Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Spoznajte 7 benefitov orálneho sexu

01.04.2019 00:00 spoznajte-7-benefitov-oralneho-sexu

Použitie úst a jazyka na spestrenie sexuálneho života môže byť pre niekoho najvyššou formou potešenia. Pre niekoho iného však orálny sex môže predstavovať strašiaka či dokonca znechutenie. Prináša orálny sex okrem uspokojenia aj ďalšie výhody?

Hoci sa mnoho sexuálne aktívnych párov oddáva orálnemu sexu pravidelne, nevenujú sa mu všetci. Kým skupina ľudí považuje tento typ radovánok za nečistý, iná skupina si v strachu z nevyskúšaného vytvára voči nim rôzne bloky. Prekonať obavy a zábrany vám môžu pomôcť aj overené benefity, ktoré so sebou orálny sex prináša.

“Väčšina mužov ho miluje, väčšina žien ho potrebuje.”

#1 Vyššia pravdepodobnosť orgazmu pre ňu aj pre neho

Mnoho žien, ktoré ťažko (ak vôbec) dosahujú vaginálny orgazmus počas súlože, môžu svoj vrchol zažiť práve vďaka orálnemu sexu. Sústreďuje sa totiž najmä na oblasť klitorisu. Zažiť klitoriálny orgazmus je aj pravdepodobnejšie ako vaginálny.

S prežívaním orgazmu pri orálnom sexe to platí aj pre pánov, ktorí majú problém s potenciou. Práve orálny sex je jedným z efektívnych prostriedkov, vďaka ktorým neskončia skôr, ako by chceli. Poistiť sa môžu aj obľúbenými tabletkami na predĺženie pohlavného styku.

#2 Zabraňuje neželanému tehotenstvu

Veľké množstvo neplánovaných tehotenstiev vznikne práve nechráneným stykom. Orálny sex je však bezpečnejšia forma sexu, keďže semeno sa prirodzene nedostane do genitálií. Možnosť otehotnenia klesá hlboko k nule.

#3 Oživí predohru

Pripraviť partnerku na sex môže byť niekedy neľahká úloha, avšak “použitie” orálneho sexu jej môže pomôcť navodiť uvoľnenie aj potrebné zvlhčenie. Páni, nezabúdajte pri predohre na nežné bozky a hladenie jazykom nielen na ústach vašej partnerky. Vďaka taktejto stimulácii môžete v konečnom dôsledku dosiahnuť stav víťaz - víťaz.

#4 Preverí kompatibilitu partnerov

Kto by netúžil po plnohodnotnom vzťahu so všetkým, čo k tomu prislúcha? Teda vrátane kvalitného sexu. Keď nezostáva len pri túžbach, ale sny sa začnú plniť aj v sexuálnej oblasti, ani jeden z partnerov nemá dôvod “hľadať to, čo chce, niekde inde”. Orálny sex preverí, či sú partneri vzájomne kompatibilní a dokážu jeden druhému poskytnúť to, čo majú vysnívané.

#5 Prekonáva strach z intimity

Orálny sex zbúra všetky strachy a obavy, ktoré partneri môžu mať. Je to nesmierne intímna záležitosť, a jej umožnenie pomáha prekonávať aj strach z intimity. Odovzdať sa “do úst” (alebo do rúk) partnera predstavuje prelomenie pomyselnej bariéry a oddania sa naplno.

#6 Zdravotné výhody

Prekvapivým faktom o orálnom sexe, ale aj o sexe vo všeobecnosti, je, že poskytuje aj niekoľko zdravotných benefitov. Môže orálny sex pomôcť znížiť krvný tlak či zmierniť stres, bojovať proti depresii, nespavosti, a dokonca znížiť riziko rakoviny rôzneho druhu. Funguje ako forma kardio tréningu, pri ktorom spaľujeme kalórie a posilňujeme zdravie srdca.

#7 Bojuje silnými zbraňami proti vaginálnej suchosti

Ženy trpiace vaginálnou suchosťou, napríklad v období menopauzy, zažívajú nepríjemné skúsenosti v sexuálnej oblasti. Mnohé z nich sa potom sexu vyhýbajú ako čert kríža, čo určite neprospieva žiadnemu vzťahu. A to môže byť partner maximálne chápavý. Orálny sex je prostriedok, ktorý prirodzené zvlhčí a ešte sa aj zameria na také partie, ktoré vedia žene spôsobiť najväčšiu rozkoš.

Erotické fóra, chaty a zoznamky na internete sú plné ľudí, ktorí nedostávajú, po čom ich duša (a telo) prahne. Mnohí z nich jasne uvádzajú svoj vzťahový status “ženatý/vydatá”, prípadne “vo vzťahu”. Na svojej situácii nechcú nič meniť až na jednu vec: chýba im taký sex, po akom túžia. Aby ste sa vo vašom vzťahu vyhli takýmto problémom, komunikujte spolu a nerobte zo sexu tabu.

V prípade, že vám chýba inšpirácia, ako oživiť váš vzťah, môžete sa s dôverou obrátiť na novodobú sexuálnu príručku nielen pre odvážnych Zerexsutru.

 

Aké tipy a triky orálneho sexu odporúča Kámasútra? Čítajte článok:



orálny sex
Magazín arrow
Magazín arrow