Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Zabudnite na klišé rady. Vieme ako oživiť vzťah

Autor článku: redakcia Zerex.sk 15.07.2018 00:00 ako oživiť vzťah

Na to, aby ste si udržali vzťah po dlhú dobu, musíte vedieť, čo taký vzťah potrebuje. V začiatkoch je to veľmi jednoduché - bozk, malá pozornosť a sex všade, kde vás len napadne a všetko ide ako po masle. Viete však ako oživiť vzťah po viacerých rokoch spolu? Je celkom prirodzené, že s príchodom detí, pracovných či ďalších povinností, sa zo vzťahu vytráca vášeň a pozornosť venovaná partnerovi. Zaseknete sa v bežnej rutine, spohodlniete a časom sa dokonca začnete vo vzťahu nudiť. Otrepané rady, ako ísť spolu na dovolenku alebo si kúpiť novú hračku do spálne, hoďte teraz za hlavu. Dáme vám pár tipov, ktoré vám (zrejme) nedá nikto iný. Začneme zľahka.

Oslávte dobré správy s nadšením, hoci sú to maličkosti

Vedci odhalili tajomstvo budovania silných vzťahov, nielen so svojím partnerom. Vedecký pojem je aktívna konštruktívna reakcia. Je to tak cenné a dokázané, že to funguje, že ju učí dokonca americká armáda. Ide o zaujatie pozitívneho a skutočného záujmu, keď druhá osoba zdieľa dobré správy alebo nedávny úspech. Vzťah sa pri prejavenej podpore prehlbuje. Inštitút koučingu, (Institute of coaching), spoločnosť spolupracujúca s Harvardskou univerzitou, hovorí o zaujímavom zistení. Páry, ktoré spolu oslavujú dobré správy toho druhého (aj maličkosti), zostávajú v manželstve dlhšie než tí, ktorí to nerobia. Vzťahy medzi partnermi sú upevnené touto jednoduchou myšlienkou. Nebolo by skvelé, keby sme mohli zdieľať naše úspechy bez obáv o to, ako budú ľudia v našej blízkosti reagovať? Nebolo by skvelé, keby sme cítili skutočnú zvedavosť a hlbokú oddanosť osoby po našom boku, že sme dosiahli naše ciele?

Ľudia okolo nás môžu reagovať zmenou témy, odmietnutím našej správy alebo kritickou poznámkou, ktorá znižuje jej hodnotu. Preto dobre zvážte, ako budete reagovať na pozitívne správy partnera. Aktívna konštruktívna odpoveď zahŕňa uznanie radosti druhého človeka, a môže to znieť napríklad takto: "Viem, ako veľmi to bolo pre teba dôležité, zaslúžiš si to. Ako sa cítiš?" Zaujímajte sa.

Osviežte svoj sexuálny život.

Zdravý sexuálny život je jednou z najdôležitejších súčastí dôverného vzťahu. Keď kvalita sexu začne v dlhodobých vzťahoch klesať, vzťah nasleduje krátko potom. Ak vy a váš partner máte problémy, berte výstražný signál vážne a začnite o probléme diskutovať. Môžete prísť na to, čo vám chýba, čo potrebujete.

Zahoďte staré zvyky

Ak sa chcete vymaniť zo zabehnutej spálňovej rutiny, obráťte ju naruby. Čo to znamená? Ak sa vaše sexuálne hrátky obmedzili len na “narodeninový” či “vianočný sex”, váš rozkrok volá o pomoc a v tejto hodine dvanástej začnite konečne konať. Inak neprídete len o sexuálny život v rámci svojho vzťahu, ale aj o vzťah samotný.

Zájdite na erotický veľtrh

Vzrušujúce show, novinky v “hračkách”, sexy bielizeň, každý nájde to, po čom mu srdce “piští”. V množstve ponúkaných možností dokáže zimomriavky navodiť každému z vás niečo iné, podstata spočíva v nájdení, čo vám chýba.

Povzbuďte sa afrodiziakmi a prekvapte polovičku

Argumentujete tým, že erekcia už nie je to, čo bývala? Našťastie, trh v súčasnosti ponúka niekoľko možností, aby bola taká ako je potrebné. Pre tento účel sú určené tabletky na erekciu plné prírodných afrodiziák. Ak chcete podporiť libido obaja zvoľte afrodiziaká vhodné pre neho i pre ňu - za vyskúšanie určite stojí napríklad prírodný doplnok výživy Hotness. Stačí už len pár vzrušivých podnetov a môže sa ísť na vec. Tak ako pre mužov, rovnako aj ženy nájdu afrodiziaká, ktoré zvýšia chuť na sex, podporia ich libido a zintenzívnia sexuálne vyvrcholenie.

Tabletka na skúšku

Skúste vyšší level zábavy pre dospelých

Krok pre odvážnejších. Navštívte pornokino, kde si môžete spolu pozrieť poriadne pikantné filmy. A nielen to. Tieto zariadenia umožňujú súkromie pre páry (alebo skupinky), ktoré sa - možno aj pod vplyvom filmu - chcú zabaviť mimo kinosálu. Láka vás sex v trojke, swingers alebo gangbang? Tak to partnerovi povedzte. Čo ak po tom tiež tajne túži a obaja sa zbytočne pripravujete o spoločný zážitok?

Zmeňte konečne miesto

Zahoďte predsudky a vyrazte za sexom niekam, kde ste ho nikdy predtým nemali. Zatiahnite partnera do kabínky v obchode alebo na kúpalisku, robte na diaľničnom odpočívadle. Fantázia má v tomto prípade dvere otvorené dokorán. Množstvo inšpirácií môžete nájsť aj v novodobej sexuálnej príručke s názvom Zerexsutra. Nudiť sa rozhodne nebudete.

Zerexsutra -sexuálna príručka



sex a vzťahy zvýšenie sexuálneho libida
Magazín arrow
Magazín arrow