Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Vieme, ako oddialiť ejakuláciu

25.12.2018 00:00 Vieme, ako oddialiť ejakuláciu

Predčasná ejakulácia je jedným z častých problémov, ktoré môžu muža v posteli postihnúť. Počas života ju v priemere zaznamená až tretina mužskej populácie. Viete preto, ako v prípade potreby oddialiť ejakuláciu?

Existuje niekoľko metód, ktoré objavíte nielen v odbornej literatúre, ale aj na internete. V tomto článku nájdete odporúčania sexuológa a aj tie azda najpoužívanejšie.

Čo je predčasná ejakulácia?

Je to stav spôsobujúci ejakuláciu skôr, ako by si muž prial. Hovoríme o ejakulovaní do jednej minúty od vniknutia. Táto porucha spôsobuje frustráciu a vyhýbanie sa intímnym chvíľam s partnerkou, čo môže mať za následok narušenie vzťahov.

Príčiny vzniku nepríjemného stavu

Odpoveď na otázku, prečo sa predčasná ejakulácia dostala do vášho života, môže mať hneď niekoľko dôvodov. Tie odborníci z Mayo Clinic rozdeľujú do dvoch základných skupín: psychologické a biologické.

Psychologické príčiny

● skoré sexuálne skúsenosti;

● nedostatočná sebadôvera;

● depresie, úzkosť;

● strach a obavy z predčasnej ejakulácie;

● pocity viny, problémy vo vzťahoch;

● obavy o udržanie erekcie počas pohlavného styku môžu vyústiť do predčasnej ejakulácie.

Biologické príčiny

● nerovnováha v hormonálnych hladinách;

● zápaly a infekcie močovej trubice alebo prostaty.

Možnosti, ako oddialiť ejakuláciu

Odporúčanie odborníka: pravidelnosť stykov

Uznávaný sexuológ MUDr. Václav Urbánek, CSc. uvádza ako najzákladnejší predpoklad k terapii predčasnej ejakulácie zaistenie pravidelnosti v sexuálnom režime. Pravidelnosťou sa v tomto prípade rozumie niekoľkokrát týždenne.

“Pokiaľ totiž medzi jednotlivými ejakulačnými vybitiami (najmä u mladého jedinca) vznikne časový výpadok celotýždenný alebo ešte podstatne dlhší, tak pri nasledujúcom pohlavnom styku potom u každého muža nastúpi tendencia k urýchleniu ejakulácie. To prosím nie je žiadna porucha, ale fyziologická zákonitosť.”

Nie je dýchanie ako dýchanie

Dýchaním zhlboka a pravidelne, môžete získať nad svojím telom väčšiu kontrolu, ako keby ste dych zadržiavali. Tréning zvládnete aj prostredníctvom masturbácie.

Prípravky na znecitlivenie

Ďalšou možnosťou, ako zabrániť predčasnej ejakulácií a udržať erekciu na požadovanej úrovni, sú znecitlivejúce prostriedky. Opatrnosť je však na mieste. Gély spôsobujúce znecitlivenie penisu môžu mať taký výrazný efekt, že vaša erekcia bude nedostatočná. Navyše, znecitlivejúci pripravok, ktorý by sa dostal partnerke na citlivé miesta, by mohol spôsobiť aj jej znecitlivenie.

Doplnky výživy na oddialenie vyvrcholenia

Na trhu už našťastie existujú aj kvalitné doplnky výživy, ktoré umožnia aj predĺženie pohlavného styku. Jedným z nich je Zerex Extralong. Okrem obsahu bylín, ktorými sú všehoj ázijský (ženšen) kotvičník zemný či maca peruánska, je obohatený o L-arginín a L-citrulín.

Maca podporuje hormonálnu rovnováhu, kotvičník pomáha zlepšovať sexuálnu kondíciu muža a ženšen je všeliek na mnohé neduhy, zvyšuje krvný obeh a dopomáha k dobrému výkonu. Zložky obsiahnuté v produkte majú priaznivý vplyv na dĺžku pohlavného styku, kvalitu sexuálneho života, pevnú erekciu a výkon muža v posteli.

Technika štart-stop

Táto technika pomáha získať kontrolu nad vyvrcholením a môže pomôcť oddialiť ho. Základom je rozpoznávať správny okamih. Keď po vniknutí cítite nutkanie na ejakuláciu, okamžite prestanete so sexuálnou aktivitou. Hneď ako vzrušenie opadne, začnete znovu. Opakujte tak dlho, ako je potrebné a dokážete mať ejakuláciu pod kontrolou.

Pri tejto technike platí, že opakovanie a tréning robí majstra. Chvíľu trvá, kým si partneri na to zvyknú a vyžaduje si preto trpezlivosť oboch zúčastnených.

Kedy je čas vyhľadať odbornú pomoc

Predčasná ejakulácia nie je téma, ktorú muži bežne rozoberajú s kamarátmi pri pive. Hovoriť o tom môže byť nepríjemné, avšak je to bežný a liečiteľný problém. Lekára vyhľadajte, ak chcete mať sexuálnych aktivít viac a v otázkach sexuálneho zdravia nechcete pristúpiť ku kompromisom.

Vynechať intimitu zo svojho života je možné snáď len na krátke obdobie, ale prečo by ste to robili, keď existujú fungujúce riešenia. Nedovoľte, aby vás tento problém ovládal a urobte za ním čiaru. Veď užívanie si sexuálnych radovánok je dôležitou a neoddeliteľnou súčasťou spokojného vzťahu.



sex predčasná ejakulácia
Magazín arrow
Magazín arrow