Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Smoothies, s ktorými posilníte imunitu 

Autor článku: redakcia Zerex.sk 09.08.2016 00:00 imunitu

Obranyschopnosť nášho tela je nesmierne dôležitá, predovšetkým v dnešnom uponáhľanom spôsobe života. Aby imunita fungovala ako má, je potrebné si ju pravidelne posilňovať - napríklad správnymi vitamínmi a zložkami. Z nich je dôležitý predovšetkým vitamín C a kalcium (vápnik). Pri našej jednotvárnej a často krát nezdravej potrave, si sami oslabujeme imunitu. Na jej posilnenie môžeme využiť okrem iného aj zdravý smoothie (miešaný) nápoj na doplnenie týchto nevyhnutných látok.

1. tip

Náš prvý tip na posilnenie imunity v podobe smoothie nápoja sa skladá z malín, jahôd, čučoriedok, pár kúskov kiwi a trochu pomarančového džúsu. Všetky druhy ovocia umyjeme, nakrájame na kocky a vhodíme do pripraveného mixéra. Rozmixujeme aj s trochou pomarančového džúsu. V prípade potreby pridáme trochu vody (závisí, či máme radi hustejší alebo redší variant nápoja). Najlepšie podávať čerstvé a ihneď.

2. tip

Ďalším tipom pre smoothie, ktoré posilní imunitu, je ten pripravený zo špenátu, banánu, kokosového mlieka, kúsku zázvoru (ďumbiera) s trochou škorice. Všetko sa spolu zmieša a rozmixuje. V prípade potreby pridáme trochu vody. Podáva sa ihneď, ešte pokiaľ je vytvorená pena na povrchu.

3. tip

Posledným tipom je nápoj pripravený z jedného banánu, mandlí, mlieka a medu. Všetko sa opäť spolu zmieša a rozmixuje. V prípade potreby pridáme trochu vody. Najlepšie podávať chladené!

Ktoré smoothies zaujali práve vás? Môžete si ich dať aj v rámci olovrantu, či desiaty alebo na začiatku nového dňa. Ak si zvyknete na prípravu svojho miešaného nápoja pravidelne a nájdete si v tom zábavu, vaša imunita vám za to poďakuje – niekoľkonásobne. Spolu so smoothies nápojmi si posilníte imunitu aj prírodnými prípravkami. Ak máte iný tip na posilnenie imunity, podeľte sa s nimi s našimi čitateľmi a zašlite nám ich do redakcie.



imunita zdravie
Magazín arrow
Magazín arrow