Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Tipy na vianočné darčeky, ktoré zbližujú

28.11.2022 00:00 Tipy na vianočné darčeky, ktoré zbližujú

Patríte medzi tých, ktorých každý rok trápi otázka, čo darovať najbližším pod stromček? Ak máte pocit, že už majú všetko a studňa nápadov sa pomaly vyprázdňuje, čítajte ďalej. Darujte najbližším to najcennejšie - starostlivosť o zdravie.

Pre starých rodičov

Ak nemáte hlboko do vrecka, vhodným darčekom môže byť kúpeľný pobyt, na ktorom sa rodičia, či starí rodičia zrelaxujú, načerpajú novú chuť do života a dobijú baterky. V prípade, že hľadáte lacnejšiu a súčasne rovnako efektívnu alternatívu, vhodná voľba sú napríklad doplnky výživy Zerex. Viete, aké ťažkosti najčastejšie otravujú život našej staršej generácii? 
Medzi najrozšírenejšie zdravotné problémy spojené s narastajúcim vekom u seniorov patria: poruchy spánku (insomnia), metabolické zmeny a zmeny v tráviacom systéme, osteoporóza a iné degeneratívne ochorenia pohybového aparátu spojené s úbytkom minerálov v tele ( rednutie kostí, znížená elasticita a výkonnosť kostrového svalstva). [1]
Nemenej vyskytujúce sa problémy sú ďalej artritída, obezita, ochorenia srdca a hypertenzia, cukrovka a choroby dýchacích ciest. [2]

Odborníci ako všeobecné preventívne opatrenia súvisiace so starnutím odporúčajú: Fyzickú aktivitu a cvičenie, vhodné stravovacie návyky, udržiavanie primeranej telesnej hmotnosti, imunizáciu. [3]
Preto ak chcete dopriať svojim rodičom či starým rodičom pohodu a zdravie, darujte im napríklad doplnky výživy vo forme multivitamínových a multiminerálových preparátov. Vďaka kúre Arthrex už nemusia odkladať prechádzku s rodinou pre bolesť kĺbov. Pillow im zaistí kvalitný spánok, Daily Complex sa postará o dobrú imunitu. Sladký život bez obáv o cukor, trávenie a cholesterol zase zabezpečí Dialexin, Enzemax a Optichol balance

Partner a partnerka

Ak chcete vsadiť na istotu, dobrý parfum, alebo kvalitná kozmetika je vždy dobrý nápad. Ale čo tak tentokrát vyskúšať niečo špeciálne? Napríklad afrodiziakálny parfum ocenia vo vzťahu obaja. Ak sa totiž zo spálne pomaly vytráca vášeň, pánske a dámske parfumy ZEREX zaručia, že večerné sledovanie seriálu s radosťou vymeníte za posteľné radovánky. S kúrou Womex pre ženy a Zerex Klasik pre mužov, zažijete viac vášnivých chvíľ, pričom sa vzrušenie ruka v ruke so sexuálnou túžbou vráti do každodenného života vášho vzťahu.

Zerex Womex

Najmenší členovia rodiny

Okrem hromady krásnych darčekov, ktorých je na trhu nespočetné množstvo, sa čas Vianoc spája s chvíľami strávenými v pokoji a pohode. A práve pevná imunita najmenších zabezpečí, že si sviatky užije naplno celá rodina. K pokojnému prežitiu Vianoc prispejú napríklad multivitamíny pre deti Daily Gummy - prírodné žuvacie tablety, ktoré si vaše deti zamilujú!

Ďalším zaujímavým darčekom, ktorý malých nezbedníkov zabaví, a súčasne poteší rodičov, je sonická kefka Philips sonicare for Kids. Táto hravá kefka urobí z čistenia zubov príjemnú činnosť. Okrem zaujímavých motívov, vďaka ktorým si každé dieťa môže kefku prispôsobiť, ju možno prepojiť pomocou Bluetooth s aplikáciou vo mobilnom telefóne. Malá príšerka v aplikácii pripomínajúca tamagoči vydáva zábavné zvuky, aby vaše deti čistenie bavilo a naučí ich, ako sa starať o zuby aby zostali zdravé.

Tip na záver:

Žijeme v uponáhľanej dobe plnej stresu a napätia, pričom častokrát zabúdame na tie najdôležitejšie hodnoty. Majte preto na pamäti, že to najcennejšie je práve čas strávený s rodinou. Darujte tým, na ktorých záleží to, čo nikde nekúpite - lásku, pochopenie, spolupatričnosť a láskavosť. Vianoce totiž nerobia dokonalé fotky na Instagrame ani drahé darčeky, ale spoločné zážitky v kruhu najbližších.

Zdroje:

[1] Bc. Lucia Kubíčková KVALITA ŽIVOTA SENIOROV V POBYTOVÝCH ZARIADENIACH SOCIÁLNYCH SLUŽIEB

[2] By Madeline R. Vann, MPH, The 15 Most Common Health Concerns for Seniors

[3] LESŇÁKOVÁ, A., PREVENCIA U SENIOROV VO VYŠŠOM VEKU



vianoce vianočné darčeky čo pod stromček zdravie zbližuje tipy na darčeky
Magazín arrow
Magazín arrow