Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Staré dobré rady na riešenie problémov so zdravím

Autor článku: redakcia Zerex.sk 16.09.2014 00:00 problémy so zdravím

Azda nikto z nás netúži najviac po ničom inom, ako po zdraví. Vždy si ho „prajeme“ pri narodeninách, či meninách alebo pri iných výnimočných príležitostiach. Niekedy to vyznieva ako klišé, ale zdravie je veľmi potrebné a potrebuje ho mať dobré každý. Predsa „nezdravý“ človek sa cíti zle a nie je schopný normálneho uvažovania a konania. Každý to už pocítil na sebe počas chrípky, prechladnutia, nádchy, či pri bolesti napríklad zubov, brucha, ucha, nosa, nohy, či ruky. Ako ste sa cítili? Bolo všetko v poriadku? Odpovedať vie snáď každý...

Existuje aj zdravšie riešenie bolesti...

Bolesť tu bola aj neustále bude medzi nami ľuďmi. Je to normálna vec. Skôr sa teraz zamerajme na to, ako samotnú bolesť najčastejšie riešite? Že by tabletou z čarovnej lekárničky alebo návštevou pohotovosti, či blízkej lekárne? Áno, je to skutočne veľmi jednoduchý spôsob, ako sa urýchlene zbaviť vzniknutej bolesti. No premýšľali ste niekedy nad tým, či je to ten najzdravší, najlepší a najlacnejší spôsob, ako predísť vašej bolesti? Ak by ste mali chuť a vôľu v tomto smere dačo zmeniť, prinášame vám tipy, ako by ste mohli svoju bolesť riešiť s tým, čo máte doma, pretože sa bude jednať o rady našich „starých materí“, ktoré nemali po ruke žiadnu zázračnú tabletu, ako je tomu dnes. Rovnako nepoznali pohotovosť a nemali na blízku žiadnu pohotovostnú lekáreň. Pokojne sa zamyslite aj vy nad našimi tipmi a skúste zmenu ako sa liečiť prírodnými a zdravšími produktmi a metódami.

Liečivá sila tvarohu na opuchy a zápaly...

Pokiaľ vás sužuje zapálenie istej časti vášho tela, alebo máte opuchnutú ruku, či nohu, použite tvaroh. Veľmi pomáha, ak potriete postihnuté miesto tvarohom o hrúbke minimálne jeden centimeter. Následne toto miesto prikryte gázou alebo čistou vreckovkou a zľahka si to zaviažte na celú noc. Podľa potreby samotný úkon opakujte aj počas nasledujúceho dňa, pokým sa váš stav nezmení k lepšiemu. Tvaroh je liek, pretože dokáže vytiahnuť z tela opuch, i zápal. Vyskúšajte to pri najbližšom opuchu, či zápale.

Šalvia lekárska na bolesť ďasien...

Istotne ste už prežili bolesť ďasien kvôli vytrhnutému boľavému zubu. Takúto ranu po vytrhnutom „deravom“ zube vyliečite výťažkom zo šalvie lekárskej. Prekonajte sa, pretože takýto vývar (výplach) zo šalvie vám pomôže a navyše samotnú ranu rýchlejšie scelí a nakoniec aj úspešne zahojí.

Trápia vás hemeroidy? Žiadny problém, zmeňte stravu...

Čo v prípade „diabolských“ hemeroidov? Už len predstava na ne straší a znie hrozivo. Bohužiaľ, nie jeden z nás má alebo mal tieto problémy. Pokiaľ ste rázne nezmenili svoj životný štýl hneď v začiatkoch tejto choroby, budete mať čím ďalej väčšie problémy. Skúsili ste naozaj všetko? Prejdite na stravu bohatšiu na vlákninu a vitamíny, ktoré nájdete v zelenine. Nezabúdajte dostatočne piť s cieľom jemnejšej stolice. V tomto smere vám môžu napomôcť aj mliečne výrobky. Pokiaľ sa ochorenie zhoršuje, siahnite po mrkve, ktorá má tiež vynikajúce účinky. Nastrúhajte si mrkvu a dajte si ju na obväz, či gázu. Potom si tento zábal priložte na očistený konečník približne na jednu hodinku. Po chvíli by ste mali zaznamenať vytúženú úľavu a pokoj. Zapamätajte si: Nie vždy musíte s každou bolesťou, zápalom, či iným príznakom choroby utekať do lekárne a vyhadzovať peniaze za tablety, ktoré sú chemicky upravované a nevplývajú dobre na vaše orgány a celé telo. Nezabúdajte, všetko prírodné je prospešnejšie ako tak pre vaše telo, tak i pre vás. Myslite, jedzte a starajte sa o svoje telo zdravo a vždy siahajte len po osvedčených a zdravších prírodných variantoch.



zdravie hemeroidy
Magazín arrow
Magazín arrow