Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

S hubou hlivou ustricovou budete zdravší

Autor článku: redakcia Zerex.sk 14.08.2014 00:00 hliva ustricová

Ak konzumujete pravidelne huby, robíte dobre. Obzvlášť, ak máte vo svojom jedálničku hlivu ustricovú (pleurotus ostreatus). Huby sú vo všeobecnosti bohaté na vitamíny, bielkoviny, vlákninu a mnohé iné dôležité látky.

Spoznajte, ako si udržíte odolnosť a zdravie pomocou tejto zázračnej huby ako zdravého doplnku výživy...

Hliva ustricová je výnimočnou hubou, nakoľko ju poznali už v dávnej minulosti. Prišla k nám z ďalekej Číny. Nevyžaduje veľmi vysoké nároky na pestovanie a rast, takže si ju za normálnych okolností dopestuje pokojne aj vo vašom domácom prostredí. Pokiaľ nechcete čakať, kým vám narastie, môžete po nej siahnuť už teraz vo forme prírodného výživového doplnku . Prečo je hliva ustricová tak prospešná pre zdravie? Výnimočnosť tejto huby spočíva v látke nazývanej betaglukán. Je to nesmierne významný sacharid, ktorý priaznivo účinkuje na celkový imunitný systém. Rovnako obsahuje antioxidanty, ktoré zohrávajú významnú úlohu v boji proti škodlivým látkam (radikálom). Veľa lekárov sa zhoduje na tom, že hliva ustricová účinne bojuje aj proti onkologickým ochoreniam a priaznivo vplýva na samotnú liečbu pacientov s týmto ochorením. Samozrejme, okrem spomínanej látky betaglukánu, hliva má v sebe aj ďalšie a to konkrétne vitamíny B, C a D, ako aj meď, vápnik, zinok, chróm, selén, vlákninu mnohé ďalšie.

Priaznivé vplyvy hlivy ustricovej na ľudské telo

Pokiaľ by vám nestačili tieto pozitíva, v nasledovných bodoch zdôrazníme všetky priaznivé vplyvy hlivy ustricovej na ľudské telo. Jedzte ju vždy, ak môžete, predovšetkým kvôli tomu, že:

  • ochraňuje pred vznikom zápalových a infekčných ochorení;
  • podieľa sa na znížení krvného tlaku a hladiny cholesterolu v krvi vedúce k najčastejším ochoreniam srdca a ciev;
  • podporuje odstránenie nepotrebných a škodlivých látok z tela;
  • napomáha aktivite látkovej výmeny;
  • zápasí s prekyslením organizmu;
  • napomáha aktivite a celkovej odolnosti organizmu;
  • je významnou zložkou prevencie pred civilizačnými chorobami, predovšetkým rakovinou, obezitou;
  • podporuje rovnováhu hladiny cukru v krvi, môžu ju konzumovať aj diabetici.

Ak túžite po zvýšení odolnosti svojho organizmu a zvolíte si cestu zdravých výživových doplnkov, môžete sa spoľahnúť na e-shop zerex.sk. Dodržujte rady predajcu na obale a príbalovom letáku, pretože je to veľmi dôležité, aby ste si skôr neublížili ako pomohli. Spoľahnite sa na prírodný liek, ktorý vás skutočne ochráni, keď to budete najviac potrebovať. Myslite na to už teraz, keď je ešte čas, aby nebolo neskôr neskoro. Prevencia je nesmierne dôležitá, obzvlášť ak ide o vaše zdravie, ktoré máte iba jedno a je to ten najcennejší dar, na ktorom nemôžete šetriť, pretože sa to nevypláca.



zdravie antioxidant vitamíny
Magazín arrow
Magazín arrow