Porucha erekcie - čo je a jej príznaky

Najčastejšie označovaná ako impotencia je problém, ktorý trápi mužské pokolenie a značí neschopnosť dosiahnuť či udržať erekciu pri alebo počas sexu.

Táto choroba sa čoraz častejšie skloňuje v lekárskej terminológii. Napriek tomu sa ľudia trpiaci touto poruchou o impotencii odmietajú rozprávať. Postihuje až jedného z desiatich mužov, inak povedané desatinu sexu schopného mužského osadenstva.

Za poruchou erekcie môže stáť široké spektrum problémov, či už fyzického alebo psychického charakteru. Ak máte problémy s udržaním erekcie viac ako niekoľko týždňov vyskúšajte sa obrátiť na svojho lekára.

Kedy nastáva porucha erekcie ?

Erekcia môže zlyhať pri rôznych ochoreniach akými sú:

  • Vysoký krvný tlak
  • Diabetes
  • Parkinsonova choroba
  • Hypospádia
  • Peyronieho choroba
  • Roztrúsená skleróza
  • Cukrovka
  • Ateroskleróza
  • Neurologické ochorenia
  • Srdcovocievne ochorenia
  • Chirurgické zákroky
  • Psychické zmeny

Príčin je mnoho a následok len jeden. A pre muža i jeho partnerku práve najnepríjemnejší. Nedostatok či až absencia sexu vo vzťahu vie pripraviť páru krušné chvíle. Bez možnosti odfiltrovania vašej vášne či aj stresu prostredníctvom milovania sa častejšie hádame, čo môže spôsobiť rozchod.

Ďalšie faktory, ktoré spôsobujú poruchu erekcie

  • Životný štýl

    Cigaretka, dve či celý balíček za jeden deň, sedavé zamestnanie, zlý výber jedla. Myslíte si, že takéto trávenie života vám prospieva ? Neprospieva vášmu telu ani vášmu penisu. To ako sa staviate k vášmu telu sa môže prudko obrátiť proti vám. Kvôli fajčeniu sa vám zužuje väčšina ciev, najviac však trpia cievky v penise, ktoré tým pádom zhoršujú prietok krvi.

  • Lieky na predpis

    Niektoré lieky, ako sú beta-blokátory, antidepresíva, diuretiká či dokonca aj lieky proti bolesti sú príležitostne spájané s erektilnou dysfunkciou. Ak si myslíte, že toto je aj váš prípad prediskutujte s lekárom nahradenie týchto liekov.

  • Chirurgické úkony

    Operácie zaoberajúce sa cievkami v blízkosti mužského prirodzenia môžu spôsobiť krátkodobé poruchy erekcie. Okrem chirurgických úkonov poruchu erekcie môže spôsobiť aj radiačná terapia, Bypass či Brachyterapia.

  • Poranenie penisu

    Poškodené cievy či tkanivo v okolí penisu, môže taktiež zapríčiniť dočasnú absenciu erekcie. Je všeobecne známe, že muži s obriezkou majú menšiu pravdepodobnosť výskytu impotencie.

Porucha erekcie a psychologické faktory

Erektilná dysfunkcia môžu vzniknúť aj následkom psychických faktorov ako sú sexuálna či emocionálna trauma. Nepríjemné až hrôzostrašné skúsenosti v živote ohrozujú ako vašu psychiku tak aj vašu šancu mať zdravý sexuálny život. Vyskúšajte hromadiť pozitívne myšlienky a filtrovať negatívne následky a javy. Rozhodne to za to stojí! Krátkodobú impotenciu spôsobuje hlavne stres a úzkosťou, ktoré s narastajúcou dobou nefunkčnosti pohlavného ústrojenstva len a len narastajú. Oplatí sa riskovať schopnosť sexuálne potešiť seba i vašu partnerku ? Zvážte, či vám stres v zamestnaní a živote stojí za stratu zdravia.

Mobil- nepriateľ erekcie ?

Zatiaľ čo početné štúdie preukázali, že radiácia z mobilných telefónov vedie k poškodeniu spermií a znížení plodnosti, nové správy odkazujú, že mobily spôsobujú aj poruchy erekcie. V predbežnej štúdii publikovanej v stredoeurópskom urologickom vestníku, lekárske tímy v Rakúsku a Egypte zistili, že muži, ktorí nosili zapnuté mobilné telefóny dlhšiu dobu tesne pri sebe mali zvýšený výskyt impotencie, ako muži ktorí so sebou brali mobily po kratší čas.

Zerex klasik na riešenie problému s poruchou erekcie

Tento produkt z rady Zerex sa stal najpredávanejším dolpnkom výživy a sme hrdí, že pomohol so zvýšením potencie tisícom mužom na celom Slovensku. Objednajte si ho už dnes a vyskúšajte účinky Zerexu.

ZEREX KLASIK (zloženie: Tribulus Terrestris 150 mg, L-Arginín 50 mg, Maca 50 mg, L-lyzin 50 mg, Teobromín 50 mg, L-Citrulín 50 mg) zvyšuje libido a chuť na sex, s nástupom do 60 minút a účinkuje až do 36 hodín. Je to najpredávanejší výživový doplnok ZEREX na podporu erekcie, ktorý zároveň napomáha pri liečbe problémov s prostatou.