Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Chudnutie

Tabletky na chudnutie: Mýtus alebo pravda?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 24.06.2016 00:00 tabletky na chudnutie

Pravda je taká, že o tabletkách na chudnutie možno nájsť množstvo článkov. Je to mýtus alebo pravda, že tabletky na chudnutie pomáhajú pri chudnutí? Pozrime sa na to, ktoré látky musia tabletky na chudnutie obsahovať, aby zaručene fungovali. Len na úvod si treba uvedomiť, že len samotné tabletky nebudú stačiť, aby človek reálne zhodil všetky tie „kilečká“ navyše ...

1. Prírodný základ, premena sacharidov ...

Ak tabletky na chudnutie, tak iba tie, ktoré majú prírodné zloženie, sú na prírodnej báze. Výhodou pre nás je to, že nemajú škodlivé vplyvy na organizmus, čiže žiadne vedľajšie účinky, žiadne chemické látky. Okrem toho je vhodné zvoliť si tie tabletky na chudnutie, ktoré dokážu upravovať a zmenšovať glykemický index, ktorý určuje kvalitu sacharidov. Platí, že strava s vysokým glykemickým indexom je bohatá na cukry, ktoré telo absorbuje pomerne rýchlo. Takto v tele stúpa úroveň inzulínu a glukózy, čo má za následok rýchly nástup hladu. Záverom je, že tie správne tabletky na chudnutie sú schopné meniť „zlé“ sacharidy na dobré, ktoré sa následne rozložia pozvoľnejšie. Pocit plnosti a sýtosti bude pretrvávať dlhšie a bez nutnosti jesť znova a stále ďalšie porcie jedla.

2. Viac prírodnej vlákniny ...

Aby boli tabletky na chudnutie účinné, musia okrem iného obsahovať aj prírodnú vlákninu. Tá je potrebná k tomu, aby v črevách spustila proces viazania tukov a tak zamedzila ich veľmi prehnanému absorbovaniu. Výsledkom je to, že vláknina a na nej nahromadený prebytočný tuk, sa dostáva preč z tela. Toto je základ k tomu, aby tabletky na chudnutie boli schopné podporiť náš cieľ – schudnúť. Práve tabletky s prírodnou vlákninou sú dobré v tom, že sa nemusíme podrobovať drastickým diétam.

3. Plody acai ...

Ak tabletky na chudnutie, tak s plodmi palmy acai. Práve tie sú bohaté na veľa antioxidantov, ktoré podporujú obranyschopnosti ľudského organizmu. Okrem toho majú vynikajúce nutričné zloženie, veľa nenasýtených mastných kyselín (najmä kyselinu olejovú a kyselinu linolovú), tiež omega mastné kyseliny, ktoré podporujú tvorbu HDL „dobrého“ cholesterolu a zároveň znižujú LDL „zlý“ cholesterol - dôležité atribúty podporujúce chudnutie. U nás sú tieto plody súčasťou aj kvalitných a overených tabletiek na chudnutie respektíve výživových doplnkov.

Tabletky na chudnutie – áno, či nie?

Rozhodnúť sa pre ne alebo radšej nie? Konečné rozhodnutie bude len a len na vás. Pokiaľ sa však rozhodnete pre tabletky na chudnutie, mali by ste si zvoliť vždy tie overené produkty. A bez správneho a zdravšieho stravovania radšej ani nezačínajte s ich užívaním. Rovnako treba začať aj cvičiť, pretože viac pohybu zlepší konečné výsledky pri chudnutí.



chudnutie jedlo
Magazín arrow
Magazín arrow