Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Nezaradené

Vibrátor bol vyrobený na liečbu hystérie a ďalšie šokujúce fakty o masturbácii!

30.04.2019 00:00 masturbacia

Aj keď je masturbácia často tabuizovanou témou, existujú skutočnosti, ktoré dokážu zaujať, dokonca pobaviť. Čo ste ešte nevedeli o masturbácii?

Každoročne zomrie +/- 1000 ľudí pri pokuse o škrtenie počas masturbácie

Táto forma dočasného “priškrtenia” prívodu kyslíka do mozgu, nazývaná autoerotická asfyxácia, sľubuje za pár sekúnd zažitie nevídanej eufórie. Jej nasledovníci siahajú po šnúrach, povrazoch, šatkách či viazankách. Nepohrdnú však ani plastovým vreckom alebo igelitovou taškou umiestnenou na hlave.

Prirodzene, aj keď ide o dusenie kvôli sexuálnemu vzrušeniu, predstavuje mnohé nebezpečenstvá: zástava srdca či kóma.

Vynálezca cornflakes Dr. John Kellogg viedol tvrdý boj proti masturbácii. Aj tým, že vytvoril cornflakes

Znie to neuveriteľne, ale jedna z najobľúbenejších foriem raňajok na celom svete - kukuričné lupienky (alebo cornflakes), boli vynájdené v snahe zabrániť masturbácii. John Kellog veril, že masturbovanie (ale aj sex ako taký) škodí telu aj duši človeka, preto sa vytvoril najčistejšie jedlo, o ktorom si myslel, že pomôže. Vinu za sexuálny apetít totiž pripisoval konzumácii nevhodného jedla, najmä červeného mäsa.

Vynájdenie čistého jedla je úsmevné, avšak tento lekár uviedol na svetlo sveta aj ďalšie metódy ochrany pred sexom a masturbáciou, ktoré by sme v dnešnej dobe nazvali sadistickými. Okrem zmeny stravovania v podobe cornflakes sa uchýlil aj k:

  • šitiu predkožky chlapcov striebrom,
  • popáleniu klitorisu kyselinou karbolovou,
  • pumpovanie jogurtu do análneho otvoru klystírovým prístrojom.

To už tak smiešne neznie, čo myslíte?

Vibrátor bol vynájdený na vyliečenie hystérie

Emocionálna nestabilita, mdloby, úzkosť a únava, boli v minulosti jednoznačne príznakmi hystérie. Riešenie a liečba? Vzrušením! Ženy, ktoré týmto ochorením trpeli, liečili lekári poskytovaním „liečivej masáže“ vagíny.

V minulosti boli ženy vedené k tomu, že súlož mala byť len “nevyhnutným prostriedkom” na plodenie detí. Sexuálna stimulácia alebo masturbácia nebola prijateľná. Ak však existoval lekársky dôvod, išlo o legitímnu liečbu. Alebo uspokojovanie pod taktovkou lekára.

Vibrátor vznikol náhodne, a pôvodne mal slúžiť celkom iným účelom. Exempláre boli používané len na lekárske účely. Neskôr ich však väčšie spoločnosti začali vyrábať a “nenápadne” predávať prostredníctvom časpisov pre ženy. Zaujímavé je, že hoci táto liečba v skutočnosti nič nevyliečila, pacientky pokračovali v opakovaných stretnutiach so svojimi lekármi.

Častejšie ejakulácie = nižšie riziko rakoviny prostaty

Štúdia Harvardskej univerzity zhromažďuje informácie o veľkej skupine dobrovoľníkov od roku 1986. V roku 1992 poskytlo 29 342 mužov vo veku od 46 do 81 rokov informácie o priemernom počte ejakulácií mesačne. Ejakulácie zahŕňali pohlavný styk aj masturbáciu. Dobrovoľníci poskytovali komplexné údaje o zdraví a životnom štýle každé dva roky až do ukončenia štúdie v roku 2000.

Vysoká frekvencia ejakulácie bola spojená so zníženým rizikom rakoviny prostaty. V porovnaní s mužmi, ktorí hlásili 4 - 7 ejakulácie mesačne, muži ejakulujúci 21 alebo viac krát za mesiac, mali o 31 % nižšie riziko rakoviny prostaty.

Zdroj: Harvard Health Publishing, Harvard medical school

Tip

Účinným prostriedkom v starostlivosti o prostatu môže byť aj prírodný doplnok výživy Prostanax. Obsahuje množstvo zložiek, ktoré priaznivo pôsobia na správnu funkciu prostaty, močového ústrojenstva, aj na zachovanie reprodukčnej schopnosti. Pozitívne ovplyvňuje mužské pohlavné hormóny, prispieva k prevencii zápalov prostaty a pomáha udržiavať prostatu v správnej kondícii.

Masturbácia vedie k nižšej pravdepodobnosti cukrovky, nespavosti a rakoviny prostaty

Výsledky niektorých štúdií majú prekvapivé závery, a výnimkou nie je ani štúdia Univerzity v Sydney. Na základe pozorovania sa totiž zistilo, že masturbácia bola má množstvo zdravotných výhod. Môže preukázateľne brániť vážnym zdravotným stavom, ako je nespavosť, cystitída, diabetes a rakovina prostaty.

Masturbácia nie je síce téma, ktorú bežný Slovák otvorí pri stretnutí s priateľmi či známymi. Ak sa však medzi informáciami nájdu zaujímavé fakty, môžeme pokojne o nej konverzovať. Tak alebo onak, masturbácia je súčasťou väčšiny obyvateľstva. Len sa o nej (takmer vôbec) nehovorí.

 

Často kladené otázky o masturbácii sa neraz spájajú s partnerským spolužitím. V nasledujúcom článku sa dozviete, ako je to naozaj:



masturbácia
Magazín arrow
Magazín arrow