Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Ako pripraviť bylinkový kúpeľ pri problémoch s močovými cestami?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 27.01.2017 00:00 močové cesty

Ženské močové cesty sú veľmi náchylné na prechladnutie a ďalšie problémy. Aj preto je dobré vedieť, ako a čím si najlepšie pomôcť, ak sa problémy už objavia. Pri problémoch s močovými cestami môže pomôcť aj bylinkový kúpeľ. Z akých byliniek a ako si ho vhodne pripraviť, si povieme v nasledujúcich stránkach článku. Pravda je taká, že na upokojenie močových ciest môže pomôcť sedavý kúpeľ s využitím rôznych byliniek. Základ je mať močové cesty v teple a zvoliť si tie pravé bylinky, ktoré pomôžu najviac. Ktoré bylinky pomôžu a poslúžia v tomto smere najlepšie?

Kúpeľ s prasličkou roľnou

Začnime veľmi účinným prasličkovým kúpeľom, ktorý je veľmi účinný pri ťažkostiach s močovým mechúrom respektíve močovými cestami. Na prípravu tohto kúpeľa budete potrebovať približne 100 gramov prasličky roľnej, ktoré dáte do približne dvoch litrov teplej vody. Necháte to následne vylúhovať asi hodinku a necháte to zovrieť, následne povaríte približne pätnásť minút, scedíte a všetko pridáte do svojho bežného kúpeľa vo vani. Ideálne je mať vodu o teplote 38 stupňov a samotný kúpeľ si doprajte o dĺžke desať až pätnásť minút. Po kúpeli je dobré si ešte poležať a byť v zábale aspoň na hodinku. Využiť pritom môžete aj teplý obklad a dobré by bolo vyhriať vopred celú posteľ (zdroj: http://www.nasebylinky.estranky.cz/).

Iný druh kúpeľa

Pri ťažkostiach s močovými cestami už dlhé roky pomáha práve horúci kúpeľ nôh alebo horúci sedací kúpeľ s výťažkami čajovníkového oleja. Treba nakvapkať desať kvapiek tea tree oleja (čajovníkového oleja) do kúpeľa a necháte lúhovať približne desať minút. Okrem toho je možné si pripraviť kúpeľ z približne dvoch hrstí morskej soli a dopriať si ho jeden až dvakrát počas dňa. Na začiatok bude stačiť voda o teplote tridsaťpäť stupňov. Následne si jej teplotu navýšte na približne štyridsaťpäť stupňov a pobudnite v nej po dobu piatich minút. Následne čo najskôr prejdite do postele.

Ďalšia pomoc byliniek

Pri problémoch so zápalom močových ciest a močového mechúra okrem prasličky veľmi vhodne pomôže aj vŕbovka alebo jalovec. Aj tieto bylinky veľmi účinne zbavujú bolesti a znižujú zápal močových ciest. Okrem kúpeľa je vhodné piť aj čaje z byliniek, v tomto smere sú výbornou voľbou čaj z petržlenovej vňate, harmančeka, z bazalky pravej, lipy alebo zo zlatobyľa. Na pomoc s močovými cestami sú vhodné aj brusnice, nájdete ich aj v podobe prírodných tabliet ako výživový doplnok. Mohol by vás tiež zaujímať článok "Prvá pomoc pri problémoch s močovými cestami" alebo "Brusnice (nielen) na močové cesty. V čom ešte pomôžu?". Máte tipy na váš osvedčený bylinkový kúpeľ pri problémoch s močovými cestami? Uveďte ich v diskusii pod článkom.



prostata močové cesty
Magazín arrow
Magazín arrow