Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Rozvod – skutočné riešenie problémov?

06.10.2014 00:00 rozvod

Manželstvo sa začína svadbou. V ten deň je všetko krásne, dokonalé a máte pocit, že to bude také po celý život a všetci vám to aj želajú. Ibaže v reálnom živote to nejde podľa romantickej knižky, či filmu. Prídu ťažké situácie, prvé hádky, starosti, a problémy sú na svete. Zistíte, že to jednoducho neznesiete. A radšej chcete utiecť. Za najlepšie riešenie tak považujete podať žiadosť o rozvod. Nemusíte ním však svoje problémy vyriešiť, ale iba potlačiť. Rozvod totiž nemusí byť skutočným riešením manželských nezhôd.

Zvážte všetko!

Predtým ako podáte žiadosť o rozvod, zvážte všetky pre a proti. Urobte si zoznam, do ktorého si napíšete, ktoré dôvody stoja za to, aby ste o svoje manželstvo zabojovali. Na druhú stranu si vypíšte všetko, čo vám hovorí dať rozvodu jednoznačnú zelenú. Aj napriek tomuto zoznamu ešte stále nemusí byť nič stratené.

V manželskej kríze vám môže pomôcť aj niečo iné ako právnik. Psychológ, manželská poradňa, či mediátor. Aj títo ľudia veria, že žiaden problém nie je neriešiteľný, a v práci pomohli viacero manželských párov. Ak sa teda rozhodnete riešiť svoje problémy touto cestou. Určite nebudete prvý ani posledný.

Rozvod je najhorší pre deti!

Pokiaľ sú vo vašom manželstve deti, tie by mali byť tým najzávažnejším dôvodom, prečo by ste si rozvod mali rozmyslieť. Kým je tento krok pre oboch manželov slobodné rozhodnutie, deti sú tomu vystavené automaticky a nikto sa ich na túto situáciu nepýta. Deti prichádzajú o vzťah s jedným rodičom, a môžu zažiť aj traumu príchodom novej rodiny, či striedaním alebo odlúčením sa od jedného z rodičov či súrodencov.

Nie je to jednoduché!

Rozvod nepatrí medzi jednoduchú formalitu, ktorú si zariadite na jeden deň. Pokiaľ sa pre neho rozhodnete, čaká vás zmena životnej úrovne, ťahanice s právnikmi, finančná stránka si vyžiada poplatky za súdy, ale aj právnikov. Zmení sa aj život v domácnosti, kým náklady budú minimálne, výdavky budú naopak, výrazné. Prichádza rozdelenie majetku, a ďalšie iné veci, ktoré vás potrápia.

A nakoniec, rozvod bude náročný aj po psychickej stránke, aj keď si možno budete myslieť, že to bez toho druhého nezvládnete, naozaj si to premyslite. Aké bolo jednoduché povedať si áno v deň vašej svadby, určite nebude také jednoduché povedať tomu druhému nie. Nebojte sa preto občas zabojovať, oplatí sa to!



Magazín arrow
Magazín arrow