Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Schudnúť neznamená nejesť. Ako si upratať jedálniček a pritom nebyť hladný? | Podcast

04.03.2021 00:00 schudnut-neznamena-nejest

Ruka hore, kto chce schudnúť. Opäť. Je to takmer večný boj. Nadváhou a obezitou trpí viac ako milión Slovákov, ale diéty často nefungujú. A preto vám v tomto podcaste porozpráva naša hosťka o tom, ako sa dá schudnúť navždy - a bez diét!

Máme problém!

Na Slovensku je vraj v súčasnosti 65 percent mužov s nadváhou, a veľmi podobne sú na tom aj ženy. V iných zdrojoch sa dočítate, že nadváhou a obezitou trpí približne viac ako milión Slovákov. A aj deti. Suma sumárum - asi máme problém. 

Radikálne riešenia nepomáhajú

Je vôbec v poriadku držať nejaké diéty? A ak, ktoré? No faktom je, že väčšina diét sú pre telo skôr šokom, ako balzamom a vykúpením. A takýto stres telo nemá rado. Všetko treba robiť postupne a s mierou, samozrejme v prípade diét existuje mnoho teórií, a na tie sme si posvietili. Hľadali sme cesty ako schudnúť, ale s rozumom a najlepšie navždy. Lebo zdravý životný štýl a jeho budovanie je dlhodobý proces a nie krátkodobý cieľ po Vianociach. 

Závislosti

Mnohokrát sme závislí na cukre. A to je problém. Je to ako droga a jedným z krokov, ktorý je potrebné spraviť, je zbaviť sa tejto závislosti. Nepreháňať. Aj malému dieťaťu budujeme jeho stravovacie návyky krok po kroku – všímame si alergie, nedávame jesť zbytočné umelé a najmä sladké potraviny. Dieťa sa naučí na základné chute a jeho telo už ani nebude potrebovať v budúcnosti do seba sypať haldy hlúpostí, bude mu to cudzie. A tak by to mohlo byť aj s nami, dospelými. Po niekoľkých dňoch sa dokážete zbaviť každej závislosti. Je len potrebné vydržať.

Tipy a triky, ako schudnúť

Ale ako teda schudnem? Čo mám robiť a čo mám jesť? Alebo, častokrát sa ľudia pýtajú: My máme obezitu v rodine, dá sa s tým niečo robiť?  Dá. Vypočujte si (Z)dravo. Na tieto otázky odpovie odborníčka na zdravú výživu, ktorá študovala v zahraničí, je majiteľkou Medibalance, kde sa venuje redukcii hmotnosti a metabolickej rovnováhe. Je to charizmatická žena, ktorá vám rada poradí - čoho by ste sa mali vystríhať - a naopak, čo funguje. 

Rozhovor si môžete vypočuť aj priamo tu, stačí ho len zapnúť. Prajeme vám príjemné počúvanie!


Prajeme vám príjemné počúvanie epizódy Diéty - nediéty so Zuzanou Líškovou:



Magazín arrow
Magazín arrow