Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Týchto 6 vecí musíte vedieť o sexe ešte pred štyridsiatkou!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 22.09.2017 00:00 sex po 40

Patríte medzi tridsiatnikov a desia vás štyri krížiky? Nemáte sa čoho báť – sexuálny život po štyridsiatke ani zďaleka nekončí. Naopak, mnohí tvrdia, že sa práve vtedy začína. Sex po 40-tke si viete vychutnať oveľa viac – nabrali ste kopec skúseností a dokonale poznáte svoje telo. Sú však veci, o ktorých ste možno netušili…

Masturbujú aj ženy

Aj ženy po 40-tke masturbujú. Robíte to vy, tak prečo by nemali aj ony? Takmer 50 % štyridsiatničiek a päťdesiatničiek aspoň raz za mesiac siahne po sexuálnej pomôcke (napríklad v podobe vibrátora).

Čas prestať predstierať

Dámy po štyridsiatke vám nebudú predstierať orgazmus. Z tejto trápnej praktiky už vyrástli. Namiesto toho vám na rovinu povedia, ako to majú najradšej.

Optimálna frekvencia

Ak chcete mať uspokojivý sexuálny život, stačí vám, milovať sa raz za týždeň – práve takáto frekvencia je totiž optimálna (podľa štúdie, ktorej sa zúčastnilo 15 000 párov). Páry, ktoré sa milovali zriedkavejšie, sa vo vzťahu cítili menej spokojne, avšak páry, ktoré mali sex dvakrát týždenne, sa necítili dvakrát spokojnejšie.

Sex po 40-tke bez komplexov

Štyridsiatnici „neriešia“ a nepotrebujú byť neustále uisťovaní o svojej atraktivite. Pekná spodná bielizeň, make-up, úprava ochlpenia a ďalšie veci, ktoré podliehajú móde, v tomto veku strácajú na dôležitosti – oveľa viac záleží na vzájomných sympatiách a chémii. Práve po štyridsiatke množstvo žien hodí za hlavu svoje komplexy z celulitídy a muži zisťujú, že byť alfa samcom je jednoduchšie, než si mysleli, keď mali 25.

Všetko ide zrazu ľahšie

Dosiahnutie orgazmu bude pre vašu partnerku jednoduchšie – dôvod je jednoduchý a prozaický. Ženský orgazmus je komplikovanejší než mužský a vo veku okolo 40 rokov už väčšina žien vie, čo im robí dobre a ako sa k vyvrcholeniu prepracujú čo najrýchlejšie.

Nižšia hladina mužského pohlavného hormónu

Pánov po štyridsiatke môžu potrápiť poruchy erekcie. Je to spôsobené prirodzeným poklesom produkcie mužského pohlavného hormónu, ktorý je zodpovedný za libido a sexuálnu výkonnosť. Strate chuti na sex a problémom s erekciou však môžete včas zabrániť, ak prispôsobíte svoj životný štýl pribúdajúcim rokom: eliminujte stres, ozdravte svoju životosprávu, vykašlite sa na zlozvyky (fajčenie, alkohol, priveľa kofeínu) a venujte dostatok času pravidelnému pohybu (ráta sa aj „zdravý pohyb na zdravom tele“). Tip: Ak chcete zostať vo forme aj po štyridsiatke, odporúčame vám, vyskúšať tabletky na prírodnej báze Zerex Ultragold s obsahom Kotvičníka zemného, vďaka ktorým si udržíte kontinuálne vysokú hladinu mužského pohlavného hormónu. Certifikované tabletky Zerex sú voľne dostupné online.



sex po 40-tke zerex ultragold
Magazín arrow
Magazín arrow