Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Trápi vás zápcha, plynatosť či hnačka? Zbavte sa problémov s trávením

Autor článku: redakcia Zerex.sk 11.06.2017 00:00 problémy s trávením

Problémy trávením nás často zastihnú nepripravených – napríklad na turistike, na návšteve či počas pracovného pohovoru. Niekedy je spúšťačom infekcia, inokedy spôsobuje tráviace problémy prejedenie sa, nesprávna kombinácia potravín alebo stres.

Bylinky na problémy s trávením

Ak chcete čo najrýchlejšie upokojiť vašu tráviacu sústavu, odporúčame vám siahnuť v prvom rade po prírodných prostriedkoch. Pri akútnej hnačke ale aj pri zápche zaberá Aloe vera, ktoré zároveň zbavuje organizmus toxínov. Na detoxikáciu je vhodná i Chlorela, ktorá pomáha udržať prirodzenú mikroflóru v črevách a zmierňuje nadúvanie aj zápchu. Ako prírodné probiotikum pôsobí Púpava lekárska – nebojte sa jej mladé lístky pridať do šalátu.

Ak cítite, že by sa vašim črevám zišla očistná kúra, vyskúšajte Skorocel indický (známy aj ako psyllium) alebo Rakytník rešetliakový, ktorý naviac posilňuje pečeň.

Na regeneráciu pečeňových buniek poslúži aj Pestrec mariánsky, ktorý okrem toho urýchľuje trávenie, vďaka tomu, že podporuje vylučovanie žlče a tráviacich štiav. Podobne pôsobí aj čierne korenie, ktoré urýchľuje metabolizmus a zmierňuje zápchu aj nadúvanie.

TIP: Výťažky zo spomínaných rastlín nájdete napríklad v doplnku výživy Zerex Enzemax na podporu činnosti tráviacej sústavy. Zerex Enzemax môžete užívať aj dlhodobo – nespôsobuje závislosť a napomáha normálnej činnosti tráviacej sústavy. Okrem toho znižuje riziko hemoroidov, zápalových ochorení tráviaceho ústrojenstva a znižuje hladinu krvného cukru. Bylinné kapsuly Zerex Enzemax sú voľne dostupné online.

Letné nápoje na zlepšenie trávenia

Problémy s trávením v lete dokážete minimalizovať, ak si doprajete dostatok tekutín a vlákniny – napríklad vo forme smoothie nápojov, obsahujúcich čerstvé ovocie (červený melón, jahody, banány...), zeleninu (rajčiny, špenát, uhorky…) a obilniny/semienka (ovsené vločky, chia semienka, ľanové semienka…).

Vyhnite sa umelým sladidlám aj klasickému mlieku – použite radšej cmar či acidofilné mlieko. Počas horúcich mesiacov výborne osvieži aj limonáda, ktorá okrem citrónovej či limetkovej šťavy obsahuje lístky čerstvej mäty či medovky.

Na zlepšenie trávenia je výborný aj nastrúhaný zázvor – či už vo forme čaju alebo limonády.



detox trávenie plynatosť zápcha hnačka
Magazín arrow
Magazín arrow