Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Stratila chuť na sex? Možno jej chýba toto

Autor článku: redakcia Zerex.sk 07.08.2017 00:00 Stratila chuť na sex? Možno jej chýba toto

Niekedy sa stáva, že ženy jednoducho nemajú chuť na milovanie alebo sa chuť na sex vytráca. Dôvodov môže byť veľa. Ako vypátrať, odkiaľ nechuť pramení? Aké sú najčastejšie dôvody a ako opäť naštartujete jej libido?

Prečo stratila chuť na sex?

Dôvodov môže byť veľa. Dôležité je, vypátrať, odkiaľ táto nechuť pramení. Iba vtedy sa bude dať efektívne riešiť. Ukážeme vám, ako môžete spoločne naštartovať libido a utužiť váš partnerský vzťah. 

Miláčik, som unavená, nemám chuť na sex...

Chronická únava, stres, vyčerpanosť z práce či zo starostlivosti o domácnosť a rodinu, letné horúčavy, predmenštruačný syndróm… To všetko sú len niektoré zo zdrojov únavy, ktorých dôsledkom je znížená chuť na sex u žien. Za neustálou únavou a nedostatkom energie však môže byť aj nevhodná alebo nedostatočná strava, chudobná na minerály a vitamíny.

Čo v takom prípade pomôže dámam, revitalizovať telo aj myseľ? Základom by mala byť zmena životosprávy, s dostatkom času na spánok, oddych, koníčky, šport a zdravé jedlo. Životnú vitalitu a libido podporia aj doplnky výživy s obsahom macy, kotvičníka a ženšenu.

Už ma to nebaví tak ako na začiatku

Niečo tam chýba. Iskra je preč. Po rokoch spolužitia sa vášeň medzi partnermi akosi vytratila a zo sexu sa stal rutinný akt. Najmä v prípade, že aj partnera trápi pokrivkávajúce libido či erektilná dysfunkcia. Ak je zdrojom nechute k posteľným hrátkam nudný sexuálny život, je najvyšší čas, dať hlavy dokopy a použiť fantáziu.

O čom ste vždy snívali a doteraz sa vám to nepodarilo zrealizovať? Práve teraz je vhodný čas, spestriť si život pod perinou.

Vyskúšajte napríklad:

  • milovanie na netradičných miestach (v kuchyni, v kúpeľni, na pláži, v lese, v aute, na streche, vo výťahu…), na ktoré budete ešte dlho spomínať
  • spoločné erotické masáže, ktoré rozprúdia váš krvný obeh
  • vzrušujúce natáčanie domácich erotických videí
  • skúšanie nových, nezvyčajných sexuálnych polôh z Kamasútry či tantrických techník, ktoré vám poskytnú doteraz nepoznané pocity
  • spoločnú rybačku a varenie večere (vedeli ste, že aj ryby patria medzi afrodiziaká?)
  • šikovné erotické hračky (najmä také, ktoré stimulujú klitoris)
  • tabletky na dlhšiu výdrž pre partnera, vďaka ktorým budete mať viac času na intímne zblíženie.

Môj muž sa o mňa nezaujíma

Pre ženské libido je veľmi dôležitá celková harmónia vo vzťahu. Ak žena nemá chuť na sex, môže za tým byť i nezáujem partnera o jej pocity a spokojnosť.

Ak vo vzťahu chýba pocit blízkosti a porozumenia, je najvyšší čas na úprimný rozhovor, prípadne návštevu psychológa či sexuológa.  



libido chuť na sex ženy
Magazín arrow
Magazín arrow