Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Chudnutie

Toto sú najspoľahlivejšie prírodné spaľovače tukov

Autor článku: redakcia Zerex.sk 18.06.2018 00:00 Toto sú najspoľahlivejšie prírodné spaľovače tukov

Ak robíte potrebné kroky, ktoré smerujú ku strate váhy, avšak stále zaznamenávate len malý pokrok pri jej úbytku, posvieťte si na stravu. Bez vyváženej stravy ručičku váhy totiž nijako prevratne neovplyvníte. Urýchliť a zefektívniť chudnutie môžete aj vďaka prírodným spaľovačom tukov, ktoré môžete jednoducho zaradiť do stravy.

Garnícia kambodžská

Toto tropické ovocie je známe ako obľúbený doplnok na zníženie telesnej hmotnosti. Funguje tak, že blokuje schopnosť tela produkovať tuk a tlmí chuť do jedla. Účinná zložka v kôre ovocia, kyselina hydroxykitrónová (alebo HCA), pomáha pri spaľovaní tukov znižovaním chuti do jedla. Tiež zvyšuje hladinu serotonínu v mozgu, čo môže spôsobiť, že sa môžete cítiť menej hladní.

Kofeín

Kofeín je látka, ktorá sa bežne vyskytuje v káve, zelenom čaji a kakaových bôboch. Môže pomôcť zrýchliť metabolizmus a pomôcť organizmu spaľovať viac tukov. Dôkazom sú aj početné štúdie, ktoré sa účinkom kofeínu venovali. Štúdia s názvom Kofeín a káva: ich vplyv na rýchlosť metabolizmu a využitie substrátu u normálnej hmotnosti a obéznych jedincov hovorí o tom, že kofeín stimuluje rýchlosť metabolizmu. Výskum ukazuje, že kofeín môže dočasne zrýchliť váš metabolizmus až o 16% počas jednej až dvoch hodín.

Zelený čaj

Obsahuje zlúčeniny, ktoré sa navzájom dopĺňajú a pomáhajú spáliť tuk vďaka procesu s názvom termogenéza. Je to proces, pri ktorom vaše telo spaľuje kalórie a “vyrába” teplo.

Zelená káva

Zelené alebo inak surové (nepražené) kávové zrná majú vysokú hladinu chlorogénnej kyseliny. Štúdia Používanie zeleného extraktu z kávy ako doplnok na zníženie telesnej hmotnosti naznačuje, že táto zlúčenina pomáha znížiť krvný tlak a zabraňovať ukladaniu tuku. Navyše má zelená káva antioxidačné účinky. Pražením sa objem chlorogénnej kyseliny znižuje, preto je účinok pitia čiernej kávy voči zelenej nižší.

Citrusy, Pomarančovník horký

Toto obľúbené ovocie obsahuje zložky, ktoré napomáhajú zníženiu chuti do jedla a zrýchľovaniu metabolizmu. Navyše, prostredníctvom svojich ďalších účinkov sa postará o to, aby ste nepotrebné škodliviny vylúčili čo najrýchlejšie. Je totiž močopudné.

Bielkoviny / Proteíny

Vysoký príjem bielkovín pomáha spáliť tuk urýchlením metabolizmu a potláčaním chuti do jedla a pomáha telu zachovať svalovú hmotu. Napríklad štúdia u pacientov s nadváhou a obéznymi účastníkmi zistila, že diéta s vysokým obsahom bielkovín bola takmer dvakrát účinnejšia ako diéta s miernym obsahom bielkovín pri spaľovaní tuku. Táto štúdia má názov Randomizovaná štúdia na bielkovinách a uhľohydrátoch v ad libitum tuku zníženej diéte na liečbu obezity. Proteín môže tiež obmedziť vašu chuť do jedla tým, že zvyšuje hladiny hormónov plnosti a zároveň znižuje hladiny hladového hormónu ghrelínu.

Rôzne druhy korenia

Čierne korenie

O tom, že čierne korenie má vysoký potenciál ako spaľovač tukov, hovorí štúdia uverejnená v časopise Journal of Agriculture and Food Chemistry v roku 2012. Štúdia sa zaoberala účinkom piperínu, jednej zo zložiek čierneho korenia, na tukové bunky. Zistilo sa, že piperín bráni vývoju nových dospelých tukových buniek.

Kurkuma

Zložka kurkumín, ktorú obsahuje kurkuma, môže mať tiež vplyv na metabolizmus tukov, čo môže prispieť k zníženiu telesného tuku a úbytku telesnej hmotnosti.

Zázvor (Ďumbier)

Zázvor má termogénny účinok na telo. To znamená, že zvyšuje vnútornú teplotu tým, že spáli viac kalórií a spotrebuje viac energie. Tiež pomáha tráveniu, čo prispieva k zrýchleniu metabolizmu.

Škorica

Rovnako ako zázvor má termogénne vlastnosti. Škorica môže tiež pomôcť spáliť viscerálny tuk (tuk okolo orgánov).

Maqui berry

Superpotravina Maqui berry je považovaná za jednu z najsilnejších prírodných antioxidantov s vysokým obsahom vitamínu C, B, železa, draslíka, vápnika a vlákniny. Hlavné antioxidanty sú známe ako anthokyanín a polyfenoly, a sú pre zdravie dobré v mnohých ohľadoch. Pomáhajú urýchľovať metabolizmus a pozitívne vplývať na hladinu cholesterolu v krvi. Vďaka vysokému obsahu účinných látok pôsobí protizápalovo a antibioticky. Patrí medzi najúčinnejšie prírodné spaľovače tukov.

Cesnak

Cesnak je ďalšou termogénnou potravou. Zistilo sa, že znižuje krvný tlak, čo môže pomôcť zabrániť inzulínovej rezistencii, ktorá bráni metabolizovať cukor.

Zerex Assassin

Pozitívne prispieť k úbytku telesnej hmotnosti môžete aj s pomocou prírodného výživového doplnku Zerex Assassin, ktorý vďaka zloženiu vysoko koncentrovaných zložiek, priaznivo ovplyvňuje spaľovanie tukov a cukrov. Originálna receptúra kombinuje niekoľko účinných aktívnych zložiek: výťažky z rastlín a aminokyseliny. Hlavná účinná látka - výťažok z garnície prispieva ku kontrole optimálnej telesnej hmotnosti, napomáha regulovať pocit hladu a chuť do jedla. Zelená káva, zelený čaj, čierne korenie, pomarančovník horký. L-karnitín, chróm a L-vínan zrýchľujú spaľovanie tukov.

Mohlo by vás zaujímať:



chudnutie spaľovače tukov ako urýchliť chudnutie
Magazín arrow
Magazín arrow