Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Ejakulácia

Autor článku: redakcia Zerex.sk 25.02.2014 00:00 Ejakulácia

Väčšina mužov problémy s ejakuláciou nemá. Avšak skutočne hovoríme len o väčšine, keďže štatistické čísla nám hovoria o tom, že každý tretí človek má problém práve s touto poslednou fázou pri pohlavnom styku. Ejakulácia, ako taká, je v odborných termínoch označovaná ako výron semena, ku ktorému dochádza v závere pohlavného styku na základe vzrušivosti muža.

Čo je ejakulácia

Ejakulácia je výron, vystreknutie semena (ejakulátu) z pohlavného údu v niekoľkých rýchlo po sebe idúcich výstrekoch. Ejakulácia je zvyčajne sprevádzaná orgazmom v dôsledku sexuálnej stimulácie penisu. Môže tiež nastať samovoľne napríklad počas spánku (tzv. polúcia) alebo stimuláciou prostaty.

Samovoľná ejakulácia – polúcia - trápi často chlapcov v puberte. U zrelých mužov sa vyskytuje menej často a môže signalizovať problémy v sexuálnom živote. 

Čo ovplyvňuje ejakuláciu?

Rozhodne je to Váš mozog. Je preukázateľné, že ľudia často vystavovaní stresu, ktorí sa istým typom emócií vystavujú dennodenne, sú oveľa viac náchylnejší k tomu, že ejakulácia nebude prebiehať podľa ich predstáv. Svoje pocity títo ľudia často nevedia ovládať a mozog, ktorý reguluje tvorbu hormónov, ovplyvňuje aj tento aspekt sexuálneho života muža. Každý je vo svojej miere ovplyvnený stresom najmä zo svojho okolie, či už práce alebo domácnosti. Vždy je však nutné, aby ste si nepripúšťali všetky povinnosti a všetok zhon k srdcu a príliš sa nad tým nezaťažovali práve v čase, ak sa máte venovať svojej partnerke pri romantických chvíľach. Predsa nechcete, aby bola z Vášho výkonu sklamaná alebo sa žiadneho výkonu nedočkala.

Predčasná ejakulácia je problém najmä mladých mužov, ktorí začínajú so svojím sexuálnym životom. Väčšinou sú natoľko vzrušený, že to už nevedia „v sebe udržať“ a ejakulát sa dostane, aj keď predčasne, von. Tu je to však pochopiteľné a časom sa to zvykne upravovať. Po niekoľkých týždňoch, mesiacoch či rokoch je už všetko v úplnom poriadku. Avšak nie vždy. Predčasná ejakulácia je problém, ktorý sa však dá riešiť a nielen chirurgickým zákrokom. Teraz ste si asi pomysleli, ako to musí bolieť. Ak však chcete predísť zákroku, radšej by ste mali vyskúšať tabletky, ktoré Vám môžu pomôcť.

V prípade, že ste doteraz nevydržali pri pohlavnom styku ani minútu vedzte, že teraz to môže byť až pol hodina. Áno, až 30 minút sa môžete venovať partnerke bez toho, aby ste zlyhali. A to s našimi tabletkami Zerex ExtraLong, ktoré predlžujú dĺžku pohlavného styku. Ak ste teda práve v čase, kedy opätovne začínate so sexuálnym životom, je viac ako pravdepodobné, že budete mať tento problém.

Čo je príčinou predčasnej ejakulácie?

Vyššie sme si uviedli, že to môže byť vyššia vzrušivosť či dlhšia absencia pohlavného styku. Z technického hľadiska však hovoríme o istej krátkej uzdičke, ktorú má chlap na konci žaluďa. Tento pruh, ak ho tak môžeme nazvať, spája spomínaný žaluď s predkožkou. Uzdička sa radí medzi najdráždivejšie miesta na penise, pričom práve ona vydáva dráždi Vašu myseľ, aby ejakulát šiel von. Jej preťatie je chirurgickým riešením, ktoré má za následok menšiu vzrušivosť a tým aj dlhšiu výdrž.

Tento zákrok je mnohými označovaný ako nebolestivý, i keď len málokto tomu uverí, ak ho nepostúpil. Trvá približne 20 minút a účinok sa dostaví takmer okamžite. Samozrejme, nie u všetkých rovnako. A práve preto Vám ponúkame tablety Zerex Extralong, ktoré Vám skutočne pomôžu vyriešiť Váš problém.



partnerské problémy slabá erekcia podpora erekcie uspokojenie ženy predohra vzrušenie sebaukájanie ejakulát
Magazín arrow
Magazín arrow