Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Krása

Tipy na odstránenie celulitídy: Čo naozaj funguje?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 05.11.2018 00:00 ako sa zbaviť celulitídy

Neohrozuje naše zdravie, napriek tomu však ženy neustále hľadajú prostriedok, ako sa zbaviť celulitídy. Pochopiteľne, nechcú pozrieť do zrkadla a vidieť, že ich stehná sú posiate nevzhľadnými hrudkami. Najmä v obdobiach, kedy sú na každom kroku nabádané, aby svoje telo pripravili do bikín. Môžu byť aj napriek tomuto kozmetickému problému príťažlivé?

Odhaduje sa, že viac ako 85 percent všetkých žien vo veku 21 rokov a starších má celulitídu. Môže ju spôsobiť hormonálna nerovnováha, nadmerná hmotnosť, zvýšený cukor v krvi, nedostatok cvičenia aj nadmerné množstvo stresu. Ale veľa z nás má celulitídu jednoducho preto, že sa rozvíja v našich génoch.

 

Čo na to celebrity?

Paparazzi si radi ukradnú šťavnaté sústo v podobe fotografie známej osobnosti, kde niečo “nie je v poriadku”. Prírastok váhy, nevydarený make-up, a výnimkou nie je ani celulitída. Zamysleli ste sa však nad tým, prečo majú také fotky úspech a predajnosť? Bežná žena sa totižto rada presvedčí o tom, že nielen ju trápia tieto problémy. A hoci majú známe osobnosti dostatok peňazí, ani oni sa im nevyhnú.

Demi Lovato

Pravdepodobne urobila škrt cez rozpočet nejednému horlivému fotografovi, ktorý by mohol odfotiť celulitídou poznačené stehná tejto talentovanej speváčky. Na Instagram si totiž “zavesila” fotku, ktorá hovorí jasnou rečou. “Celulitída - a stále milujem samu seba.” Rovnako hovorí o tom, že to, čo vidíme na Instagrame, nemusí korešpondovať so skutočnosťou a mali by sme objaviť svoje skutočné ja. (Zdroj: Magazín Glamour)

Sandra Bullock

“Všetky máme celulitídu. Aj supermodelky. Je to príroda, bez nej nie si človek.” (Zdroj: Cosmopolitan)

Ashley Graham

Obľúbená plus-size modelka s nádhernou tvárou sa na tému “celulitída” tiež vyjadrila prostredníctvom Instagramu: “Cvičím. Robím všetko preto, aby som dobre jedla. Milujem kožu, v ktorej sa nachádzam. A nehanbím sa ani za niekoľko hrudiek, hrbolčekov alebo celulitídu ... a ani ty by si nemala." (Zdroj: lindanieuws)

Ako sa zbaviť celulitídy alebo eliminovať jej viditeľnosť?

Ak vás predsa len pohľad na celulitídu trápi, nezúfajte. Stále existujú možnosti, ako “pomarančovú kožu” na svojom tele dostať viac pod kontrolu. Tu je niekoľko zaručených tipov.

Voda, voda, voda

Pitie vody je nízkonákladovou možnosťou, ktorá môže pomôcť pri celulitíde. Udržiava telo hydratované a pomáha odstrániť látky, ktoré môžu viesť k hromadeniu tuku na problémových miestach. Voda pomôže podporiť obeh a lymfatický tok, ale je vo všeobecnosti prínosnou tekutinou podporujúcou celkové zdravie.

Strata hmotnosti

Úbytok váhy môže tiež pomôcť niektorým ženám, ktoré majú celulitídu, nie je to však pravidlo. Strata nadmerného telesného tuku môže prirodzene znížiť vzhľad celulitídy. Vieme však, že aj ženy, ktoré majú zdravú hmotnosť, sú stále vystavené riziku vzniku celulitídy.

Cvičenie, ktoré môže pomôcť zbaviť celulitídy

Niektoré cvičenia na nohy a stehná môžu pomôcť spevniť pokožku v problémových oblastiach, čím môže dôjsť k zníženiu celulitídy. Výpady a drepy sú azda najťažším zo spôsobov, ako na celulitídu, ale zanechávajú najlepšie efekty. Pracovať na sebe sa oplatí kedykoľvek.

Výživa

Ktorými potravinami môžete bojovať proti celulitíde? Ideálne tými, ktoré splnia niekoľko podmienok:

  • urýchlia metabolizmus,

  • pomáhajú predchádzať prírastku hmotnosti,

  • podporujú elasticitu pokožky.

Zelený čaj - vedci sa domnievajú, že zelený čaj pomáha predchádzať rozpadu kolagénu, urýchľuje metabolizmus a zvyšuje spaľovanie tukov.

Listová zelenina ako napríklad špenát, kapusta, podporuje elasticitu pokožky.

Masáž

Masáž má veľa prínosov pre telo a myseľ. V procese zbavovania sa celulitídy môže pomôcť aj prístrojová lymfodrenáž. Pre viditeľnosť výsledkov je ale nutné neustále ju opakovať, čo môže zbavovanie sa celulitídy urobiť nákladným.

Názor mužov na záver

Stále sa obávate, čo si o tomto probléme myslia muži? Pre inšpiráciu vám ponúkame niekoľko názorov príslušnikov opačného pohlavia z magazínu Elite daily:

“Ak to vy nebudete riešiť, nebude to riešiť ani ON.”

 

“Kým to nestojí v ceste sexu, kto sa o to stará?”

 

“Dajte si pauzu z trápenia sa nad vlastným telom. Dobré je, keď cvičíte, aby ste boli zdravšie.”

 

Či už patríte k početnej väčšine alebo ste jednou zo “šťastných” 15 percent, vedzte, že dôležitou je láska k sebe samej. Od nej sa odvíja aj to, ako sa budete cítiť a ako vás vďaka tomu bude vnímať okolie. A nakoniec, nebola by nuda, keby už nebolo čo vylepšovať?

 



ako sa zbaviť celulitídy
Magazín arrow
Magazín arrow