Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Vedecky overené! Toto vám zvýši libido

25.09.2018 00:00 Zvýšenie libida

Aj keď si to mnoho ľudí neprizná, všetci chceme mať uspokojivý sexuálny život. Sú obdobia, kedy vás pracovné, rodinné alebo iné okolnosti pripravia o chuť. Nič vám však nebráni trochu oživiť záujem o sex aj s malou pomocou.

Cvičenie

Môžeme nájsť desiatky, možno stovky výhod plynúcich z pravidelného cvičenia na telo a mozog. Prekvapivý prínos má však aj vo forme zvýšenia sexuálnej schopnosti. Cvičenie stimuluje produkciu mužského pohlavného hormónu, ktorý je kľúčom k silnému libidu. Cvičenie so svojím partneromje skvelý spôsob, ako spoločne urobiť niečo, čo vás urobí silnými, sebavedomými, zdravými a sexi.

Napríklad jóga pomáha bojovať proti únave a stresu, pričom znižuje príznaky depresie a úzkosti, ktoré môžu prispieť k nízkemu (až žiadnemu) libidu. Navyše, jóga je skvelá pre rovnováhu, silu a flexibilitu. Teda presne to, čo vám môže v spálni zlepšiť istotu. Vysoko intenzívny intervalový tréning (HIIT)dokáže za krátky čas zrýchliť metabolizmus, zlepšiť kardiovaskulárne zdravie, zvýšiť vytrvalosť a podporiť tvorbu mužského pohlavného hormónu - a to je za dverami spálne rovnako dôležité.

Výskumy tvrdia, že akýkoľvek typ cvičenia pomáha produkovať tie chemické látky ako je serotonín a dopamín, ktoré samozrejme spôsobia, že si želáte viac sexu. Funguje to u oboch pohlaví. Jedným z takých výskumov je štúdia Kalifornskej univerzity v San Franciscu . Pojednáva o vplyve cyklistiky na ženský organizmus.

Štúdia zverejnená v časopise The Journal of Neuroscience “Vôňa jednej zložky mužského potu” mení hladiny kortizolu (stresového hormónu) u žien. Ďalší dôvod, prečo spolu cvičiť a potom si spoločne zájsť do sprchy.

Kotvičník zemný (Tribulus terrestris)

Tak malá a nenápadná, a pritom s účinkom, ktorý si praje každý. Afrodiziakálny vplyv Kotvičníka je známy už po stáročia, preto sa táto bylina využíva aj v súčasnosti. Nájdete ju v čajoch na povzbudenie či mnohých tabletkách na erekciu . Aj jedna zo štúdií indických vedcov hovorí o afrodiziakálnej aktivite kotvičníka a jeho vplyve na hladiny mužského pohlavného hormónu.

Čokoláda

Určite vás napadlo, že je to niečo z celkom iného súdka ako cvičenie alebo bylinky. Čokoláda sa stala akýmsi symbolom túžby, nielen vďaka svojej chutnej chuti, ale aj vďaka svojej sile zlepšiť sexuálne potešenie. Podľa štúdie Spotreba kakaa a čokolády - Existujú nejaké afrodiziakálne a iné prínosy pre ľudské zdravie? čokoláda podporuje uvoľňovanie fenyletylamínu a serotonínu do ľudského tela . To môže spôsobiť niektoré afrodiziakálne účinky.

Jednou z prospešných látok, ktorú čokoláda obsahuje, je teobromín- látka vyskytujúca sa v semenách Kakaovníka pravého alebo v čajových listoch. Teobromín má množstvo výhod pre vaše zdravie a udržiavanie zdravého životného štýlu. Pomáha udržiavať silné srdce (znižuje pravdepodobnosť vysokého krvného tlaku), spôsobuje rozšírenie krvných ciev a zvyšuje stimuláciu.

Rovnako ako Kotvičník zemný, aj teobromín býva súčasťou tabletiek na erekciu. Zerex Klasik obsahuje okrem spomenutých aj ďalší z dôležitých vedecky overených povzbudzovačov libida - Macu peruánsku .

Maca peruánska

Jedinečná rastlina, ktorej účinky sú známe a overené stovkami rokov. V minulosti sa využívala najmä ako podporný prostriedok zvieratá, neskôr jej výhody začali objavovať aj ľudia. Je účinným afrodiziakom pre obe pohlavia.

Účinky Macy peruánskej skúmali aj vedci Fakulty vied a filozofie na Univerzite v Peru. Vykonali štúdiu Účinok Lepidium meyenii (Maca) na sexuálnu túžbu a jej absenciu a vzťah so sérovým mužským pohlavným hormónom u dospelých zdravých mužov. Cieľom štúdie bolo preukázať, či má Maca vplyv na sexuálnu túžbu a sérové ​​hladiny mužského pohlavného hormónu. Zlepšenie sexuálnej túžby bolo pozorované u mužov, ktorí užívali Macu aspoň 8 týždňov.

Všehoj ázijský (Ženšen)

So zaujímavými zisteniami prišli vedci aj s rastlinou, ktorú poznáme predovšetkým ako prírodný “životabudič”. Kórejskí vedci vo Výskumnom centre sexuálnej medicíny na Národnej univerzite Chonnam v Gwangju zistili, že pomáha s libidom. A to najmä ženám počas menopauzy. Potvrdzuje to ich klinická štúdia s názvom Účinky koreňového červeného ženšenu na sexuálne vzrušenie u žien v menopauze.

Podávanie extraktov zlepšilo sexuálne vzrušenie u žien v menopauze. Výťažky ženšenu môžu používať ženy v menopauze ako alternatívu pre zlepšenie sexuálneho života.

Výhody ženšenu môžu v sexuálnej oblasti objaviť aj muži, a to vďaka pevnejším a dlhšie trvajúcim erekciám, ktoré sa dajú ľahšie dosiahnuť . Preto je aj ženšen súčasťou tabletiek pre mužov s predčasným vyvrcholením Zerex Extralong .



zvýšenie libida chuť na sex
Magazín arrow
Magazín arrow