Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Muž neobľubuje prílišné upozorňovanie a kontrolu

25.05.2014 00:00

Mnohé ženy aj po svadbe prejavujú priveľa záujmu. Napríklad pred odchodom muža na pracovnú cestu majú vo zvyku sa pýtať, o koľkej muž ráno vstáva. Pritom už niekoľko rokov chodí na rovnaké pracovné cesty. Informuje sa aj na čas, kedy vyráža svojím autom, alebo kedy mu letí ráno lietadlo, ak cestuje príliš ďaleko. Vzápätí v mysli všetko prepočítava a následne muža informuje, či bude všetko stíhať.

Žena vždy takto predpokladá, že toto je ten správny spôsob prejavovania záujmu o svojho muža. Avšak muž má na takéto konanie svojej ženy celkom odlišný názor. Bohužiaľ skôr ten negatívnejší. Pokladá to za istý druh urážky, nakoľko pravidelne cestuje a pozná sám seba a dobre vie, že všetko vždy stihne a nič nezmešká, respektíve na nič nezabudne.

Muži neobľubujú prílišnú kontrolu

Každé ráno sa okrem iného žena pýta aj na ďalšie veci, ako napríklad: „Nepozabudol si na peňaženku? Nezabudol si na doklady od auta? Máš letenku? Nemáš v peňaženke málo peňazí? Zobral si si náhradnú spodnú bielizeň a ponožky? Poznáš názov hotela, kde budeš ubytovaný?“ Partnerka sa mylne domnieva, že takto urobí na muža dojem a dostatočne mu takýmto spôsobom prejaví svoju lásku.

No muž má z takéhoto správania partnerky skôr negatívny pocit. Domnieva sa, že žena o ňom pochybuje a zvyčajne sa mu práve týmto jej konaním zvyšuje tlak a celkovo aj stres v celom tele. Celé takéto konanie končí tým, že muž povie svojej milej, že si váži jej láskavé ciele, no nemá rád, keď sa o neho zaujíma až nadmieru.

Ako to vysvetliť partnerke

Je dobré, ak sa muž zdôverí svojej partnerke o tom, že jedinečnou metódou, akou môže žena preukázať svojmu partnerovi lásku a starostlivosť, je milovať ho a veriť mu bez námietok a protestov. Dobré je, keď jej všetko vysvetlí na konkrétnych reálnych príkladoch: „Pokiaľ nestihnem lietadlo, nehovor mi: Ja som ti to vravela. Ver mi, že sa ponaučím z vlastných chýb a pri ďalšom cestovaní budem na to myslieť, aby sa to nezopakovalo. Pokiaľ zabudnem na spodnú bielizeň, či ponožky, pokojne ma nechaj v tom s cieľom vyriešiť to samostatne a vymyslieť, ako to zvládnuť. Rovnako mi to nepripomínaj, keď ti budem volať.

Ak partnerka porozumie mužovi, čo jej chcel povedať svojimi výpoveďami, rýchlo si uvedomí, že muž vyžaduje niečo iné ako ona sama. Jednoduchšie bude robiť to, čo muž potrebuje. Každý muž zistí, ako bude reagovať jeho partnerka, pri určitej nečakanej udalosti. Najlepšie bude, ak žena nebude poúčať svojho muža, ale jednoducho uskutoční to, čo sa od nej očakáva, bez akýchkoľvek rád a výčitiek.

V závere nášho článku súhlasíme s tým, že ideálnym stavom je, ak žena na životné udalosti, výnimočné situácie reaguje s úsmevom a s ochotou pomôcť a vyhovieť mužovi, bez akýchkoľvek výčitiek a upozorňovaní. Takéto konanie ženy muž stopercentne ocení a bude spokojný. Navyše práve toto konanie svojej partnerky bude vychvaľovať i ďalším mužom, ktorí mu následne budú takéto konanie jeho partnerky v duchu závidieť, nakoľko sú zvyknutí na úplne odlišné konanie svojej milej. Snáď sme vystihli to, s čím je možné sa v dnešnej dobe stretávať v našich vzťahoch pomerne často, kedy prílišný záujem naozaj škodí a nie pomáha. Verte či nie, je to skutočne pravda a je potrebné si na to dávať pozor v každej situácii, obzvlášť vo vzájomnom vzťahu muža a ženy.



o ženách o mužoch
Magazín arrow
Magazín arrow