Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Láka Vás sexturizmus? Na toto si dajte pozor!

14.08.2018 00:00 Láka Vás sexturizmus? Na toto si dajte pozor!

Okrem nádherných pláží či početných kultúrnych pamiatok priťahujú turistov niektoré krajiny niečím celkom iným. Sexturizmus. Niektoré krajiny tak vďaka tomu získali viac či menej žiadúcu nálepku, ktorá ročne priláka množstvo turistov. Ktoré to sú? Pozreli sme sa na najpopulárnejšie lokality, riziká, ktorým by ste sa mali vyhnúť a aj na to, čo netreba zabudnúť pred vycestovaním.

Ako zo sexturizmu profitujú krajiny, ktoré sú cieľom cestovateľov?

Može sa zdať, že turisti prichádzajúci do krajiny z dôvodov uspokojovania svojich sexuálnych potrieb nie sú pre krajiny tým, čo by si priali. Ale netreba zabúdať na to, že títo turisti potrebujú:

  • pricestovať - podporia tak leteckú, lodnú, vlakovú, či cestnú prepravu
  • ubytovať sa - zaplnením ubytovacích kapacít podporia zdravý chod ekonomiky
  • najesť sa - rovnako ako pri ubytovaní, podieľajú sa na ďalšom rozvoji
  • prepravovať sa krajinou - čím pomôžu taxislužbám, leteckým, vlakovým spoločnostiam, autobusovým linkám, požičovniam automobilov a podobne.

Štáty, ktoré legalizovali prostitúciu: Nový Zéland, Austrália, Rakúsko, Bangladéš, Belgicko, Brazília, Kanada, Kolumbia, Dánsko, Ekvádor, Francúzsko, Nemecko, Grécko, Indonézia a Holandsko.

Obľúbené destinácie pre sexturizmus

Holandsko

Aj vám ako prvá napadne “Červená ulička” alebo inak Red Light District v Amsterdame? Je to zrejme prvé miesto, na ktoré si ľudia spomenú v súvislosti s legálnou prostitúciou. Vďaka možnostiam navštívi Amsterdam ročne obrovské množstvo turistov. V roku 2017 to bolo rekordných 6,7 milióna návštevníkov. Verte, že mnohí z nich prišli využiť práve ponuku Červenej uličky.  

Kambodža

Počet turistov v Kambodži sa za posledné roky znásobil. Ročne prichádza v priemere takmer 5 miliónov turistov z Ázie a západnej Európy a nepriťahujú ich len chrámy a tropické pláže.  Chudobné ženy, ktoré nemajú veľa pracovných možností, sa dostane “za prácou” do miest Phnom Penh, Siem Reap alebo do Sihanoukville.

Pre turistov sú tam cenovo dostupné, pracujú v baroch, masážnych salónoch a na uliciach. V tejto krajine si však treba dať pozor, aby ste sa nedostali do problémov so zákonom alebo dokonca do väzenia. Krajina totiž čelí kritike zo strany Organizácie spojených národov kvôli nežiadúcej detskej prostitúcií.

Dominikánska republika

Karibské horúce slnko, pláže s bielym pieskom a rozšírená prostitúcia, ktorá nie je ilegálna (ale ani legálna) - to je to, čo z nej robí “raj sexuálnej turistiky”. Najnavštevovanejšími miestami pre tento účel sú Puerto Plata, Santo Domingo, Sosua a Boca Chica. Štyri a pol percenta dominikánskych žien vo veku od 15 do 49 rokov pracujú v “sexuálnom priemysle”.

Brazília

Od čias futbalových majstrovstiev sveta v roku 2014 a olympijských hier v roku 2016, zaznamenáva Brazília nárast počtu webových stránok, ktoré túto krajinu odporúčajú ako cieľ sexturistiky. Vila Mimosa je jednou z najznámejších oblastí prostitúcie v Brazílii pre miestnu “klientelu”, zatiaľ čo sex turisti navštevujú skôr Rio de Janeiro. Prostitúcia nie je v Brazílii ilegálna, ale vlastníctvo a prevádzka “bordelu” je.

Thajsko

Táto krajina rozhodne nemôže chýbať v rebríčku krajín, kam ľudia zvyčajne cestujú za sexom. Thajsko nie je vyhľadávaná len pre svoju krásnu scenériu, opaľovanie na preplnených plážach a jazdeniu na slonoch vo vlhkých dažďových pralesoch.

Lákadlom sú aj cenovo veľmi dostupné masáže so šťastným koncom v klimatizovaných salónoch a obrovské množstvo možností navštíviť najrôznejšie sexuálne zariadenia. Prípadne vás “sexuálne pracovníčky” navštívia na hoteli, avšak hotel musí mať označenie “guest friendly”. Aby ste mali lepšiu predstavu, za cca. 39 EUR na deň bývate, jete, cestujete taxíkom po baroch, pijete, zaplatíte si prostitútku (alebo dve).

Na čo si treba dať v Thajsku pozor? Možno ste už počuli o majstrovských dielach plastických chirurgov. Z krásnej Thajky sa pri sexe môže vykľuť preplastikovaný (a možno aj obojpohlavný) Thajec. Vopred si všetko ujasnite a overte, kým sa stane niečo, po čo ste si do Thajska neprišli.

Na svoje si prídu aj ženy

Bol by v tom čert, keby sa nenašla krajina, čo by ponúkala sexturistiku v opačnom garde. Rajom pre tento účel je africká Keňa. Ženy sem prichádzajú za miestnymi mužmi po svoju rozkoš. Je to jediná krajina v Afrike, ktorá sa v našom “sexturistickom rebríčku” nachádza. Čierny kontinent sa vo všeobecnosti neodporúča navštevovať za týmto účelom, z dôvodu veľkého počtu nakazených vírusom HIV.

Zvýšené riziko, na toto pozor!

Cestovanie za sexom prináša, prirodzene, aj rozličné riziká. Okrem toho, že v niektorých destináciách hrozí okradnutie alebo aj problém so zákonom, sexturistika prináša so sebou aj riziko pohlavných chorôb. Nezabúdajte preto na prislúchajúcu ochranu vlastného zdravia a kondómy majte vždy pri sebe.

Podobné odporúčanie platí aj v prípade tabletiek na erekciu. Neexperimentujte na dovolenke s pofidérnymi tabletkami. Zadovážte si prírodné, certifikované a overené produkty. Spraviť tak môžete aj z pohodlia domova a tabletky na erekciu Zerex Klasik si kúpite v priebehu pár minút online.  

Odporúčanie na záver

Objavili ste svoju vysnívanú destináciu a už hľadáte letenky? Pre istotu si vopred zistite, aké právne následky by mohla vaša cesta mať. Týka sa to predovšetkým miest, kde prostitúcia nie je legálna. Adrenalín a možnosť prichytenia síce dokážu prebudiť sexuálne zviera a zväčšiť vzrušenie, z peňaženky vám to však môže vytiahnuť oveľa viac, ako ste plánovali.



pohlavné choroby sex
Magazín arrow
Magazín arrow