Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Tipy, ako môžete v stresovom stave úspešne detoxikovať svoje telo

Autor článku: redakcia Zerex.sk 20.08.2014 00:00 detoxikovať

Tipy, ktoré orgány musíte detoxikovať počas zvýšeného stresu...

Dobre to poznáte, pred dôležitým pracovným stretnutím, či dôležitou udalosťou vo svojom živote, bývate vyčerpaní, nervózni a pod vplyvom napätia a stresu. Veľakrát je to spôsobené tým, že vaše telo sa usiluje premôcť vysokú mieru škodlivých látok. Pokiaľ vydržíte dočítať tento článok, budete vedieť ako sa účinne pokúsiť detoxikovať svoje vlastné telo s cieľom odbúrať prebytočný stres a iné škodlivé látky zo svojho tela.

Začnite detoxikáciou svojich orgánov. Ako prvá je na rade pečeň.

Práve detoxikácia vám môže pomôcť, ak už všetky iné možnosti a snahy zlyhali. Skúste to s ňou. Začať by ste mohli pečeňou a jej prečistením. Pečeň plní aj vo vašom tele detoxikačnú funkciu - očisťuje telo od škodlivých látok. Pokiaľ máte pocit, že ste veľmi unavení, značí to, že je vo vašom tele viac toxínov, ako vaša pečeň dokáže odstrániť. Je to signál, že musíte dačo urobiť, aby ste zlepšili svoj nepriaznivý stav. Nebudete schopní bez samotnej očisty pečene zlepšiť tento stav. Vyčerpanosť navyše ovplyvní vaše telo nie iba po fyzickej, ale i po psychickej stránke. Budete mať veľký problém sa sústrediť v práci, škole alebo doma. Môžete skôr zlyhať a to sa odzrkadlí na vašich výsledkoch. Tie budú negatívnejšie a nepriaznivejšie. Zabudnite na akýkoľvek alkohol, tiež na mastné a tučné jedlá. V tomto štádiu je vhodné siahnuť po účinných doplnkoch stravy z pestreca mariánkeho.Nápomocné vám môžu byť aj iné prípravky zdravej medicíny, najmä čo obsahujú cholín, podporujúci normálnu činnosť pečene a bezproblémovú látkovú výmenu.

Pokračujte detoxikáciou obličiek, čriev, ciev a srdca zároveň.

Zároveň nezabudnite detoxikovať aj vaše obličky, ktoré každý deň čistia krv od škodlivých a nepotrebných látok. Nezabúdajte ani na močové cesty. Ak máte obličky preťažené, hrozia vám viaceré problémy. K tým najvážnejším patria bolesti chrbtice, rednutie kostí, ako aj rozličné kožné ochorenia. Dávajte pozor na to, pretože obličky vás bolieť ani nemusia, len máte zvýšenú mieru vyčerpanosti, únavy, stresu a nízkej výkonnosti. Detoxikovať obličky môžete vyšším prísunom tekutín, predovšetkým čistej vody. Nezabúdajte ani na pravidelnú pohybovú aktivitu. Naopak, zabudnite na popíjanie alkoholu a na vysoký prísun soli. Rovnako v rámci detoxikácie posilňujte aj svoje črevá, pretože tenké a hrubé črevo majú významnú úlohu v každom imunitnom systéme. Aj ony sú ohrozované zvýšeným množstvom toxínov a škodlivých látok, čo sa môže prejavovať rozličnými zákernými chorobami - najmä rakovinou hrubého čreva, či pankrásu. Zmeňte svoju stravu a prejdite na zdravší spôsob stravovania. Obmedzte živočíšne tuky v strave, ako aj množstvo alkoholu, cukru, korenín a tiež bielu múku. Na druhej strane siahnite radšej po probiotikách, ktoré vám pomôžu skvalitniť črevné pohodlie. V neposlednom rade nezabudnite ani na očistu cievsrdca. Ak trpíte kardiovaskulárnymi chorobami, vedzte, že práve stres je vaším najväčším nepriateľom. Pokúste sa lepšie premáhať každý stres a napätie. Obmedzte fajčenie a alkohol. Práve nezdravé látky uvoľňujúce sa z cigariet napomáhajú zužovaniu ciev a tiež podporujú vysoký krvný tlak. V rámci očisty srdca a ciev, zabudnite na tučné mäso. Siahnite po rybom mäse, kombinujte 3-omega mastné kyseliny s koenzýmom Q 10. V tomto smere vám pomôžu aj zdravé produkty a prípravky na cievy v našom eShope.



stres detox
Magazín arrow
Magazín arrow