Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Problémy s erekciou počas styku: 5 tipov, čo s tým

05.05.2020 00:00 problemy-s-erekciou-pocas-styku

Sexuálne dysfunkcie postihujú mužov rôzneho veku a majú množstvo príčin. Nepríjemné je, keď zabraňujú uspokojivému sexu alebo spôsobujú problémy aj počas neho. Čo robiť, keď sa vyskytnú problémy s erekciou pri styku?

Na odborné online sexuálne poradne sa muži alebo ich partnerky anonymne obracajú s otázkami, ktoré ich v sexuálnej oblasti trápia. Spomedzi tých, ktoré sa týkajú erekcie, sme ako príklad vybrali tieto: 

  1. Mám 38 rokov a s erekciou som doposiaľ nemal problémy. Pri posledných pokusoch som však úplne vyhorel. Zo strachu zo zlyhania sa sexu radšej vyhýbam. 
  2. Posledný polrok mám problém s erekciou, po stoporení mi hneď klesne (muž, 57 rokov)
  3. Pri pohlavnom styku býva moja erekcia slabá alebo žiadna. (muž, 20 rokov)
  4. S mojim partnerom máme problém v sexuálnej oblasti - keď je už skoro na vrchole, stratí erekciu.

💡 Problémy s erekciou si nevyberajú vek ani čas

Pri vzniku problémov s erekciou pri styku, môžu za nimi stáť najčastejšie faktory:

  • psychické
  • fyzické
  • partnerské
  • kombinácia viacerých faktorov

Psychické príčiny

Tak, ako v prvom príklade, môžu do kvality erekcie zasahovať pocity ako strach zo zlyhania, ale aj nedostatok sebadôvery, stres, depresia, úzkosť. Ďalšou psychickou príčinou môže byť workoholizmus, kedy je všetka energia venovaná práci. 

Fyzické príčiny

Ako uvádza sexuológ MUDr. Václav Urbánek, CSc., je známy vzťah erektilných dysfunkcií s niektorým celkovým ochorením ako zvýšený krvný tlak, cukrovka či kôrnatenie tepien (ateroskleróza). 

Fyzicky môžu erekcii brániť cievne faktory, poruchy nervovej sústavy, zápalové ochorenia pohlavných orgánov, užívanie liekov na rôzne chronické ochorenia.

Partnerské problémy ako príčina problémov s erekciou pri styku

Sexuológ MUDr. Urbánek ďalej dodáva: “V niektorých prípadoch sa nemusí v podstate jednať o poruchu pohlavnej funkcie, pretože situácia môže mať povahu skôr partnerského (manželského) nesúladu vnútri páru.” 

Ako si udržať erekciu a nedovoliť, aby ste o ňu prišli?

Je potrebné osvojiť si niektoré zásady, ktoré budú pri vašej snahe nápomocné:

#1 Zbavenie sa zlozvykov ✅

Fajčenie, nadmerná konzumácia alkoholu, ale aj ponocovanie a spánok menej ako 7 hodín denne, môžu ovplyvňovať nielen vašu psychiku, ale aj fyzické zdravie. Ku zlozvykom môžeme pokojne zaradiť aj vysedávanie pri počítači. 

#2 Aktívny životný štýl ✅

Nezávisle od veku muža, je dôležité, aby ste sa venovali nejakej fyzickej aktivite, ktorá vás udrží fit. Stačí pol hodina denne a pozitívny vplyv sa odrazí tak na fyzickom, ako aj na psychickom zdraví. Cvičenie podporuje tvorbu dôležitých hormónov, pomáha s lepším obrazom samého seba a pomáha s odbúraním stresu. 

#3 Prírodná podpora erekcie ✅

S pomocou toho, čo konzumujete, dokážete ovplyvniť fyzickú aj duševnú výkonnosť. Napr. mäso obsahuje L-arginín, ktorý pozitívne vplýva na zásobovanie organizmu krvou, pohlavných orgánov nevynímajúc, čím prispieva k pevnej erekcii. Tam však príroda so svojou podporou nekončí. Zvýšiť fyzickú aj duševnú výkonnosť môžu pomôcť aj bylinky.

Kotvičník zemný vplýva na zachovanie optimálnej hladiny mužského pohlavného hormónu, podporuje sexuálnu túžbu a celkovú fyzickú aj duševnú výkonnosť. Maca peruánska pomáha udržiavať sexuálnu kondíciu, má pozitívny vplyv na početnosť a pohyblivosť spermií. Nie je preto náhoda, že sa tieto bylinky spoločne s L-arginínom stávajú súčasťou tabletiek na erekciu

✅ Tip: Dlhodobú starostlivosť o sexuálne zdravie, podporu sexuálnej kondície a vitality vám môže pomôcť dosiahnuť aj bylinky v doplnku výživy na potenciu Zerex Ultragold. Ultragold v sebe spája silu kotvičníka, macy peruánskej, zinku, ale aj potrebných vitamínov B2, B6 a B12 tak, aby vám zapezpečil podporu tvorby mužského pohlavného hormónu, potencie a celkovej vitality.

#4 Povinná jazda: ročná preventívna prehliadka ✅

Nielen v rámci udržania si zdravotného stavu na jednotku, ale aj istoty, že nič fyzicky nebráni vzniku a zachovania si erekcie počas potrebného času, nezabudnite na “preventívku”. Nestojí vás to viac ako chvíľu, ktorú strávite v čakárni a ordinácií, ale budete si istý, že zdravotný problém nedostatočnej erekcie vylúčite. 

#5 Upratovanie v partnerskom vzťahu ✅

Akékoľvek partnerské problémy sa snažte dať do najskôr do poriadku. Nevyriešené ťažkosti  môžu byť príčinou toho, že o svoju erekciu prichádzate, v horšom prípade sa nedostaví vôbec. Komunikovať s partnerkou znamená krok k riešeniu a znovuzískaniu pevného penisu schopného styku.

 

Prečítajte si aj o odpovediach na najčastejšie otázky o zväčšovaní penisu:



problémy s erekciou počas styku problémy s erekciou
Magazín arrow
Magazín arrow