Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Krása

Vlasy: koruna krásy aj v sychravom období

Autor článku: redakcia Zerex.sk 04.10.2018 00:00 starostlivosť o vlasy

Chladné a sychravé počasie si vyberá svoju daň aj na našich vlasoch a pokožke hlavy. Striedanie teplôt, nosenie čiapok, vietor, dážď či vysoká vlhkosť vzduchu preto vyžadujú rozdielnu starostlivosť o vlasy ako v letných mesiacoch. Ako sa s tým správne vysporiadať?

Aby sa vaša koruna krásy nebránila každému pokusu o vytvorenie oku lahodiacemu účesu, pripravili sme pre vás niekoľko tipov.

Vitamíny podporujúce zdravý vzhľad vlasov

Krásne a zdravé vlasy môžu byť pre niekoho prirodzenou samozrejmosťou. Mnohé z nás sa však pravidelne potýkajú s problémami, ktoré je potrebné riešiť zvnútra. Blahodárne účinky môžeme dosiahnuť vďaka výžive pozostávajúcej z vitamínu C, zinku, beta-karoténu a ďalších prírodných zložiek.

Serenoa plazivá patrila odjakživa k rastlinám podporujúcich nielen krásne vlasy, ale aj nechty a pokožku. Využíva sa najmä na výrobu prípravkov proti padaniu vlasov.

Pŕhľava dvojdomá je rovnako účinnou bylinou s tradíciou siahajúcou desaťročia dozadu. Jednou z najstarších metód starých mám proti vypadávaniu vlasov a na ochranu ich krásy je práve používanie pŕhľavy. Táto rastlina sa môže popýšiť aj svojimi protizápalovými účinkami a šetrným bojom proti lupinám.

Výživový doplnok Zerex Zinok obsahuje vysoko koncentrované prírodné zložky, ktoré priaznivo ovplyvňujú kvalitu vlasov, nechtov a pokožky. Originálna receptúra kombinuje tradičné bylinky, vitamíny a niekoľko účinných zložiek, ktoré podporujú rast a lesk vlasov a zlepšujú ich elasticitu, pôsobia revitalizujúco na pleť a spevňujú nechty. Tieto blahodárne účinky zabezpečujú: serenoa plazivá, pŕhľava dvojdomá, vitamín C (kyselina L-askorbová), praslička roľná, zinok, beta-karotén a mnoho ďalších.

Vlasový olej na mdlé vlasy a proti elektrizovaniu

Ošetrenie vlasov zvonku pomocou olejových zložiek môže zabrániť lámaniu a poškodeniu vlasov. Stačí, keď si hneď po umytí vlasov ošetríte končeky pár kvapkami vlasového oleja, a pomôže im to zostať krásne lesklými, pružnými a zdravými. Navyše, takto ošetrené vlasy sú menej náchylné na pôsobenie statickej energie pri kontakte s vláknami textílií, teda je menšia pravdepodobnosť narušenia účesu.

Pozor pri sušení a žehlení

Vlasy boli počas letných mesiacov vystavené pôsobeniu slnečného žiarenia, chémií z bazénov či horúcemu počasiu. Preto im ďalšie sušenie horúcim vzduchom vôbec neprospieva. Na všetko sa však nájde riešenie, napríklad používať prípravky, ktoré ochránia vlasy pred ďalším horúcim vzduchom. Väčšinou sa používajú pred úpravou účesu a ich cieľom je obmedziť nepríjemné lámanie vlasov či oživiť inak matný a mdlý vzhľad vašej koruny krásy.



starostlivosť o vlasy
Magazín arrow
Magazín arrow