Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Jedlo

Tabletky na trávenie pomáhajú aj pri detoxe

Autor článku: redakcia Zerex.sk 15.06.2016 00:00 trávenie

Trávenie a výživa patria k najvýznamnejšej zložke optimálneho fungovania nášho tela. Aj napriek tomu, že žijeme veľmi napätý život deň čo deň, veľa práce na nás číha na každom kroku, neznamená, že nemôžeme v rovnakých intervaloch a najmä zdravo sa stravovať. Ak bude opak pravdou, tráviaci systém nám veľmi rýchlo dá najavo, že niečo nie je v poriadku - objavia sa problémy so zdravím, najčastejšie problémy so žalúdkom, bolesť hlavy, či vyčerpanosť a slabosť ...

V tomto smere fungujú a pomáhajú tabletky na trávenie, ktoré sú účinné dnes pri tak často spomínanej detoxikácii organizmu. Je na čase urobiť krok vpred a povedať si viac o tejto zmene k lepšiemu.

Prečo a kedy „prírodné“ tabletky?

Ťažkosti s trávením nie sú v dnešnej dobe ničím výnimočným, hoc aj v každom veku. Pripisujú sa predovšetkým k nezdravému spôsobu života (životnému štýlu), rýchlej, rovnakej a stereotypnej potrave a príliš dynamickému tempu života a práce. V tomto smere veľa robia aj potraviny, o ktorých by ste si ani len nepomysleli, že by mohli zapríčiňovať problémy. Práve pri problémoch s trávením, na jeho zlepšenie sú vhodné tabletky na trávenie. Tie na prírodnej báze obsahujú vysoké dávky čistej vlákniny a extrakty z viacerých liečivých a zdraviu potrebných bylín. Sú veľmi účinné pri liečbe problémov s trávením. A nielen to ...

Pomáhajú aj pri detoxe ...

Tabletky na trávenie sú dobrým pomocníkom aj pri detoxikácii organizmu. Detoxikácia je spôsob, pomocou ktorého je možné očistiť telo od všetkých škodlivých (toxických) a nežiaducich látok. Možno ste to vedeli, možno nie, možno iba počuli, ale je to tak. Netreba sa čudovať, prečo spomíname práve detox a to pri trávení. Predsa dobrá a kvalitná detoxikácia tela napomáha najmä črevám tak, že ich prečisťuje. No a tým sa zlepšuje aj celkové trávenie organizmu. Napríklad pri zápche sa odporúča prijímať väčšie dávky ovocia a zeleniny (bohaté na vlákninu) a piť veľa tekutín.

Ako často a ako dlho detoxikovať?

Čo sa týka intervalu detoxikácie, je potrebné si uvedomiť, že vždy, ak nastanú komplikácie. Ak všetko funguje ako má (samozrejme vždy sa niečo vyskytne a preto treba očistu tela), je ideálne detoxikovať dvakrát do roka, najlepšie po zime na jar a potom na jeseň pred zimou.

Čo sa týka dĺžky detoxikácie, je to individuálne. Niekomu bude stačiť len pár dní pôstu a očisty, inému zase nie. Závisí to tiež od aktuálneho stavu zdravia a od typu očisty. Postupujte však vždy opatrne a ak si chcete byť stopercentne istí, poraďte sa o svojich úmysloch a cieľoch radšej so svojím lekárom alebo odborníkom na detoxikáciu.

Aké sú základné pravidlá a zásady pri detoxe?

Detoxikácia je miernejší druh pôstu. V rámci neho sa máme snažiť znížiť príjem energie, prijímať viac ovocia a zeleniny, zdravších celozrnných a obilných výrobkov s malou energickou hodnotou, no zato vysokým množstvom vitamínov, minerálov, vlákniny, enzýmov a flavonoidov. Všetky tieto látky podporujú aktivitu črevného systému a v neposlednom rade tak pomáhajú tráveniu. Okrem toho je možné takto dosiahnuť zlepšenie aktivity ciev a srdca a v neposlednom rade aj elimináciu vzniku nádorov v tele.

V rámci prvej fázy detoxikácie je dobré sa zamerať na zníženie živočíšnej (mäsitej) potravy. Postupne prechádzajte až k celkovému obmedzeniu pevnej „mäsitej“ stravy z jedálnička. Striedmosť a zdržanlivosť je samozrejmosťou! A nakoniec nezabúdajte na dostatočný pitný režim. Výborné sú však pri detoxikácii čerstvé ovocné a zeleninové šťavy (známe aj ako smoothie), čaje z byliniek, čistá voda alebo pestré skôr neochutené minerálne vody. V rámci celého procesu detoxikácie sa nebojte dať si aj tabletky na trávenie, ktoré skutočne pomáhajú lepšie očistiť celé telo vďaka podpore najmä trávenia. Skúste a uvidíte, čo sa bude diať a ako rýchlo ...



detox trávenie
Magazín arrow
Magazín arrow