Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Z akého dôvodu sa muži odťahujú

Autor článku: redakcia Zerex.sk 14.06.2014 00:00

Každý muž sa chtiac-nechtiac potrebuje odtiahnuť...

Zamyslime sa tentoraz nad tým, prečo sa muži tak radi odťahujú. Ak muži vyhovejú svojej potrebe intímnej blízkosti, zasiahne ich potreba nezávislosti a samostatnosti. Ak sa muž odťahuje, žena ihneď podľahne zmätku a rozruchu. Všetko sa jej v momente zrúti.

Zabúda na to, že vždy ak muž vyhovie svojej potrebe nezávislosti a samostatnosti, zákonite chce potom znova intímnu blízkosť. U muža sa neustále obmieňa požiadavka samostatnosti (nezávislosti) s požiadavkou intímnej blízkosti.

Spočiatku, keď muž začína so ženou vytvárať vzťah, je plný žiadostivosti a energie. Snaží sa na svoju partnerku urobiť dojem, vyhovieť jej vo všetkom, rozradostiť ju, v konečnom dôsledku vyhľadáva jej prítomnosť a snaží sa jej byť vždy na blízku. Ak to dosiahol, aj partnerka túžila byť čoraz viacej pri svojom partnerovi. Dala mu svoje srdce a muž sa k nej bezprostredne pritisol.

Ak docielili intímny vzťah, muž sa cítil výborne a tak, ako túžil. Ibaže čoskoro nastal zvrat v ich vzťahu. Zamyslite sa nad tým, čo sa odohrá s gumičkou. Celkom zoslabne a poddá sa, príde o flexibilitu a silu. Nie je možné ju roztiahnuť. Toto isté sa udeje aj v prípade mužovej túžby a žiadostivosti, ak docieli želanú blízkosť a intimitu.

Je pravdou, že intímna blízkosť muža uspokojuje naplno, no naliehavo u neho príde k bytostnému posunu. Začína pociťovať potrebu odvrátiť sa, či odtiahnuť sa. Pretože je na čas uspokojený čo sa týka blízkosti, začína prahnúť po samostatnosti a autonómii, pretože chce byť opäť iba sám bez prítomnosti niekoho iného.

Na istý čas je presýtený dôvernej a osobnej blízkosti. Domnieva sa, že je až priveľmi nesamostatným, alebo ani netuší, z akého dôvodu pociťuje potrebu na istú dobu sa odpútať. Ako sme naznačili už vyššie, na jednej strane muž pociťuje, že nie je dostatočne samostatný.

No na strane druhej môže všetko byť aj preto, že nevie, prečo u neho vzniká potreba odvrátiť sa, či vzdialiť sa. Je to nevysvetliteľné, ale je to tak a je dobré o tom vedieť.

Následne si v našom ďalšom článku povieme viacej o tom, prečo ženy podliehajú zmätku a rozruchu.



o mužoch
Magazín arrow
Magazín arrow