Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Tipy pre zlepšenie erekcie č.1

Autor článku: redakcia Zerex.sk 03.04.2014 00:00 Tipy pre zlepšenie erekcie

Erekcia neznamená len mužské vzrušenie, ale problémy s ňou môžu napovedať o ďalších, závažnejších problémoch. Toto arteriálne poškodenie, akým je napríklad infarkt, ktorý reálne hrozí po problémoch s erekciou, je spôsobené kardiovaskulárnym ochorením a cievy v penise, ktoré sú relatívne malé, postihuje najskôr zo všetkých. Máme pre Vás niekoľko tipov, ktoré Vám napomôžu k zlepšeniu erekcie a ktoré sú každému dostupné.

Džem z černíc – zázrak v malom pohári

Černice, ako aj iní tmavé ovocie – čučoriedky či baza, obsahujú veľké množstvo účinných antioxidantov. Tieto antioxidanty napomáhajú k erekcií a samotná erekcia sa dostaví oveľa rýchlejšie, ak ich má Vaše telo dostatok. Penis je vzpriamený len vtedy, ak je na to dostatok oxidu dusnatého. Tento oxid dokáže rozširovať cievy a tak sa penis dostáva do tej „správnej“ polohy. Voľné radikály však ničia oxid dusnatý, čo sa odzrkadlí na samotnom výsledku a nedosiahnutí erekcie. Samozrejme, voľné radikály musí telo obsahovať, avšak v „rozumnej“ miere.

Fajčenie zabíja – aj Vašu erekciu

Fajčenie je veľmi nebezpečné pre Vaše zdravie a najmä činnosť srdca. Priamo si ním privolávate mŕtvicu, rakovinu pľúc či rakovinu močového mechúra. Ale pokiaľ chcete bez problémov fungovať aj v posteli, i keď ste mladší či starší, potom si rozhodne treba dať pozor aj na riziko impotencie. Fajčenie škodí cievam, pričom si priamo privolávate problémy s erekciou a celkovo činnosťou ciev a srdca. Dymom poškodené tepny a cievy sa dokážu dostať do „normálneho“ stavu, aj keď prestanete fajčiť a začnete jesť zdravé potraviny. V tomto prípade by ste si mali do svojho jedálneho lístku zaradiť aj rybie prsty, ktoré obsahujú mnoho látok na zlepšenie činnosti ciev.

Bez stresu to ide ľahšie

Platí to aj v prípade erekcie. Mnoho mužov pochopilo, že stres dokáže narobiť divy. Tak, ako aj žena si dokáže viac či menej ovplyvniť menštruáciu práve správnym psychickým rozpoložením, kedy v strese nie a nie sa menštruácia dostaviť, aj muž s čistou hlavou dokáže mať oveľa kvalitnejšiu erekciu ako muž v strese. Uvoľňovaný epinefrín, ktorý patrí medzi adrenalín, dokáže byť veľmi problémový, čo sa týka erekcie. Vaše cievy a tepny môžu byť časom veľmi tvrdé, čo má však celkom opačný vplyv na erekciu, ako by ste si možno želali. Tvrdé cievy však vôbec nie sú výhodou, ako by sa Vám mohlo zdať. Rozhodne treba mať hlavu prázdnu a bez problémov, aby ste sa naplno mohli sústrediť na radostné chvíle v posteli.

Vyhnite sa chrápaniu

Možno sa Vám to zdá zvláštne, ale je to tak. Aspoň to tvrdia vedci z USA, ktorí sa zamerali na tkanivá v našom tele. Všetky z nich potrebujú, aby mali dostatok kyslíku pre optimálne zdravie, pričom chrápaním sa práve tento kyslík do tkanív príliš nedostáva. Skôr ako na lieky pre zastavenie chrápania sa zamerajte na Vašu polohu pri spaní. Skúste viac podvihnúť nohy a pôjde to aj samo.

Jedzte čokoládu

Hovorí sa, že čokoláda uvoľňuje Vaše zmysli, pomáha lepšie koncentrovať a väčšina ľudí je po jej zjedení spokojnejšia a najmä pokojnejšia. Čo sa týka nášho problému s erekciou, tak obsahuje zložky ako epikatechíny či flavonoidy, ktoré prirodzeným spôsobom rozširujú vnútornú vrstvu tepien. Samozrejme, teraz mnohým napadne myšlienka, že čokoláda je pre nich veľmi potrebná a začnú ju jesť vo veľkých množstvách.

Preukázateľný účinok má 45g čokolády denne, ktorá však bude tmavá s vysokým obsahom kakaa. Dobré cievy sú rozhodne základom zdravia a aj erekcie, ktorá s cievami veľmi úzko súvisí. Čokoláda je veľmi dostupná, chutná a navyše je takto zdraviu prospešná. Netreba váhať a určite si dať každý deň nejakú tabličku.

Schudnite

Áno, je to tak. Či potrebujete schudnúť nezávisí len na Vašom pocite, ale naznačuje to aj BMI index, ktorý si môžete vykonať aj sami uvedením niektorých Vašich hodnôt. V zásade môžeme povedať, že ak je hodnota vyššia ako 25 alebo je práve v tejto hranici, za zlou erekciou nestoja rôzne neúčinné prípravky, ktoré si do seba dávate, ale najmä Váš tuk a hladina mužského pohlavného hormónu. Tá je pomerne nízka a nahrádza ju estrogén, ktorý však nemá vôbec taký pozitívny vplyv na erekcie, ale práve naopak, skôr ju neumožňuje. Čo robiť v takejto situácií?

Rozhodne by ste mali začať cvičiť, mali by ste chcieť schudnúť a snažiť sa o to, aby ste zhodili aspoň 10-15 % z Vašej váhy. V takom prípade možno badať zlepšenie a Vy sa tak môžete tešiť opäť na príjemne prebdené noci či iné časti dňa presne tak, ako to máte radi.

Akupunktúra? Nie, nie je to výmysel.

Ako sme už niekoľko krát uviedli, psychika dokáže hocičo ovplyvniť a byť v strese znamená, byť neuvoľnený a nesústrediť sa. Erekcia tak v takomto stave nemusí prísť, a to sa Vaša priateľka môže skutočne veľmi snažiť o to. Pri akupunktúre si každý predstaví ihly, ktoré sa pichajú na rôzne bolestivé miesta. V skutočnosti postačí, ak sa pichnú do chrbta a tak dokážu uvoľniť aj Vašu psychiku. Pri problémoch s psychikou súvisiacich s erekciou je väčšinou problém v rovnáhe medzi jeho sympatickou a parasympatickou nervovou sústavou. Rôzne čínske medicíny však dokážu čosi podobné aj bez bolesti, i keď nie každý im verí. V zásade ide o to, že dosiahnete stav uvoľnenia a môžete sa sústrediť na každú aktivitu, ktorú vykonávate. A tým myslíme aj Vaše či partnerkine vzrušenie.

Panvové dno – Vaša posledná záchrana

Posilňovanie svalov panvového dna má rozhodne pozitívny efekt aj na Vašu erekciu. Samozrejme, tieto svaly môžete mať ochabnuté a to môže byť príčinou slabej erekcie alebo žiadnej. Výsledok sa síce nedostaví už o niekoľko dní, ale skôr mesiacov. Stojí však za to a okrem dobrej fyzickej kondície Vám prinesie aj ovocie v podobe zlepšenia erekcie.



lieky na erekciu lieky na potenciu slabá erekcia zväčšenie penisu
Magazín arrow
Magazín arrow