Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Príbeh vegána: Otvorená spoveď Martina Šmahela | Podcast

06.05.2021 00:00 pribeh-vegana-otvorena-spoved-martina-smahela

Poznáte výhody rastlinného stravovania? Tréner a moderátor Martin Šmahel sa s nami podelil o svoj “vegánsky príbeh”.

Prečo sa niekto z ničoho nič stane vegánom?

Keď sa povie vegánstvo, spája sa nám to aj s menom Martin Šmahel. Známa osoba, moderátor, model, tréner, motivátor, a v neposlednom rade aj influencer - mohli by sme smelo povedať, že celebrita, ktorá má možnosť ovplyvňovať davy... A preto si dnes vypočujeme jeho príbeh vegána. Pretože sa to uňho zmenilo v podstate zo dňa na deň a drží ho to do dnes.

Dnes si povieme zopár ÁNO pre vegánstvo, ale...

… je to kontroverzná téma. Netvrdíme, že je toto jediná cesta, existujú aj opozitné názory, vytvorte si však vlastný postoj – vypočuť si tento príbeh bude pre vás prinajmenšom zaujímavé. 

Zje toho vegán denne menej ako mäsožravec?

Tak aj o tom sme sa rozprávali. Pretože rastlinná strava sa javí celkom ako jednotvárna a diétna. Ale Martin nám porozprával, aj ilustroval, koľko vlastne denne musí zjesť, aby sa optimálne nasýtil. A či je to veľa alebo málo - musíte posúdiť sami.

Ako vysvetlil svoj nový prístup k životu svojím deťom?

Martin má tri dcéry. A keď jedného dňa prestal jesť mäso, musel to vysvetliť aj svojim deťom. Ale do ich stravy nezasahuje. Vysvetlil nám však, že to bol celkom zložitý proces. Dievčatá však rady experimentujú a skúšajú aj jeho inovatívne recepty. 

Prečo to všetko robí?

Motivátor a tréner Martin Šmahel rozprával celkom otvorene a úprimne, že mal vždy rád zvieratá, ale tak pokrytecky, keďže ich bežne jedol. Veľa čítal, študoval tematiku a rozhodol sa, že ak ich má naozaj rád, nemal by im brať slobodu bytia a nechce byť on ten, kto podporuje veľké chovné stanice. Jednoducho sa zamyslel, no a rozhodol sa ísť týmto smerom.  A ako sa mu darí, čo zažíva každý deň a nad čím ďalším premýšľa, to si vypočujte v nasledujúcom podcaste. Príjemné počúvanie!

Túto epizódu podcastu (Z)dravo (ako aj všetky ostatné) nájdete aj na týchto miestach:



Magazín arrow
Magazín arrow