Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Viete ako správne flirtovať? Otestujte sa

01.09.2014 00:00 Viete ako správne flirtovať?
Aj správny flirt patrí k životu. Avšak nie každý z nás vie správne flirtovať (ak vôbec). Je potrebná istá dávka zručnosti, umenia a praxe. Ak ste muž budete to mať vždy o niečo jednoduchšie. Ženy často strácajú nervy a častokrát siahajú po žalostných spôsoboch, ako upútať na seba pozornosť. Využívajú priveľký výstrih, priúzku blúzku, veľmi krátku sukničku, či omotávanie vlasov okolo prsta. Ako správne flirtovať?

Nemá ísť vždy len o sexuálne motivovanú komunikáciu...

Flirt patrí k sexuálnym praktikám a to bezpochyby. Ale nemá sa jednať iba o sexuálne motivovanú komunikáciu. Mal by predstavovať metódu, ako byť otvorený (muž aj žena) ostatným. Mali by ste počúvať svoju žiadostivosť, tá vám poradí najviac, kedy je ten správny čas na flirtovanie, aby to bolo prirodzené a spontánne, nie nanútené. Využívajte reč tela, ak ste muž, ktorý chce zaujať ženu, o ktorú má záujem. Pokiaľ ste žena a chcete zaujať, mala by ste využiť svoje telo, no skôr v podobe krásneho úsmevu alebo napodobňovaním toho istého, o čo sa pokúša práve muž, ktorý vás chce zaujať.

Flirtujte vždy s rovnocennou osobou

Usilujte sa o flirt s ľuďmi, s ktorými ste rovnocenní, najmä čo sa týka sociálnej vrstvy, či hierarchickej úrovne. Napríklad žartovanie s kolegyňou, či šéfkou je „ok“. Pozor na flirt s podriadenou osobou. Mohlo by to vyznievať veľmi nepríjemne najmä pre tú podriadenú osobu, nehovoriac o zbytočných problémoch.

Základné zásady ako flirtovať

Flirtujte úspešne vďaka naším zásadám a to krok za krokom:
  • Nehrajte sa za každú cenu na lámača sŕdc a gavaliera. Nikto netúži po niekom, kto je „priveľmi“ sebavedomý.
  • Udržiavate si vizuálny kontakt a usmievajte sa. Takto si na začiatok pripravíte vhodnú pôdu.
  • Snažte sa, aby vaše konanie bolo prirodzené. Flirtovanie nemôže byť nanútené a naučené, ale spontánne.
  • Nesnažte sa byť niekým iným a nerobte nič nasilu.
  • Pripomeňte si metódy, ktoré využívajú ženy, ako napríklad počúvajte ju, čo hovorí, prejavte záujem o jej problémy, ale neriešte ich, nepoučujte ju, čo má robiť; pýtať sa môžete na jej obľúbené jedlo, kvety, film, ... . Pokiaľ ste ženou, ktorá hľadá vhodného muža, mala by ste využiť komplimenty, pýtať sa na prácu alebo na záľuby, ktoré muž rád praktizuje vo svojom voľnom čase.
  • Dbajte na svoj zovňajšok (to platí pre obe pohlavia).
  • Urobte prvý, i ten ďalší krok.
  • Nebuďte príliš dotieraví. Nenápadné flirtovanie, či zvádzanie je najnáročnejšie, ale i najúčinnejšie.
Ako máte možnosť vidieť, flirtovanie nemusí byť hneď veľmi jednoduchou záležitosťou. Pevne veríme, že naším článkom sme vám pomohli odhaliť to, ako správne flirtovať, čo ste možno o flirtovani nevedeli alebo robili nevhodne v rámci flirtovania. Buďte úspešnejší za cestou možno aj svojho budúceho partnera, partnerky. Hlavne sa nevzdávajte hneď po prvom neúspechu. Všetko chce čas a musíte aj vy dozrieť na to, aby ste dokázali vyhovieť jeden druhému. Flirt však nie je len o hľadaní si životného partnera, ale je to aj forma istej zábavky, napríklad na pracovisku, či na inom mieste. Je to iba na vás, ako a kedy ho využijete.


flirtovanie
Magazín arrow
Magazín arrow