.

2) V čase, keď sa žena chce rozdeliť o svoje najosobnejšie pocity a stavy, u partnera to vzbudí potrebu odvrátiť sa. Muž dokáže iba istú úroveň dôvernosti. Následne zazvučí varovný znak týkajúci sa toho, že je čas odvrátiť sa s cieľom nájsť zblúdilú rovnováhu.

Môže sa stať, že muž zatúži po samostatnosti a nezávislosti a začne sa odvracať aj v tých najintímnejších chvíľach, keď to je najmenej vhodné. Pre ženu je to náročné, nakoľko celý proces mužovho odvracania začína práve niečím, čo žena urobila alebo povedala. Zvyčajne je to v tej chvíli, ak žena začína rozprávať s citom o nejakej skutočnosti. City totižto mužov lákajú bližšie, tvoria prostredie dôvernosti. No a keď sa muž priveľmi priblíži svojej partnerke, inštinktívne sa začína odvracať a odťahovať. Môžeme konštatovať, že to nie je z toho dôvodu, že muž nechce a nemá záujem počúvať o tom, čo jeho milovaná cíti a prežíva v danom okamihu. V ďalšej časti cyklu dôverností, keď vyžaduje priblíženie, tie isté city, čo vyvolali a podnietili predtým jeho odvrátenie a odchod od partnerky, ho teraz a momentálne prisunú a prilákajú naspäť k svojej milej.

Jeho samotné odvrátenie nie je spôsobené tým, čo žena presne povie. Je to však zapríčinené predovšetkým tým, v akom čase to žena povie mužovi. Toto je rozhodujúci faktor pre mužove odvrátenie. V nasledujúcom našom článku sa zamyslíme viac nad tým, kedy a v akom čase je vhodné hovoriť s mužom. Platí, že nie v každej chvíli je vhodné a správne sa s mužom rozprávať. Tak ako aj žena, tak aj muž má niekedy lepší deň, inokedy horší. Ale viac už o tom nabudúce...



partnerské problémy o ženách o mužoch partnerské hádky
Magazín arrow
Magazín arrow