Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Vráťte vlasom hustotu! 5 dôvodov, prečo by ste mali používať kofeínový šampón

23.09.2019 00:00 vratte-vlasom-hustotu-5-dovodov-preco-by-ste-mali-pouzivat-kofeinovy-sampon

Súčasťou prirodzenej obnovy je denná strata približne sto vlasov z našej koruny krásy. Horší scenár však predstavujú množstvá, ktoré tento počet vysoko prekračujú. Dokáže si s tým poradiť kofeínový šampón?

Kofeínový šampón by mal svojím obsahom spĺňať náročné požiadavky a dopĺňať do pokožky potrebné látky. Ideálne tak, aby udržal vlasy tam, kde ich chcete mať - na hlave. Navyše, mal by vlasy posilniť a vyživovať ich do hĺbky. O ktorých látkach hovoríme?

1. Dodáte pokožke to, čo nám väčšinou chýba

Vedci sa neustále zaoberajú výskumom, aby zistili čo najviac o príčinách straty vlasov. Cieľom štúdie indických vedcov bolo vyhodnotiť výskyt nutričných nedostatkov u účastníkov s vypadávaním vlasov.

Účastníci štúdie vykazovali rôzne nedostatky v aminokyselinách a mikroživinách vo všetkých typoch vypadávania vlasov. Medzi účastníkmi bol u drvivej väčšine zúčastnených pozorovaný najmä nedostatok histidínu, leucínu, valínu, alanínu. Deficit cysteínu bol prítomný u viac ako 50 % zúčastnených a pomerne vyšší podiel účastníkov mal nedostatok železa, medi a zinku.

Rozmenené na drobné

Leucín je esenciálna aminokyselina a tvorí približne osem percent proteínových štruktúr tela. Je to jedna z troch aminokyselín s rozvetveným reťazcom (BCAA). Jeho nedostatok môže okrem vypadávania vlasov viesť k vyrážkovitosti pleti a únave.

Valín Táto dôležitá aminokyselina nie je produkovaná vaším telom a musí byť získaná potravou alebo doplnkami. Valín je dôležitý pre každodenné fungovanie tela a pre udržiavanie svalov, ako aj pre reguláciu imunitného systému. Nedostatok valínu je v priamej súvislosti so stratou vlasov, čo potvrdzujú aj ďalšie štúdie.

Neesenciálna aminokyselina alanín pomáha telu premieňať glukózu na energiu, pričom pomáha vylučovať prebytok toxínov z pečene. pomáha chrániť bunky pred poškodením počas intenzívnej fyzickej aktivity. Alanín môže pomôcť pri liečbe benígnej hyperplázie prostaty, čo je stav, pri ktorom sa zväčšuje prostata.

Zerex kofeínový šampón sa pýši obsahom nielen kofeínu, ale aj aminokyselín, ktoré sú prospešné pre rast vlasov a dokážu priaznivo ovplyvniť dôležité procesy smerujúce proti vypadávaniu.

2. Máte vlasy ako z reklamy

Krásne vlasy nemusia byť len výsadou žien. Lesk a zdravý vzhľad vlasov sú pri použití správneho kofeínového šampónu podporené obsahom keratínu. Táto bielkovina je stavebným prvkom našich vlasov, pokožky, nechtov. Preto ošetrenie vlasov prostredníctvom šampónu s jeho obsahom môže vlasy viditeľne posilniť a dodať im príťažlivý vzhľad.

3. Posilníte vlasy od korienkov

Na denné dávky kofeínu je zvyknutá väčšina z nás, ale dodávať ho do pokožky zvonku má svoj význam. Dokáže totiž podporiť rast vlasu v jeho počiatočných fázach rastu. Tým môže zabrániť tomu, aby vlas vypadol predtým, než vyrastie do potrebnej dĺžky.

Kofeín pomáha zvyšovať krvný obeh pokožky hlavy. Vmasírovaním šampónu priamo na pokožku hlavy napomáhate krvnému obehu na pokožke hlavy a stimuluje korienky. Neustále to potvrdzuje aj veda.

4. Hydratujete, zlepšujete elasticitu a poskytnete objem

Vďaka obsahu panthenolu (vitamín B5) Zerex kofeínový šampón pomôže upokojiť podráždenie a pomáha hydratovať pokožku hlavy.

Panthenol pozitívne ovplyvňuje elasticitu, regeneráciu buniek a stará sa tiež zadržiavanie vlhkosti, pričom poskytuje vlasom objem. Dokáže spomaliť rednutie vlasov, je preto obľúbenou prísadou rôznych druhov vlasových prípravkov.

5. Uľavíme psychike

Objaviť obrovské množstvo vlasov po česaní na hrebeni alebo neustále čistiť odtok vane upchatý hrčou vlasov, nie je nič príjemné a našej psychike to rozhodne nepomáha. Použitie kofeínového šampónu môže nielen pozitívne ovplyvniť rast a kvalitu vlasu, je to však aj účinný prostriedok, ako sa vyvarovať stresu pri rednutí vlasov.



kofeínový šampón
Magazín arrow
Magazín arrow