Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Kto vám pomôže s predĺžením sexuálneho styku? Poznáme odpoveď

Autor článku: redakcia Zerex.sk 07.04.2017 00:00 predĺženie sexuálneho styku

Trápia vás dlhodobé problémy s erekciou či predčasnou ejakuláciou? Zdráhate sa siahnuť po tabletkách na predĺženie sexuálneho styku? Pomoc je na dosah.

Čo sa skrýva za problémami s erekciou?

Problémy s erekciou môžu mať množstvo príčin, napríklad:

  • nezhody vo vzťahu – nedostatočná komunikácia, sexuálny nesúlad, nuda, nevera…
  • zdravotné problémy – poruchy prekrvenia (vyplývajúce zo srdcovo-cievnych ochorení, aterosklerózy, zvýšeného cholesterolu a pod.), Parkinsonova choroba, zápal močového mechúra, vysoký tlak, cukrovka, následky chirurgických zákrokov a podobne
  • psychické problémy – úzkosti, panická porucha, depresia, atď.
  • užívanie anabolických steroidov a niektorých skupín liekov – vedľajším účinkom niektorých liekov (napr. určitých druhov antidepresív) môže byť pokles libida
  • závislosť – na alkohole, cigaretách alebo drogách.

Ako dosiahnuť predĺženie sexuálneho styku bez chémie?

Mnoho mužov nechce užívať lieky na potenciu pre obavy z vedľajších účinkov. Ak sa predsa len rozhodnete pre afrodiziaká, siahnite po ich prírodnej alternatíve, napríklad po výživových doplnkoch z obsahom Kotvičníka zemného. Táto bylinka prirodzeným spôsobom zvyšuje mužský pohlavný hormón v mužskom tele.

Ďalšou metódou na predĺženie sexuálneho styku môžu byť špeciálne cvičenia, napríklad Kegelove cviky, pomocou ktorých si spevníte panvové dno a ľahšie zamedzíte predčasnej ejakulácii. Jednou z možností sú aj špeciálne škrtiace krúžky na penis a iné sexuálny pomôcky, ktoré nájdete v početných e-shopoch na internete.

Ak sa nepodarí vyriešiť problém vo fyzickej rovine, je vhodné vyhľadať odborníka, ktorý vám poradí, čo môžete urobiť pre oddialenie ejakulácie a celkové zlepšenie vášho sexuálneho života. Týmto odborníkom je lekár, sexuológ.

Ako vyzerá vyšetrenie u sexuológa?

Na rozdiel od urológa, sexuológ sa venuje skôr psychickej stránke veci. Pripravte sa na to, že dostanete veľa otázok na telo (napr. o ranných erekciách, masturbácii, o vašej sexuálnej minulosti, atď.). Základom je totiž kvalitná anamnéza.

Váš lekár bude zisťovať podrobnosti o vašom sexuálnom živote, pričom sa zameria na konkrétne problémy a na diagnostiku prípadných sexuálnych porúch. Ďalším krokom je návrh liečby a jej priebežná kontrola. Je vhodné, aby na sexuologické vyšetrenie prišli obaja partneri. Odporúčanie od vášho obvodného lekára nepotrebujete – stačí len nabrať odvahu a prísť.



partnerské problémy podpora erekcie kegelove cvičenia predčasná ejakulácia
Magazín arrow
Magazín arrow