Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Vedci radia: Toto pomôže pri problémoch so stoporením údu

08.01.2019 00:00 problemy-so-stoporenim-udu

Vášeň sa stupňuje, partnerka je pripravená na váš skvelý výkon a vy neskrývate odhodlanie. Všetko prebieha podľa plánu až na jeden drobný detail. Problém so stoporením údu. Znovu. Ako s tým konečne skoncovať?

Možnosť, že ste sa s týmito ťažkosťami stretli, je pomerne vysoká, keďže počas života sa vkradnú do života mnohým mužom. Problémy so stoporením údu sa objavujú u sexuálne aktívnych mužov, pričom so stúpajúcim vekom riziko narastá. Chcete vedieť, aké rady vám dá vedecká obec, aby bolo týchto nepríjemných epizód čo najmenej?

Prečo nestojí?

Neschopnosť dosiahnuť alebo udržať erekciu potrebnú k pohlavnému styku, stav nazývaný odborne erektilná dysfunkcia, je strašiak mužov bez rozdielu veku. Erekcia nastáva, keď na muža pôsobia erotické podnety prostredníctvom niektorého z piatich zmyslov. Jedná sa o ucelený proces zahŕňajúci mozog, hormóny, nervy, svaly a krvný obeh. Ak niečo zasahuje do tohto procesu, výsledkom môže byť erektilná dysfunkcia.

V niektorých prípadoch je erektilná dysfunkcia prvým znakom iných ochorení:

● cukrovka,

● kardiovaskulárne ochorenia,

● hypertenzia (vysoký krvný tlak),

● obezita,

● hormonálne poruchy,

● neurologické poruchy.

Môže byť však aj dôsledkom liečby chronických ochorení, nedostatočnej komunikácie s partnerom, fajčenia, depresie, alkoholizmu, stresu aj únavy.

Problémy so stoporením údu z času na čas nie sú nevyhnutne dôvodom na obavy. Ak sú však pretrvávajúcim problémom, môže to u muža spôsobiť stres, ovplyvniť jeho sebavedomie a prispieť k problémom so vzťahom.

Ako z toho von?

Z pohľadu vedcov, ktorí sa problémom zaoberajú, existuje niekoľko zbraní, ktorými môžete zahájiť protiútok.

Strava a doplnky výživy

Niektoré potraviny, prípravky či doplnky výživy dokážu mať vplyv nielen na naše vnútorné blaho, ale vedia bojovať proti problémom so stoporením údu. Mnohé z nich sa už dlho používajú v tradičnej čínskej, indickej, africkej, juhoamerickej medicíne a iných kultúrach.

Ženšen (Ginseng Panax)

Mnoho štúdií po celom svete potvrdilo, že ženšen má priaznivé účinky na sexuálnu funkciu u mužov s erektilnou dysfunkciou:

štúdia brazílskych vedcov z Univerzity v Sao Paolo,

štúdia kórejských vedcov v Soule na Univerzite Ulsan College of Medicine.

Obsahuje totiž veľa aktívnych zložiek, ktoré tomu výdatne napomáhajú. Nespočetné množstvo priaznivých účinkov na organizmus zabezpečilo popredné miesto ženšenu v tradičnej čínskej medicíne. Medzi ne patria:

● posilnenie imunitného systému,

● zlepšenie zdravia srdca,

● zmiernenie dôsledkov cukrovky,

zvýšenie energie,

● zníženie úrovne stresu.

L-arginin

Ako uvádza Mayo Clinic, existujú vedecky podložené dôkazy, že užívanie L-arginínu zlepšuje erektilnú dysfunkciu stimuláciou krvných ciev, čím sa zlepší prietok krvi.

L-arginín stimuluje uvoľňovanie niektorých látok v tele, medzi nimi rastový hormón, inzulín a ďalšie. To je pravdepodobne dôvod, prečo táto látka stojí za zvyšovaním fyzickej výkonnosti, vytrvalosti a sily .

Kotvičník zemný (Tribulus terrestris)

Kotvičník zemný  má vplyv na libido, chuť na sex alebo vplyv na erekciu, výdrž a výkon . Práve v súvislosti s erekciou je latinské pomenovanie tejto rastliny jedným z najvyhľadávanejších. Jeho štúdiu sa venujú vedci po celom svete.

Kotvičník je možné nájsť ako súčasť doplnkov výživy na zlepšenie erekcie, čajov na povzbudenie a potenciu či tiež ako súčasť tabletiek určených na dlhodobú starostlivosť o sexuálnu vitalitu.

Zdravie na jednotku

Predtým, ako siahnete po liekoch, presvedčte sa, že ste urobili všetko pre svoje zdravie a zabezpečili tak prúdenie krvi tam, kam treba. Schopnosť prelomiť problémy so stoporením údu môže byť blokovaná aj:

- fajčením - a to vo veľkej miere. Pokiaľ je to vo vašich silách, tak sa tohto zlozvyku čo najskôr zbavte, a svoje šance tak rozhodne zvýšite;

- vysokou hladinou “zlého” cholesterolu v krvi - tú odhalí lekár pri preventívnych prehliadkach (v horších prípadoch až keď sa dostavia zdravotné ťažkosti);

- obezitou - telesný tuk by sa mal na ľudskom tele nachádzať v primeranom množstve. Ak je ho priveľa, pravdepodobnosť problémov (aj s erekciou) sa zvyšuje;

- vysokou úrovňou stresu - práca, rodina, povinnosti, termíny… Lepšia organizácia, viac oddychu a pohody vám môže priniesť úľavu od problému so stoporením.

Cvičením proti problémom so stoporením

Vedecké štúdie zistili, že cvičenie - najmä aeróbne aktivity so strednou a vyššou intenzitou, môže zlepšiť erektilnú funkciu. Pravidelné cvičenie a zvýšenie úrovne telesnej aktivity môže znížiť riziko erektilnej dysfunkcie. (Zdroj: Mayo Clinic).

Odporúčame: na problémy so stoporením aj tabletkami na erekciu

Prírodné látky obsiahnuté v tabletkách na erekciu Zerex Klasik pomáhajú pri problémoch s erekciou. Kotvičník zemný, maca peruánska či L-arginín môžu zlepšiť úroveň sebavedomia, podporujú libido a chuť na sex, podporia zlepšenie sexuálneho výkonu a prispejú k zlepšeniu kvality sexuálneho života.



problémy so stoporením údu
Magazín arrow
Magazín arrow