Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Jedlo

Spestrite svoj "bežný" pitný režim s ovocím a zeleninou!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 22.10.2014 00:00 pitný režá

V súvislosti s pitným režimom sa toho už napísalo neskutočne veľa. Základom každého zdravého pitného režimu by mal byť dostatočný prísun tekutín (najlepšie v podobe pramenitej a čistej vody). Čistá voda je jednak potrebná pre telo ako také, ako aj pre bezproblémové fungovanie. No mnohí z vás nedokážu piť čistú vodu iba tak, ako sa má. Nie je to žiadny problém. Bežnú čistú vodu si môžete ochutiť rôznymi spôsobmi, aby vám lepšie chutila. K dispozícii máme viac tipov pre konkrétne druhy ovocia a zeleniny. Ak vám to zaujíma, prečítajte si náš celý článok nižšie.

„Hroznové bobule“ sú plné vitamínov, vlákniny, ...

Pre náš prvý tip využijeme práve prebiehajúci čas oberačiek a vinobrania (následného spracovania hrozna). Čo tak ochutiť si čistú vodu v pohári práve bobuľami jesenného hrozna? Samotné hrozno skrýva v sebe veľké množstvo minerálnych látok, vitamínov a tiež i prospešnú vlákninu. Okrem iného obsahuje aj veľa antioxidantov. Ako všetci dobre vieme, existuje veľa druhov, odrôd a farieb hroznových bobúľ, čo však nemení na to, že vy si môžete spestriť čistú vodu v pohári práve zdravými a sladučkými hroznovými bobuľkami.

Ani chutnými „malinami“ nič nepokazíte...

V rámci bobuľového ovocia môžete siahnuť aj po chutných malinách. Rozhodne nič nepokazíte. Obsahujú veľké množstvo vitamínov a vlákniny, rovnako aj antioxidantov. Navyše sú bohaté na látky podporujúce zdravšie srdcezdravý cholesterol v krvi. Jednoducho si vhoďte niekoľko plodov malín do pohára s čistou vodou a doprajte si nielen zdravú, ale i veľmi osviežujúcu pochúťku.

Zázračná sila „grepu“...

Z citrusov nám je najlepšie známy snáď iba citrón, či limetka, respektíve pomaranč. No čo tak skúsiť menej rozšírený i ďalší citrus „grep“. Je výborný nie iba vďaka svojej chuti, ale aj kvôli priaznivým vplyvom na celkové zdravie človeka. Zažite úplne inú chuť čistej vody v pohári s vedomím, že pijete skutočne nízko kalorický nápoj, ktorý vzápätí podporuje aj zníženie nezdravého cholesterolu v krvi.

Sladučké a šťavnaté „jahody“ v pohári nielen dobre vyzerajú, ale i chutia...

Už ste niekedy skúšali pridať do pohára s vodou sladučké a šťavnaté jahody? Ak nie, zmeňte to. Doprajete si príjemný osviežujúci nápoj, ktorý vám zároveň pomôže prekonať neodolateľnú chuť na sladké „nezdravé“ dobroty. Okrem toho podporíte nielen celkové zdravie, ale aj zdravie vlasov a srdca. Okrem iného budete úspešne odolávať i nepríjemnej cukrovke a v neposlednom rade odstránite všetky vrásky signalizujúce starnutie na pleti.

„Uhorka“ nielen na pleť, ale aj do pohára...

Zo zeleniny isto musíme spomenúť uhorku. Tá je vhodná nie iba na kozmetické účely, či do šalátov, ale skúste si ju pridať aj do pohára s vodou. Pomôžete si jednak zhydratovať svoje telo, tiež si doplníte zásoby vitamínu B. Okrem iného získate pre svoje telo látky eliminujúce v súčasnosti jednu z najzákernejších chorôb spoločnosti - rakovinu. Tí, ktorí sa obávajú tento „elixír zdravia“ pridať do pohára s vodou, skúste nasledovné: Nakrájajte si uhorku na celkom tenké kúsky. Následne ich pridajte do pohára čistej vody a vychutnávajte si tú nenapodobiteľnú chuť. Pamätajte, že všetko robíte pre svoje zdravie, pre ktoré chcete vydržať i horšie chute a nové experimenty.

Dobrý tip na záver...

V súvislosti s ochucovaním čistej vody by bolo veľkým hriechom nespomenúť bylinku „mätu“. Mäta s citrónom (limetkou) patria odjakživa k sebe. Sú vynikajúcim variantom pre skutočne osviežujúce nápoje a to nielen v horúcich letných dňoch. A sme na konci našich tipov a rád na spôsoby ochutenia bežnej čistej vody v pohári. Váš bežný pitný režim nemusí byť iba s neutrálnou chuťou. Zmeňte si ju tak, ako vám vyhovuje. Vyskúšajte niečo iné a obohaťte svoje pitný režim nielen na vzhľad, ale aj čo sa týka výživovej hodnoty. Na zdravie!



antioxidant minerály vitamíny
Magazín arrow
Magazín arrow