Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Skúste Maqui Berry. Je to najsilnejší antioxidant!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 25.08.2014 00:00 maqui berry

Odhaľte silu tropickej palmy „Maqui berry“...

Poznáte túto tropickú palmu? Pokiaľ máte málo vedomostí o tejto rastline, radi vám ich doplníme v tomto našom článku. Maqui berry (Aristotelia chilensis) je tropickou palmou, rastúcou predovšetkým v dažďových pralesoch v južnej Argentíne a v Chile. Samotné plody sú malých rozmerov, fialovo-čiernej farby o veľkosti 4 až 6 mm. Už indiáni popíjali nápoje z týchto bobúľ po dlhé roky a rovnako sa tieto plody využívali v rámci medicíny. Aj preto až do dnešnej doby sú maqui bobule pokladané za čarovné ovocie – má veľmi veľa priaznivých vplyvov na samotné ľudské telo. Podporuje predovšetkým húževnatosť, vytrvalosťsilu, ktorú samotní indiáni mali po dlhé roky práve po konzumácii plodov maqui.

„Maqui berry“ ako súčasť zdravých doplnkov výživy ...

V súčasnosti je možné sa stretnúť s tým, že výťažky z bobúľ maqui sa využívajú prevažne v oblasti výroby džemov, džúsov, či aj ako súčasť zdravých doplnkov výživy. Samotné plody sú plné flavonoidovantokyanov, účinné v boji proti voľným radikálom a neutralizujú ich. Okrem iného zohrávajú významnú úlohu v prevencii zákernej rakoviny. Maqui je doplnkom stravy, ktorý má najväčšiu nameranú antioxidačnú hodnotu vôbec zo všetkých súčasných antioxidantov, ktoré poznáte na dnešnom trhu. To však nie je ani zďaleka všetko. Maqui berry obsahuje veľké množstvo vitamínov, aminokyselín, minerálnych látok a tiež aj vlákniny. Pre svoju vlastnosť, že znižuje pocit hladu, je veľmi často súčasťou diétnych plánov, ktoré majú podporiť znižovanie hmotnosti. Ideálne je prípravok maqui berry konzumovať približne hodinu pred samotným jedlom. Zlepšíte si tak hladinu cholesterolu v krvi, tiež i pleť a v konečnom dôsledku posilníte imunitu tela. Účinne bojuje s plesňami a poradí si úspešne aj s rozličnými ťažkosťami kože.

Hlavné výhody užívania „Maqui berry“ pre organizmus:

 Najsilnejší antioxidant na trhu. Napomáha bojovať s civilizačnými ochoreniami a zároveň starnutiu.

• Vynikajúci zdravý doplnok stravy. Znižuje chuť do jedla, urýchľuje látkovú výmenu a účinne detoxikuje a čistí telo.

Značne sa podieľa na posilňovaní obranyschopnosti (imunity) celého organizmu.

• Zmenšuje nebezpečenstvo zrodu dvoch zákerných chôrob - rakoviny a cukrovky.

• Podporuje zdravú pleť, bojuje proti ekzémom a iným kožným ochoreniam. Ochraňuje pokožku pred všetkými škodlivými zložkami žiarenia zo slnka.

• Podporuje lepšiu náladu, má povzbudzujúce účinky. Podnecuje fyzickú a psychickú húževnatosť organizmus.

• Dodáva silu a výkonnosť kĺbom a kostiam.

• Má antibakteriálny účinok. Účinne bojuje proti rozličným plesniam a vírusom.



antioxidant imunita
Magazín arrow
Magazín arrow