Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Ranná erekcia. Využite jej výhody naplno!

21.05.2018 00:00 ranná erekcia

Zobudiť sa so vzpriameným penisom je úplne bežný jav, kedy dostanete “dobré ráno” od svojho dôležitého orgánu. Ranná erekcia je známy jav pre každého chlapa. Erekcia sa dostaví u zdravého muža zvyčajne tri až päťkrát za noc a trvá niekoľko minút. Ranná erekcia naznačuje, že vaša hladina mužského pohlavného hormónu a celkový zdravotný stav sú v dobrom stave.

Kto sa budí s rannou erekciou?

Muži v každom veku, ktorí sa tešia dobrému zdraviu. Mať vzpriamený penis je indikátorom zdravého krvného zásobenia penisu. Už chlapci vo veku 6 - 8 rokov môžu mať s rannou erekciou skúsenosť a vyskytuje sa rovnako u mužov v 60. - 70. rokoch. Intenzita sa znižuje s pribúdajúcim vekom a keď sa objavia problémy s erektilnou dysfunkciou.

Prečo vzniká ranná erekcia?

Odborníci sa však domnievajú, že existujú rôzne kľúčové faktory.

Hormonálna produkcia

Počas spánku mužské telo produkuje množstvo hormónov vrátane mužských pohlavných hormónov, ako je primárny mužský hormón. Je to jeden z primárnych hormónov, ktorý pomáha u muža vznietiť libido. Keďže priemerná hladina mužského pohlavného hormónu v krvi je najvyššia, môže to spôsobiť rannú erekciu. Ako muži starnú, hladiny týchto hormónov sa znižujú, čo vedie k zníženej frekvencií výskytu rannej erekcie. V priebehu dňa uvoľňuje mozog noradrenalín - hormón, ktorý bráni erekcii. Keď spíte, mozog uvoľňuje týchto hormónov menej. To zvyšuje pravdepodobnosť toho, že penis sa bude vzpriamovať aj niekoľkokrát počas noci. Počas prebúdzania telo uvoľňuje hormóny na potlačenie erekcie. Počas spánku produkuje menšie množstvo kortizolu - stresového hormónu, ktorý môže negatívne ovplyvniť imunitný systém a rovnako aj schopnosť dosiahnúť erekciu.

Fyzická stimulácia

Akákoľvek stimulácia penisu, či už nevedomý fyzický kontakt s partnerkou, alebo s vankúšom, prikrývkou, môže stimulovať penis a spôsobiť rannú erekciu.

Ako možno rannú erekciu naplno využiť

  1. V ranných hodinách sú hladiny hormónov najvyššie. Ak sa snažíte o potomka, vďaka mužskému hormonálnemu cyklu sú vaše reprodukčné hormóny v tomto čase najvyššie.
  2. Je ľahšie získať a udržať erekciu potrebnú na plnohodnotný styk.
  3. Vďaka najvyššej hladine mužského pohlavného hormónu máte ráno veľa energie a dostatok síl.
  4. Takže na hormonálnej úrovni je to najlepší čas na sex.

Ranný sex

  • opätovne zvyšuje hladinu mužského pohlavného hormónu
  • zlepšuje zdravie srdca a kardiovaskulárneho systému
  • znižuje hladinu stresových hormónov
  • Výskumníci z Univerzity v Cincinnati prostredníctvom štúdie zistili, že ranný sex bol prirodzený protistresový prostriedok a jeho účinok môže trvať až sedem dní.
  • Môžete preskočiť cvičenie. Sex je príjemnejšia alternatíva k rannému tréningu. Vedci potvrdzujú, že hodina sexu spaľuje takmer toľko kalórií ako 30-minútový jogging.
  • začať deň orgazmom vám urobí skvelý deň a zlepší náladu

Kedy ranná erekcia môže zaznamenať problém

Keď úplne chýba

Ak nemáte erekciu v noci ani ráno a to počas dlhšieho obdobia, môže to signalizovať, že niečo nie je v poriadku s krvným tokom do penisu. Je to znamením zmeny zdravotného stavu, napr.  srdcové ochorenie, blokované cievy, vysoký cholesterol, vysoký krvný tlak, depresiu, chronický stres. Je to jeden z prvých znakov nízkeho mužského pohlavného hormónu.

Zerex Ultragold

Ak je bolestivá

Ranná erekcia väčšinou ustúpi v priebehu niekoľkých minút po prebudení. Ak však neustúpi ani po hodine alebo je bolestivá, mali by ste vyhľadať lekára.

Užívanie liekov

Lieky môžu ovplyvniť prítomnosť rannej erekcie. Jedná sa hlavne o lieky proti bolestiam a antidepresíva.

Ak sa erekcia nedostaví

Ak je problém so získaním alebo udržaním erekcie vôbec, je to nepríjemná skúsenosť pre každého muža, ktorý má záujem pokračovať vo svojom sexuálnom živote. V súčasnosti je však tento problém riešiteľný. Nabudiť libido a zlepšiť svoju erekciu dokážete prostredníctvom tradičných bylín a aminokyselín.

Kotvičník zemný

podporuje sexuálnu túžbu a celkový výkon. Priaznivo vplýva na normálnu hladinu mužského pohlavného hormónu. Štúdie dokazujú, že Kotvičník zvyšuje niektoré pohlavné hormóny a vie  byť užitočný v miernych až stredne závažných prípadoch erektilnej dysfunkcie.

Maca peruánska

pomáha udržiavať sexuálnu aktivitu, a nielen to. Štúdie dokazujú, že zlepšuje plodnosť, zvyšuje libido, posilňuje imunitu a nájdete aj ďalšie dôvody, prečo Macu peruánsku zaradiť do svojho jedálnička.

L-arginin

pozitívne vplýva na zásobovanie organizmu krvou, pohlavných orgánov nevynímajúc, čím prispieva k pevnej erekcii. Tieto zložky sú zahrnuté v tabletkách pre kvalitnú a silnú erekciu Zerex. Toto prírodné afrodiziakum má priaznivý vplyv na kvalitu erekcie i sexuálneho života muža. https://zerex.sk/blog/7-zarucenych-tipov-ako-zlepsit-erekciu/

Pár zaujímavostí o penise na záver

  1. Už bábätká počas vývoja v matkinom tele môžu mať erekciu.
  2. Fajčenie môže “skrátit” váš penis až o centimeter. Už sme vás presvedčili, aby ste s fajčením raz a navždy skončili?
  3. Ľudia sú jediní primáti, ktorí nemajú v penise kosti.
  4. Na Islande je múzeum venované výlučne penisom.
  5. V Japonsku sa každoročne koná festival venovaný penisom a plodnosti.



erekcia ranná erekcia
Magazín arrow
Magazín arrow