Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Je predčasná ejakulácia len problém mladíkov? Vôbec nie!

04.05.2017 11:51 priskorá ejakulácia
Hoci by ste ju čakali iba u mladých a neskúsených mužov, ktorí sa ešte len učia ovládať svoje vzrušenie, opak je pravdou – predčasné vyvrcholenie sa týka pánov všetkých vekových skupín. Podľa štatistík je predčasná ejakulácia problém, ktorý trápi cca 20 % dospelých mužov (od 18 rokov). A znepokojuje nielen mužov, ale aj ich partnerky, ktorých frustrácia vedie k zhoršeniu sexuálnych a partnerských vzťahov.

Aké príčiny môže mať predčasná ejakulácia?

Dôvodov môže byť mnoho:
  • neskúsenosť partnera
  • stres, nervozita a psychický tlak
  • rýchle a chaotické dýchanie
  • únava
  • príliš veľké vzrušenie (nová partnerka, sex v nezvyčajnom prostredí, napr. na verejnosti a podobne)
  • príliš krátka uzdička na penise
  • následky zranení/operácií
  • zápal predkožky, žaluďa, močového mechúra alebo prostaty
  • nadmerne citlivý nervový systém.

Existujú efektívne metódy na oddialenie ejakulácie?

Áno, je to však beh na dlhú trať. Skúsenosti prichádzajú s cvičením – budete potrebovať pravidelný sex a trpezlivú partnerku.
  1. Nepreháňajte to s masturbáciou – namiesto toho si zacvičte Kegelove cviky alebo iné cvičenia na posilnenie penisu a panvy (vyskúšajte napríklad Master-Johnsonovu metódu).
  2. Choďte na to vedecky: naštudujte si odbornú literatúru (napr. publikácie o tantrickom sexe) a skúmajte svoje možnosti. Objavili ste v Kámasútre zaujímavú a sľubne vyzerajúcu sexuálnu polohu? Otestujte ju čo najskôr!
  3. Robte si prestávky. Nemusíte „odbehnúť celú trať“ naraz – nebojte sa robiť pauzy, počas ktorých sa môžete upokojiť pomocou dychových relaxačných cvičení (napr. techniky 10-1-10: 10 sekúnd sa nadychujete do bránice, na 1 sekundu zadržíte dych, 10 sekúnd vydychujete).
  4. Pravidelne užívajte výživové doplnky, ktoré zlepšujú vašu sexuálnu kondičku – napríklad Zerex Extralong s obsahom Kotvičníka zemného, ktorý podporuje libido a sexuálnu výdrž. Získate ho online, bez lekárskeho predpisu.
  P.S.: Je toho na vás priveľa? Prírodné prostriedky nezaberajú a máte obavy o svoje zdravie? Objednajte sa na konzultáciu k sexuológovi – môžete ho navštíviť spolu s partnerkou. Prečítajte si, aký je rozdiel medzi urológom a sexuológom.


erotické polohy vzrušenie sebaukájanie predčasná ejakulácia
Magazín arrow
Magazín arrow