Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Trápi vás JOJO efekt chudnutia? Jany Landl vám poradí! | Podcast

Autor článku: redakcia Zerex.sk 12.08.2021 00:00 Trapi-vas-JOJO-efekt-chudnutia-Jany-Landl-vam-poradi-Podcast

Známy online trénere Jany Landl o efekte JOJO chudnutia.

 

Strašiak chudnutia JOJO efekt. Počul o tom každý, aj keď zrovna nebol v období, keď sa s chudnutím potýkal. V poslednej dobe sa čoraz častejšie stretávame s tým, že ľudia chudnú kvôli niekomu. Ako vraví v našom podcaste Jany Landl, ako motivácia to nie je zlé, avšak k dlhodobému udržateľnému progresu to nestačí. Oveľa dôležitejšie je chudnúť kvôli sebe. 

Nástrahy kalorického deficitu

Ďalej sa dozviete, ako vplýva dlhodobý kalorický deficit na hormonálne zmeny a u žien dokáže vyvolať dokonca aj poruchy menštruácie. Dostaviť sa môžu aj iné problémy, ktoré sa môžu prejaviť na vlasoch, pokožke, nechtoch, takisto aj pri nedostatku minerálov v tele. Prvé príznaky sa dostavujú vo forme únavy, apatie a podráždenosti. 

Počúvajte svoje telo

Chyba môže byť často zakorenená v banálnom probléme, kedy skúšate jedálniček, ktorý nie je určený pre vás. Napríklad taký, ktorý zázračne pomohol vašej kamarátke, susedovi, prípadne niekomu z práce. Je však nutné počúvať predovšetkým svoje telo. Veľmi dôležité je nečakať výsledky hneď. Dajte si čas, chudnite systematicky, krok za krokom. 

Celý rozhovor si môžete vypočuť v našom podcaste. Prajeme vám príjemné počúvanie!

Túto epizódu podcastu (Z)dravo nájdete aj na:



Magazín arrow
Magazín arrow